החתול של נטע מהאירווזיון שמנופף לשלום הוא אחד הלהיטים של רשת דייסו היפנית שמגיעה לארץ. את דייסו – הגרסה היפנית לרשתות הסטוק – מביא ג'ורג' חורש, בעלת הזיכיון לרשת H&M בישראל.
דייסו מציעה בסניפיה בעולם כ־100 אלף פריטים ב־22 קטגוריות במחיר אחיד. ביפן המחיר לפריט הוא 108 ין (כ־3.5 שקל), בארה"ב כ־2 דולר (כ־7.3 שקל) ובארץ נקבע מחיר של 10 שקלים לפריט. את פערי המחיר בין חנויות הרשת בישראל לחנויות בעולם מסביר מנכ"ל הרשת עוזי בניטה בכך שעלויות השילוח, הבדיקות במכון התקנים, הרגולציה והמסים מייקרים את המוצר בישראל.
החנות הראשונה תיפתח בסי מול אשדוד ב־4 ביולי ואחריה ייפתחו סניפים בשטח של 700 מ"ר בקניון רננים ברעננה (במקום מחסני חשמל) ובסינמה סיטי בראשל"צ. בארץ יוצעו בין 20 ל־40 אלף פריטים: כלי בית, כלי כתיבה, צעצועים, "מוצרי עשו זאת בעצמכם", אביזרי יצירה (הלהיט הנוכחי: חוטי סריגה ואביזרי סריגה שעושים קאמבק), אביזרים למסיבות ועוד. מדי חודש יתווספו 700 פריטים חדשים כדי להבטיח שהלקוחות יחזרו לבקר בחנות באופן קבוע. מנהל אזור אסיה והמזרח התיכון של דייסו, ג'ון טמיוקה, שהגיע לארץ אמר במסיבת העיתונאים אתמול כי גם העניבה שלו נרכשה בדייסו.
רוקסן חורש, בתו של ג'ורג' חורש, סיפרה ל"ממון" כי הרעיון להביא את המותג לישראל נולד כשביקרה בטוקיו בחנות דייסו המשתרעת על 4 קומות והתאהבה.
רשת דייסו מפעילה כ־5,000 חנויות בארה"ב ואסיה במחזור מכירות שנתי של 4.2 מיליארד דולר, ובקרוב תיכנס לאירופה. הקונספט דומה לזה של כל חנויות הסטוק ופונה לצרכנים מחפשי מציאות שהמחיר הזול מעודד אותם לרכוש את המוצר, גם אם לא תמיד הוא נחוץ.
שוק חנויות הסטוק בישראל, שהחליף את חנויות "הכל בדולר" שהיו פופולריות בשנות ה־90, עומד בפני תחרות משמעותית עם כניסת מותגים בינלאומיים כמו "דייסו" היפנית ו"מיניסו" הרשת הסינית־יפנית, שפותחת סניף ראשון בקניון עזריאלי בתל־אביב בחודש אוגוסט.
על השאלה מה מבדיל בין מיניסו לדייסו ענה בניטה כי למניסו רק 5,000 פריטים במגוון לעומת עשרות אלפים לדייסו. לדבריו, דייסו מייצרת ומעצבת את המוצרים עבור עצמה תחת בקרת איכות גבוהה.
בעלי הזיכיון של מיניסו, האחים ניסנוב ושותפיהם, בחרו לא להגיב עד לחנוכת החנות הראשונה שלהם.