• לפני שש שנים פתחה דנה הראל, יזמית נמרצת ולבבית, ביסטרו שכונתי בהוד־השרון בהשראת קופי בר וקראה לו לולה וקובה, על שם גיבורי סיפור אהבה אמיתי וגדול מהחיים שהיא הכירה מהוויי משפחתה. הראל הצליחה להפוך את המקום, שנבנה על חורבות מפעל תעשייתי, לבית שני עבור הרבה אנשים, ולא רק בהוד־השרון וסביבתה. לא מעט אמנים ואנשי תקשורת עולים אליו לרגל מגוש דן, ובמשך השנים הוא היה סוד נסתר. אבל עכשיו, לקראת יום הולדת 7 ורכש של שף חדש – אביב רגב, שחזר לארץ אחרי שהות ממושכת בניו־יורק – הגיע הזמן לחשוף אותו לקהל רחב יותר.
רגב לקח את התפריט המוכר של לולה וקובה וטילטל אותו. הוא נתן טוויסט למנות מוכרות ואהובות שהתחבבו על הלקוחות הקבועים, כמו הכבד הקצוץ (42 שקל), הכנאפה המלוחה המצוינת (48 שקל), סלט העגבניות (48 שקל) והכרובית הצלויה בתנור (42 שקל). הוא גם הוסיף הרבה מנות חדשות שרקח, ושילב השראות ניו־יורקיות וים־תיכוניות כאחד, תוך הקפדה על חומרי גלם טריים שאת חלקם הוא נוטל מחנות הפירות והירקות המעולה הצמודה למסעדה.
בין המנות שהוסיף נציין את קבב הדגים שמוגש עם סלט טבולה (58 שקל), אספרגוס עם ביצה רכה (42 שקל), חזה עוף מעולה שרובץ על פירה (68 שקל), ואל תחמיצו גם את הפסטות שרגב מיטיב להתקין. בקינוחים לכו על עוגת השוקולד העשירה (45 שקל). יש גם יינות, והתמחור שלהם יותר מהוגן.
לולה וקובה מגישה גם ארוחות בוקר, ובצהריים יש עסקה משתלמת במיוחד. בערבים עוטפת את החלל הנעים והחמים אווירה רומנטית ולילית, שהולכת מצוין עם הקוקטיילים היצירתיים שעירבב ניסו מוגרבי. זה מסוג המקומות שהייתם רוצים ליד הבית. מאיר פנים, עם אוכל טעים, תמחור נגיש וצוות שמכיר את שמכם ואת הגחמות וההעדפות שלכם.
• לולה וקובה, בית ה. דלל, מבוא קדם 5, הוד־השרון, 09-8352312, כל יום 09:00־23:00.