WhatsApp FaceBook send e mail
רונאלדו נוחת אתמול בטורי...

מלך איטליה

כריסטיאנו רונאלדו הוצג אתמול ביובנטוס והכריז: "ההחלטה להגיע הייתה קלה" • יובה מקווה להפוך בעזרתו למותג עולמי ועל הדרך גם לזכות בליגת האלופות

נדב יעקבי
17.07.18

ביום שבו נבחרת צרפת, אלופת העולם הטרייה, נוחתת עם הגביע בפריז, הצליח מישהו לגנוב לה את ההצגה. כריסטיאנו רונאלדו כמובן, שלא עושה חשבון לצרפתים הנרגשים והופך לסיפור הגדול בכדורגל העולמי ביום שאחרי המונדיאל.

 

וזה לא מקרי. למרות שהמונדיאל הוכיח שבכדורגל נטו מנצחת הקבוצתיות, וכי נבחרות שמתבססות על כוכב־על אחד סופן להיכשל, הנחיתה של רונאלדו בטורינו וכל מה שסובב אותה, מוכיחה דבר אחר: בשואו־ביזנס של הכדורגל הכוח הוא של הכוכבים.

 

למרות שזה נשמע כך ברגע הראשון, הדברים לא סותרים האחד את השני. כי מדובר בעולמות כמעט מקבילים.

 

כשיובנטוס רכשה את רונאלדו היא לא החתימה רק כדורגלן מעולה, שחקן שאמור להבקיע במדיה בכל אחת מהעונות הקרובות כ־40 שערים. היא משלמת לו 30 מיליון יורו נטו לעונה כדי שיסייע לה לזכות בליגת האלופות, תואר שהיא חולמת עליו כבר 22 שנה, בזמן שהוא זכה בו ארבע פעמים בחמש השנים האחרונות.

 

צילום : ידיעות אחרונות

 

אבל יובנטוס רכשה גם את כריסטיאנו רונאלדו המותג. האיש שיש לו כמעט 320 מיליון עוקבים ברשתות החברתיות ברחבי העולם. שתבינו, רק בטוויטר יש לרונאלדו 23 מיליון יותר עוקבים מאשר ליובנטוס בכל הרשתות החברתיות כולן. רק לשם השוואה, ללברון ג'יימס, הכדורסלן הפופולרי בעולם, יש כ־101 מיליון עוקבים - פחות משליש מאשר לכריסטיאנו.

 

לפני כשנה אמר אנדראה אניילי, נשיא יובנטוס: "אנחנו צריכים להיות יותר מיינסטרים, יותר פופ. אנחנו צריכים להגיע לקהלים חדשים, שהם לא אוהדי הכדורגל המסורתיים: יותר בני עשרה, יותר נשים, יותר ילדים. אנחנו חייבים לשאול את עצמנו: מה חושבת לעצמה הילדה הקטנה בשנגחאי, או הנער במקסיקו סיטי".

 

אניילי הבין שכדי שיובנטוס תצליח במאבק מול ריאל מדריד, ברצלונה, באיירן מינכן, מנצ'סטר יונייטד ופריז סן־ז'רמן, זה לא מספיק לזכות בעוד אליפות באיטליה ואפילו לא להגיע לגמר ליגת האלופות. כדי להפוך את יובנטוס למותג עולמי הוא חייב שחקן שהוא עצמו מותג עולמי. ורונאלדו הוא הכי מותג שיש.

 

כשפ.ס.ז' רכשה את ניימאר לפני שנה ב־222 מיליון יורו הרבה אנשים חשבו שהבעלים הקטארים של המועדון השתגעו. שהרי הקבוצה אמורה לזכות באליפות צרפת גם בלי ניימאר, ומליגת האלופות היא הודחה בשמינית הגמר למרות נוכחותו. בקיצור, לא שווה את הכסף.

 

אבל ההגעה של ניימאר הקפיצה את כמות העוקבים של פ.ס.ז' ב־22 אחוז ובמקביל הגדילה את ההכנסות שלה ב־20 אחוז. וזה חוץ מהעובדה שהיא הפכה להיות אחת הקבוצות המדוברות ביותר בעולם.

 

רק במקסיקו יש לכריסטיאנו 6.6 מיליון עוקבים - פי שישה ממספר העוקבים (כלומר אוהדים) שיש ליובנטוס במדינה. אף אחד לא יופתע אם כמות אוהדי יובה במקסיקו תכפיל או תשלש את עצמה באופן כמעט מיידי. וכך למעשה יקרה בכל העולם.

 

המשמעות של כמות כזו של עוקבים היא כלכלית. אוהדים חדשים רוכשים חולצות, מזכרות, צופים בערוץ הטלוויזיה של הקבוצה - ומדובר במיליונים. והבאז הזה מייצר הכנסות נוספות ממפרסמים חדשים שרוצים לקפוץ על העגלה. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על האלמנט הספורטיבי.

 

ההשקעה של יובנטוס ב"פרויקט רונאלדו" היא עצומה: 112 מיליון יורו דמי העברה ו־240 מיליון יורו שכר ברוטו לארבע שנים. ביחד מדובר ב־352 מיליון יורו. אבל לאף אחד אין כמעט ספק: זו השקעה שאמורה להחזיר את עצמה ולהקפיץ את יובה בסולם הקבוצות המכניסות ביותר בעולם. כרגע היא רק במקום העשירי, פחות או יותר כמו ליברפול.

 

לפי הדו"ח האחרון של "דלויט", יובנטוס הכניסה 405 מיליון יורו בשנה. זה רחוק מאוד ממנצ'סטר יונייטד (676 מיליון), ריאל מדריד (674) וברצלונה (648). עם רונאלדו, הפער הזה אמור להצטצמם במהלך ארבע השנים הבאות.

 

בדומה למעמדה של "כמעט גדולה" בדירוג הכלכלי, כך גם מצבה של יובנטוס בדירוג המקצועי. נכון, היא הגיעה לגמר הצ'מפיונס פעמיים בארבע העונות האחרונות, אבל בשני המקרים לא היה לה הרבה סיכוי מול ברצלונה ב־2015 ומול ריאל מדריד ב־2017.

 

רונאלדו אמור לעשות עבורה את ההבדל. כמי שזכה בגביע האלופות יותר מכל שחקן אחר, שהבקיע יותר מכל אחד אחר במפעל - 120 שערים - הוא אמור להיות האיש שיעלה את יובנטוס את אותה מדרגה אחרונה, זו שהיא לא מצליחה לעלות עליה מאז 1996.

 

ועד כמה שזה יישמע מוזר, לא רק אוהדי יובנטוס חוגגים אלא כל חובבי הכדורגל באיטליה. רבים מאמינים שההגעה של רונאלדו ליובנטוס תקפיץ באופן דרמטי גם את המוניטין של הליגה האיטלקית כולה ושבעקבותיו יגיעו לסריה A עוד שחקנים מהטובים בעולם.

 

בשנות ה־80 הליגה האיטלקית הייתה הטובה בעולם ושיחקו בה דייגו מראדונה, מישל פלאטיני וזיקו, ואחריהם גם מרקו ואן באסטן ורוד חוליט. אולם השנים עשו את שלהן, הליגות של ספרד ואנגליה עשו קפיצת מדרגה כלכלית ומקצועית והותירו את הסריה A הרחק מאחור.

 

למעשה, הפעם האחרונה שהשחקן הטוב בעולם הגיע לאיטליה הייתה כאשר רונאלדו הברזילאי עבר מברצלונה לאינטר ב־1997. וזה קרה שנה אחרי שיובנטוס זכתה בפעם האחרונה בליגת האלופות.

 

המונדיאל שהסתיים הציב בקדמת הבמה את קיליאן אמבאפה בן ה־19, ללא ספק הסופרסטאר הבא של הכדורגל העולמי. אבל כריסטיאנו רונאלדו, שמבוגר ממנו ב־14 שנה, עדיין לא אמר את המילה האחרונה. להפך, הוא מתכוון להוכיח לכל הצעירים שהוא עדיין כאן, ושעוד נכונו לו עלילות.

 

"חשוב לי להראות שאני באמת לא כמו כולם - אני משהו אחר"

 

רונאלדו הוצג אתמול בטורינו כשחקנה של יובנטוס, אחרי שעבר בדיקות רפואיות ונפגש עם חבריו החדשים לקבוצה. הוא אמר במסיבת העיתונאים המיוחדת לכבודו: "ההחלטה להגיע ליובנטוס הייתה קלה, כי זה אחד המועדונים הגדולים בעולם עם מאמן יוצא מן הכלל. שחקנים בגיל שלי הולכים לקטאר או לסין, אבל עם כל הכבוד יש לי עוד מה לתת. אני שונה מכל שאר השחקנים שחושבים שבגיל הזה הקריירה נגמרת. חשוב לי להראות שאני באמת לא כמו כולם - אני משהו אחר".

 

הוא יודע בשביל מה הביאו אותו: "ליגת האלופות זה גביע שכל מועדון חולם לזכות בו. אנחנו נילחם עליו וכמובן גם על אליפות איטליה וכל התארים האחרים. התחרות תהיה קשה, ואני מקווה שאוכל לעזור ליובנטוס. הליגה האיטלקית טקטית יותר וזה ניסיון מעניין עבורי. אני לא אוהב להסתכל על ההצלחות שלי בעבר ומעדיף להתרכז בעתיד".

 

ובכל זאת, הוא לא שכח לציין מאיפה הגיע ליובה: "תשע השנים שלי בריאל מדריד היו נהדרות, אבל זה שלב חדש בחיים שלי. אני מודה לאוהדי ריאל מכל הלב".