הפרשה שהתפוצצה ברעש גדול וטילטלה את המערכת הצבאית קרובה לסיומה. לירן חג'בי, ששימש בתפקידו האחרון מג"ד גדוד צבר בחטיבת גבעתי, ישלם 140 אלף שקלים והוצאות משפט למאי פאטל ששירתה תחתיו.
חג'בי הורשע בחמישה סעיפים של התנהגות בלתי הולמת כלפי פאטל, חלקם בעלי אופי מיני, החורגים מהיחסים המותרים בין מפקד לפקוד. הוא הודה במעשים במסגרת הסדר טיעון והודח מהצבא.
את הסכום הנדרש ישלם חג'בי במסגרת תביעה אזרחית שהגישה פאטל בבית־משפט השלום בתל־אביב.
הפרשה נחשפה לפני כשלוש שנים. סא"ל חג'בי היה אז מג"ד מוערך ומועמד לתפקידי הפיקוד הבכירים ביותר בצה"ל, עד שהכל קרס. בעקבות תלונתה של פאטל, התפרסם כי הוא חשוד במעשה מגונה ובהטרדה מינית של שתי חיילות ששירתו תחת פיקודו.
שבעה חודשים לאחר הגשת תלונה הורשע חג'בי במסגרת הסדר טיעון. הוא הורד לדרגת רב־סרן ונדון לחודשיים מאסר על תנאי ולפיצויים של 5,000 שקלים למתלוננת.
פאטל בחרה בזמנו להחשוף את שמה ואת פרצופה ויצאה במחאה גלויה נגד עסקת הטיעון שהמג"ד חתם עליה.
נציגיה טענו שעל התביעה הצבאית היה להאשים את חג'בי בעבירות של הטרדה מינית, ולא להסתפק בעבירות כלליות ועמומות תחת הסעיף הטכני "התנהגות שאינה הולמת".
פאטל ואביה גם טענו בפרסומים שונים כי חג'בי אף הגיע לביתה ו"רדף" אותה, לכאורה.
בגזר הדין ציין הרכב השופטים, בראשות אל"מ אורלי מרקמן, כי "חג'בי הוא מפקד אמיץ ומסור שנכשל ומעד בהתנהגות שאינה הולמת אחרי שירות צבאי מפואר. הנאשם שירת לאורך שנים בשורה של תפקידים. צה"ל וחייליו מחויבים לשמור על כבוד האדם לפי רוח צה"ל. כגובה הדרגה כך גודל הציפייה. עבירת התנהגות שאינה הולמת מגלמת כישלון ערכי ופיקודי. גם אחרי שהחיילת עברה ליחידה אחרת הנאשם המשיך לשלוח מסרונים פוגעניים לחיילת אחרת. אין מדובר באירוע חד־פעמי אלא בכישלון מתמשך לאורך זמן. לא ניתן להימנע מפגיעה בדרגת הנאשם".
ההחלטה לפצות את פאטל ב־140 אלף שקלים נוספים במישור האזרחי, התבססה על ההודאה של חג'בי באשמה במסגרת הסדר הטיעון במהלך ההליך הפלילי. ההליך האזרחי התנהל ללא הוכחת נזק.
פרקליטה של מאי פאטל, עו"ד רוני אלוני־סדובניק, אמרה אתמול כי "המסר שמאי מבקשת להעביר לכלל חיילות צה"ל הוא כי אסור להן לפחד להגיש תלונה גם אם התהליך לא קל ומתיש".
פרקליטו של חג'בי, עו"ד דרור ארד איילון, סירב להגיב.