WhatsApp FaceBook send e mail
מסעדת הארוויס בירושלים

מסעדה: מעושן ירושלמי

שיר-לי גולן
09.07.18

• המסעדה החדשה של חיים (הרווי) סנדלר מיועדת לאוהבי בשר שיודעים להתענג על בשר רך ונימוח אחרי שעות ארוכות של בישול, מתים על ריח עישון הבשר ולא מתנצלים כשהם מלקקים את האצבעות בסוף הארוחה.

 

מסעדת הרווי'ס מתהדרת במעשנת העץ הראשונה בירושלים והיא קז'ואלית כמו שמסעדה שעושה כבוד לברביקיו האמריקאי צריכה להיות, וכשרה למהדרין כמו שרצוי למסעדת בשרים ירושלמית להיות.

 

מנת הפתיחה "קצוות שרופים", קוביות בקר מקורמלות ברוטב ברביקיו בסגנון קנזס המוגשות עם צ'יפס בטטה (53 שקל), בהחלט עושה עבודה כפותחת תיאבון (וצמא. זהירות, זה חריף!) מוצלחת. סנדלר מספר שהמנה הזאת נולדה, כמו הרבה דברים טובים, במקרה: קצוות מחיתוך הנתחים הנעלים באירועי הברביקיו האמריקאים שהפכו עם השנים למנה עצמאית. הסלט הירוק המכונה שלא בטובתו סלט קיסר (זה הרי לא באמת קיסר בלי הפרמזן), מרגיע את החך ואת ייסורי המצפון (28 שקל) רגע לפני ההסתערות על מנות הבשרים מהמעשנת.

 

האסאדו בעישון עץ דובדבן (64 שקל ל־200 גרם) שדגמנו היה מצוין, וכמוהו בשר הצלעות המפורק בעישון היקורי (28 שקל למאה גרם). לחם התירס שמגיע כתוספת מתקתק ומהנה ואם יישאר לכם מקום (לא יישאר, אבל תעשו מאמץ) — כדאי לנסות את פאי הפקאן (38 שקל), שמתחבר בול לאווירה ומתגבר בחן על אתגרי הכשרות.

 

• הרווי'ס, שמעון בן שטח 7, ירושלים, א'־ה' מ־12:00 עד חצות ובמוצאי שבת עד 23:00