כל חייו של א' השתבשו בן רגע כאשר התברר לו שרישיון הנהיגה שלו נלקח ממנו בטענה של "אי־עמידה בדרישות בטיחות אישיותיות לנהיגה", ושהוא רשאי להגיש בקשה מחודשת להחזרת הרישיון רק כעבור שנה - זאת למרות שאין לו שום בעיה שאמורה למנוע ממנו לנהוג.
הכל התחיל כשנה לפני שרישיון הנהיגה של א' נלקח ממנו על ידי המכון לבטיחות בדרכים של משרד הבריאות (מרב"ד). אז הוא הורשע בנהיגה בחוסר זהירות לאחר שהיה מעורב בתאונת דרכים. העונש שהוטל עליו היה קנס של 1,500 שקלים בלבד ושלילה על תנאי, ולא נקבע דבר נוסף בגזר הדין.
למרות זאת, זימן אותו המרב"ד לבדיקות בטענה כי כך הורה בית־המשפט לעשות. בתום הבדיקות נקבע כי הוא אינו כשיר לנהיגה, ושאסור לו לעלות על הכביש עקב “בעיות אישיותיות”.
א' לא זכה להסברים ולכן יצא למאבק להחזרת רישיון הנהיגה. הוא הגיש ערר למרב”ד באמצעות עו”ד ארז רופא. לאחר שהבין שאין סיכוי להזיז את המרב"ד מהחלטתו השנויה במחלוקת הוא פנה, בצעד יוצא דופן, דרך מזכירות בית־המשפט לשופטת אטליא וישקין מבית־המשפט לתעבורה בפתח־תקווה, שדנה בעניינו ופסקה את דינו בעניין התאונה.
השופטת כתבה החלטה חדשה ונוקבת: "אין כל סיבה הנראית לעין המצדיקה את בדיקתו של א', נוצר חשד בדבר שגגה שעלולה לגרום לו עוול משמעותי". בהמשך המליצה השופטת לא' לפנות לסנגור להגנתו.
אך נראה שבמרב"ד כבר טיפסו על עץ גבוה מדי, ולמרות עמדתה הנחרצת של השופטת וישקין, הם לא זזו מעמדתם בנוגע לרישיון. לבסוף, בעקבות החלטות בית־המשפט ערכו במרב"ד בדיקה מעמיקה וגילו כי זימנו את א' לבדיקה בטעות - זאת משום שמסמך עם שמו הגיע בצמוד להחלטה של בית־משפט נגד נהג אחר.
כך התברר כי א' נפל קורבן לשרשרת של טעויות ועקשנות ביורוקרטית של המרב"ד ושל מזכירות בית־המשפט. השאלה המטרידה היא מדוע לקח כל כך הרבה זמן לפתור את הבעיה שגרמה לא' כל כך הרבה אי־נוחות וסבל.
במכתב ששלח לפני כעשרה ימים מנהל המרב"ד ד"ר רז דקל לשופטת וישקין, הוא הגדיר את המחדל של אנשי המרב"ד כ"טעות אנוש כפולה". אך הוא נמנע מלהסביר מדוע היה צריך את התערבות בית־המשפט כדי שהמרב"ד יעלה על התקלה. למרות הכל, לא הוחזר לא' רישיונו. לדבריו של ד"ר דקל, א' אמנם לא היה אמור בכלל להיבדק, אך משנעשתה לו הבדיקה החליטו כי הוא איננו כשיר ולא ניתן להחזיר את המצב לקדמותו.
בעוד המרב"ד מתחפר בעמדתו ומבקש מהשופטת את עצתה כיצד לנהוג, לקח יוזמה מנהל רשות הרישוי אפי רוזן, שא' פנה גם לעזרתו, והחליט להחזיר לא', באופן חד־צדדי, את הרישיון כדי למנוע ממנו פגיעה נוספת.
מהמרב"ד נמסר: "בהתייעצות של המחלקה המשפטית של משרד הבריאות המרב"ד פנה לשופטת וישקין על מנת לקבל ממנה הנחיה כיצד להתקדם מאחר ומצד אחד הבדיקה במכון נבעה מטעות מינהלית של מזכירות בית־המשפט, ומאידך הבדיקה שנערכה הצביעה על חוסר כשירות לנהיגה. תשובת השופטת לא התקבלה עד לרגע זה".