WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: יאיר שגיא

הצ'יפס עושה זיגזג

רשת בורגראנץ' מאמצת את הטרנד הבריאותי ומעדכנת את צ'יפס הזיגזג המיתולוגי שלה: יכלול פחות קלוריות ופחות שומן • אספנו חבורה של צעירים שיכריעו אם הטעם לא נפגם

מאת איריס ליפשיץ־קליגר
25.06.18

גדלתם על צ'יפס הזיגזג של בורגראנץ'? מגמת הבריאות מגיעה גם לסיר הטיגון, ותצטרכו להתרגל לצ'יפס אחר וקצת פחות משמין. לדברי הרשת, צוות המומחים שלה עמל בשנה האחרונה וכעת משיק צי'פס עם 60 קלוריות פחות ו־5% שומן פחות (ל־100 גרם), זאת בהשוואה לצ'יפס ברשתות ההמבורגר המובילות. בשורות נוספות, בעיקר למזמיני המשלוחים או טייק־אווי, הן שהצ'יפס כעת שומר על הקריספיות שלו לאורך 20 דקות מרגע הכנתו, מבטיח סמנכ"ל השיווק של הרשת, משה אפרים.

 

אז האם כשהאוכל פחות משמין הוא גם פחות טעים? כינסנו בסניף מתחם "גנדן" בנתניה פאנל טועמים שכלל תשעה חובבי צ'יפס בני 13־24, שבכלל לא ידעו שהם בוחנים את הצ'יפס - וחשבו שמדובר בהמבורגר חדש לקראת המונדיאל.

 

"קרה משהו לצ'יפס!"

הפאנל: ליאור לוי (13), זוהר שגיא (14), עומר לבן (15), יאיר עזריאלי, איתי אורן ונדב שוורץ (בני 18), דין אבידן (23), אדם לוי (24) וג'סיקה טראוב (24), שהיא בכלל תיירת מארצות־הברית העובדת בחברת דיסני, שהצטרפה למבחן הטעימה שלנו.

 

האצבעות פחות שומניות. מימין: עומר, אדם, דין, ליאור, יאיר, איתי, זוהר, נדב וג'סיקה | צילום: יאיר שגיא

 

לא לקח זמן רב מהרגע שהסועדים קיבלו את המגשים ועד ששניים מהנערים הצביעו על הצ'יפס ואמרו: "תראו! קרה משהו לצ'יפס. הוא שונה ממה שאנחנו מכירים". אחרי שטעמו, פסקו חד־משמעית כי זה "צ'יפס בטעם חדש". נדב, שהגיע למבחן עם חבריו מיד עם סיום הבגרות האחרונה שלו בגיאוגרפיה, התלהב מהקריספיות וציין שהצ'יפס "ממש עבה, מרגישים את תפוחי האדמה".

 

ג'אנק־פוד בריאותי

הטועמים כבר שמו לב בעצמם ולכן אישרנו בפניהם שהם אכן זומנו למבחן טעימה של הצ'יפס החדש של הרשת. רוב הטועמים התלהבו וציינו שמדובר בצ'יפס טעים, נימוח, עבה יותר מהוורסיה הקודמת וגם יותר קריסיפי. ועם זאת, רובם גם הודו שהם מעדיפים את הצ'יפס של מקדונלד'ס.

 

הסברנו לפאנל הטועמים שעיקר השינוי בצ'יפס הוא הפחתת כמות הקלוריות והשומן, מה שגרם לחלקם לעשות זיגזג ולשנות את העדפתם, בטענה שעדיף משהו פחות משמין ומזיק. הטועם דין, שאמנם הודה שלא תמיד אכפת לו מקלוריות, ציין ש"גם כשאני אוכל ג'אנק־פוד אשמח שהוא יהיה קצת יותר בריא".

 

האצבעות אחרי זלילת הצ'יפס, אגב, אכן נותרו קצת פחות שומניות מהרגיל.