מה יותר ישראלי מתבנית של עוף עסיסי בתנור? עוף עסיסי בתנור בתערובת עלי זעתר. כן, בדיוק תבלין הזעתר שקונים מוכן כבר, כאשר הזעתר חצי מיובש, מעורבב בשומשום ובסומאק.
סוד ההצלחה: התערובת, גם אם קניתם אותה בשוק אותנטי וגם אם ארוזה בסופר - חייבת להיות טרייה. העגבניות, שנמצאות כעת בשיאן, נצלות בסיום ההכנה בתבנית יחד עם העוף והמיצים שמתערבבים יחד, לרוטב מעולה במיוחד.
המרכיבים (4 מנות)
4 כרעי עוף, חצויות לשוקיים וירכיים (כך שיתקבלו 8 נתחים)
מלח, פלפל שחור
2 לימונים
1/2 1 כוסות תערובת זעתר (מעורבב עם סומאק ושומשום מאיכות טובה)
2/3 כוס שמן זית
2/3 כוס יין לבן
2־3 אשכולות עגבניות שרי
ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מתבלים את נתחי העוף במלח ובפלפל מכל הצדדים וסוחטים עליהם מיץ מלימון אחד. מסירים מהלימון השני את הקליפה ופורסים אותו לפרוסות של 1 ס"מ. מרימים את שולי העור של חלקי העוף, ותוחבים בזהירות בין העור לבשר שני־שלישים מכמות הזעתר ואת פרוסות הלימון.
2. מניחים בתבנית את חלקי העוף, יוצקים עליהם את שמן הזית, מניחים ומהדקים עליהם את שאר תערובת הזעתר. יוצקים לתבנית את היין.
3. צולים 10 דקות, עד שהעוף מזהיב קלות והנוזלים מתאדים מעט. מכסים ברדיד אלומיניום, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) וצולים עוד 40 דקות. העוף מוכן כאשר הוא רך למגע וכאשר נועצים בו מזלג, הנוזלים שניגרים ממנו שקופים ולא ורודים.
4. מסירים את רדיד האלומיניום, מוסיפים את העגבניות וצולים עוד כ־5 דקות, עד שהעוף צלוי מאוד והעור פריך, וכך גם עשבי התיבול והעגבניות.
5. מגישים חמים, אפשר וכדאי עם פיתות.