WhatsApp FaceBook send e mail
דה צ'יזקייק פקטורי | ציל...

עוגות הגבינה הכי שוות לשבועות

שבועות שוב כאן, אז קבלו את מצעד עוגות הגבינה הכי טעימות לחג. גם השנה כינסנו את נבחרת הטועמים המורחבת שלנו וביקשנו מהם לדרג עשרות עוגות גבינה משלל קונדיטוריות ברחבי הארץ. היכן תמצאו את עוגות הגבינה האפויות הטובות ביותר, איפה מחכות לכם העוגות שיצטלמו הכי טוב לאינסטגרם, מה הקטע של טרנד עוגות הגלידה ואי אפשר, כמובן, גם בלי עוגות ללא גלוטן

איריס ליפשיץ-קליגר
16.05.18

איך יודעים ששבועות מתקרב? מצעד עוגות הגבינה המסורתי של "24 שעות" שוב יצא לדרך, במטרה לדרג עבורכם את העוגות הכי שוות לשולחן החג. 25 קונדיטוריות מכל רחבי הארץ השתתפו במבחן הטעימה שלנו, שנערך בקרב 50 טועמים - אנשי היי־טק, חיילים בחיל הים ומשפחות עם ילדים בגילאים שונים.

 

לפני התוצאות, כמה מסקנות מהמפגש עם עשרות עוגות גבינה בשבועות האחרונים (דיאטה מיד אחרי החג, חובה!): לבן הוא אמנם הצבע הרשמי של שבועות, אלא שעוגות החג כבר לא שומרות על הגוון הלבן, וגם הפשטות שכרוכה בסממני החג מהן והלאה. העוגות של שבועות השנה מושקעות מאוד, כמעט תיאטרליות, בצבעים תוססים עם שילוב של אלמנטים, כמו פרחי מאכל בגוני פסטל וציפויים שונים. ברור לגמרי שהמגמה הזו היא חלק מהחיים ברשתות החברתיות, שדורשים מאיתנו לתעד כל דבר שאנחנו עושים ואוכלים. זה המקום לתת גם מחמאה גדולה לקונדיטורים בענף: בהשוואה למבחן הטעימה מהשנה שעברה חל שיפור ניכר בציונים שהעניקו הטועמים, גם לטעם וגם למראה של העוגות.

 

אבל לא כולם אוהבים עוגות גבינה עם קרמים ומוס. יש כאלה שמכורים לעוגות הגבינה האפויות, בטעם הפשוט של פעם. גם עוגות מהסוג הזה, שהשתתפו בטעימה, זכו לציונים מחמיאים מהטועמים שלנו: "העוגות האפויות מדויקות מאוד בטעם, הן פחות מתוקות וכבדות ואי אפשר להפסיק ליישר אותן", אמרו הטועמים.

 

כדאי להדגיש שהמצוינות ניכרת גם בקרב הקונדיטוריות הקטנות והמוכרות פחות, שמקפידות על שימוש בפרודוקטים איכותיים ועל דיוק. כל אלה כמובן מובילים לכך שהעוגות נושאות תווית מחיר לא נמוכה, אבל כאשר ערכנו שקלול של רשימת מצרכים והכנה בבית, הגענו למספרים די דומים.

 

הערה גורפת לרוב הקונדיטוריות — אנא השתדלו לשווק את העוגות על מגש אלומיניום ולא במגש פלסטיק. הסיבה: העוגות נדבקות למגשי הפלסטיק בזמן הניסיון לחתוך מהן, מה שלא קורה באלומיניום.

 

עוגות הגבינה הכי מוצלחות בטעימה שלנו

 

קסטה סיציליאנית // טאטי בייקרי

 

עוגה עשירה ועם זאת קלילה, המכילה שכבות של דגנים קריספיים יחד עם מילוי קרם ריקוטה עשיר, מיץ הדרים ושוקולד לבן. הטועמים שלנו התמכרו לעוגה הזו ולא הפסיקו למלמל בין ביס לביס "עוגה נדירה, עוגה נדירה. מזמן לא טעמנו כזו". המחיר: 135 שקל בתבנית בקוטר 20 ס"מ. גם טארט של פטל ומסקרפונה מאותה הרשת זכה לתשואות ולדירוג גבוה. כאן המחיר: 78 ש' לפס. להזמנות, טאטי בייקרי: www.tatti.co.il

 

רולדין | צילום: רונן מנגן
 

 

גבינה בשילוב קרמל // רשת רולדין

 

אחת העוגות המוצלחות שטעמנו הפעם: עוגה אפויה עם שילוב קריספי של עוגיות לוטוס ושכבת קרמל קראנצ'ית. 59.90 ש' לפס.

 

ביסקוטי | צילום: בועז לביא

 

עוגת ניו־יורק קלאסית // רשת ביסקוטי

 

הטועמים שלנו אהבו מאוד את ה"קראק פאי צ'יזקייק" — עוגת גבינה ניו־יורקית קלאסית, בציפוי קרמל על תחתית פאי קראנצ'ית ועיטורי קרם קרמל של השף־קונדיטורית רוסלה יונה מרשת ביסקוטי. כל מה שמצפים לו בעוגת גבינה עשירה ונימוחה היה בעוגה הזו. שאפו. 64 שקל לפס, 144 ש' לעוגה עגולה משפחתית. טל להזמנות: 03-5704015/8.

 

כמו באמריקה // The Cheesecake Factory

 

עוגת הגבינה הקלאסית של הרשת הבינלאומית לעוגות גבינה שנוסדה בלוס־אנג'לס היא כל מה שאנחנו חולמים עליו כאשר אנחנו מדמיינים עוגת גבינה מנצחת. היא קרמית, מבוססת על ביסקוויטים חמאתיים בזיגוג שמנת חמוצה במילוי גבינה עשירה, ובהחלט השאירה מאחור כל עוגת גבינה אחרת שניסתה להתחרות על תואר עוגת הגבינה הקלאסית. מדובר אמנם בשחקן חדש יחסית בשוק הישראלי, אבל נעים לדעת שהתחבב כבר על החך המקומי. 100 ש' לתבנית בקוטר 18 ס"מ, ועד 220 שקלים לתבנית בקוטר 25 ס"מ.

 

דודו אוטמזגין | צילום: איתן וקסמן

 

עוגת גבינה אפויה // דודו אוטמזגין

 

מלך הפטיסרי הישראלי שוב מגיש עוגה מנצחת, והפעם גבינה אפויה אבל עם טוויסט יוקרתי ואיכותי בזכות החלפת בסיס הביסקוויטים הזמין בבסיס שעשוי מסבלה שקדים מתוחכם יותר, בציפוי מרנג איטלקי עדין. הבסיס מגיע בטעמי פירות או שוקולד ומעליו נדמה כי הושיבו שכבת עננים של גבינה איטלקית. 65 ש' לעוגת פס ועד 150 ש' לעוגה עגולה. לרשת 12 סניפים ברחבי הארץ. להזמנות: www.duduoutmezgine.co.il

 

גבינה שמרים // רשת מתוקה

 

חובבי עוגות השמרים בקרב טועמי הפאנל התעלפו על בבקת הגבינה־שמרים של מתוקה, אפויה בתבנית בבקה מסורתית, במילוי עשיר של ריקוטה מתוקה ודובדבנים חמוצים עם שכבת קישוט של שקדים. 64 ש'. אגב, גם קראנץ' השמרים הבסיסי של מתוקה חוסל במהירות על ידי הטועמים ומחירו 42 ש'.

 

טרנד העוגות הצבעוניות והמשוגעות

 

בוטיק סנטרל | צילום: טל סיון צפורין

 

בוטיק סנטרל // אישית וצבעונית

 

רשת הפטיסרי בוטיק סנטרל השיקה קולקציה של עוגות גבינה אישיות שיקשטו נהדר את הטנא שלכם. הן מגיעות בצורת קרמבו צבעוני, וצבע הציפוי מרמז לטעם: ירוק (פיסטוק), אדום (פטל), כתום (משמש פסיפלורה). טעים מאוד. 24 ש' ליחידה.

 

קינוח אישי // רשת גרג

 

עוד קינוח אישי גבינתי, הפעם של רשת גרג, שזכה להתלהבות גדולה באשר לטעם ולעיצוב המקסים, אבל בעייתי מאוד במחיר. על הלשון: מוס מסקרפונה עם שוקולד ולרונה לבן במילוי פרלין קרמבו או במרקם של שוקולד ולרונה לבן. בכיס: 42 ש' ליחידה.

 

קונדיטוריית שני | צילום: יפעת כהן

גבינה ושוקולד לבן // שני־בייקרי

 

ברשת שני־בייקרי קוראים לה "מלכת הגבינה". היא אפויה אמנם, אבל נושאת כתר מלכותי של שוקולד וטוויל דובדבנים מקורמלים ולכן נמצאת במחלקת העוגות המקושטות. היא יפהפייה להגשה או כמתנה, ולחסידי השוקולד זו התמורה המלאה לחג. מחיר: 158 ש'. להזמנות: www.shany-bakery.co.il.

 

גבינאש שוקולד // גוטלה

 

גם עוגת הגבינאש של השף־קונדיטורית יפעת שפי מ"גוטלה" שבאבן יהודה זכתה להתלהבות מצד הטועמים שלנו, בעיקר החיילים והילדים, וזאת בזכות השילוב המנצח של שוקולד וגבינה. גם המחיר השפוי לפס עוגה, 69 ש', עזר לה להגיע לעשירייה שלנו. טל' להזמנות: 077-4320697.

 

עוגת מוחיטו // מאפיית ג'ייקובס

 

עוגת מוס מסקרפונה־מוחיטו של מאפיית ג'ייקובס העיפה את הטועמים לשמיים. מדובר בעוגת מוס שהתחתית הפריכה שלה עשויה מביסקוויטים טבולים בסירופ מוחיטו, ובמילוי שכבת קונפי לימון־נענע, מוס מסקרפונה ובציפוי שוקולד לבן וקולי לימון ונענע. העוגה קלילה מאוד וממכרת - זהירות. מאותה רשת, גם טארט גבינה־קסיס מעוטר בפרחי סיגליות ומוגש על גבי בצק אגוזי לוז תפסה לכולם את החך במבחן הטעימה, בעיקר בקרב המבוגרים. מחיר: 96 ש' ועד 132 ש' לעוגה עגולה, תלוי בקוטר.

 

להזמנות: www.bread.co.il או בטל': 03-5511333, 03-5491000.

 

עוגת גבינה ופיסטוק // מאפיית ברמן

 

גם עוגת מוס גבינה עם שוקולד לבן ופיסטוק בנדיבות בתחתית העוגה של "מאפיית ברמן" זכתה להצלחה גדולה בקרב חברי הפאנל שמחבבים עוגות מוס עשירות. מחיר: 59.90 ש'.

 

להזמנות: www.berman.co.il

 

מאפיית לחמים | צילום: דניאל לילה

 

גבינה טרופית // מאפיית לחמים

 

בתואר עוגת הגבינה הכי טעימה עם פירות זכתה עוגת הגבינה של לחמים, שהייתה אוורירית מאוד ופרֶשית בזכות שילוב פירות העונה הטריים. גם יפה מאוד להגשה. מדובר בעוגת גבינה אפויה על בסיס קרמבל פריך, קרם טופי וקרם וניל בקישוט פירות טרופיים טריים. מחיר: 120 ש'.

 

להשיג בסניפי הרשת. www.lehamim.com

 

האופציה הלימונית // ארקפה

 

לאלה מכם שאוהבים, כמוני, את עוגת הגבינה שלהם עם טוויסט לימוני, יש אחת עשירה ומוצלחת ברשת ארקפה, וגם חובבי הפאנל שלנו ציינו אותה לטובה, בזכות ניחוח לימוני, גנאש שוקולד לבן ומרקם מושלם. 129 ש' לעוגה עגולה.

 

הגרסה המלוחה // לחם ארז

 

עוגת גבינה על בסיס בצק פריך חמאתי, בזיגוג קרמל מלוח, של לחם ארז הפתיעה מאוד את הטועמים וגרמה להם לבקש תוספת בזכות שילוב הטעמים המצוין והשונה. מחיר: החל מ־74 ש' לפס ועד 132 ש' לעוגה עגולה בקוטר 20 ס"מ. להזמנות: www.lehemerez.co.il

 

רשת דה לה פה | צילום: יקי אפטר

 

ריקוטה עם פטל // רשת דה לה פה

 

ריקוטה אפויה, פטל גרוס, שמנת חמצמצה - שלושת אלה יצרו שילוב מושלם שהתחבב על הטועמים שלנו. מחיר: 194־169 ש' לעוגה עגולה תלוי בקוטר. להזמנות בטל': 03-6857444 או באתר www.delapaix.co.il

 

הפתעת הטעימה: עוגות גלידה צוננות ועשירות

 

עוגת גלידה קרמית // רשת לג'נדה

 

רשת הגלידריות לג'נדה מציעה עוגת גלידה מפתיעה וטובה במרקם מוסי־קרמי, עם קרם שמנת וגבינת שמנת, בסיס אפוי במילוי ריבת תפוזים איטלקית וציפוי עדין של שוקולד לבן שאינו קופא. מחיר: 79 ש' לעוגה עגולה לא גדולה. טל להזמנות: 04-90222662.

 

עוגת גלידה ריקוטה // Buy the Way

 

ברשת ביי דה וויי הידועה בפטיסרי שלה עוגת גלידה־ריקוטה עם פיסטוק וסורבה משמש מהווה גיוון מרענן לקינוח החלבי הרגיל. 120 ש', להזמנות: טל' 09-7446868, 09-7424600.

 

בן אנד ג'ריס | צילום: יחסי ציבור

 

גלידה עוגיות / בן אנד ג'ריס

 

ברור שגלידת עוגת גבינה עם תות שדה ועוגיות זכתה לתשואות הילדים בטעימה, ומגיעה במנות אישיות עם כפית פלסטיק. 10.90 ש' לגביע.

 

*

 

עוגת גבינה מוצלחת ביותר ללא גלוטן

השף שחף שבתאי והשף־קונדיטור עופר בן־נתן, מה־BackDoor בתל־אביב, הפתיעו עם עוגת גבינת מוזלי נטולת גלוטן וטעימה להפליא. המילוי הוא של גבינה עם שוקולד לבן ויוגורט, והתחתית הקראנצ'ית של המוזלי שמכינים במקום בדגש על בריאות פשוט נפלאה ומכילה קוקוס וקשיו אסייתיים, שיבולת שועל, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, אגוזי לוז, שקדים, משמש מיובש, חמוציות, צימוקים, ועוד. מחיר לעוגה עגולה 92 שקלים. טל' להזמנות: 03-5600555 שלוחה 3.