גם "אגאדיר", אחת מחלוצות רשתות מסעדות ההמבורגרים, מחזרת אחרי הקהל הדתי. הרשת פותחת תת־רשת חדשה בשם "כושר ברגר" שתהיה עם כשרות "גלאט". בכך מצטרפת אגאדיר לטרנד של רשתות מסעדות שהופכות לכשרות במטרה למשוך קהל דתי.
טרנד הכשרות בענף מתבצע על רקע המשבר בענף המסעדות שסובל מתחרות עזה ובעיקר מרגולציה מכבידה כמו ההיטל על עובדים זרים והמחסור בעובדים. רק לאחרונה פתח השף אייל שני מסעדה כשרה בתל־אביב, שגב משה הקים רשת של מסעדות כשרות, והשפים ניר צוק ויורם ניצן הכריזו על פתיחת מסעדה כשרה במלון דיוויד אינטרקונטיננטל. גם רשת קפה ג'ו "חזרה בתשובה" וחדלה לפעול בשבת.
קראו עוד: משתלם כלכלית | דני ססלר
במסגרת ההתקרבות לקהל שומר המסורת הוציאה אגאדיר מהתפריט את תוספת הבייקון. איתן טרבלוס, המייסד והבעלים, אמר ל"ממון": "הקמתי את אגאדיר כרשת תל־אביבית צעירה ושובבה, אבל יש לנו הרבה חברים תל־אביבים שהתחזקו, וגם הציבור הדתי־לאומי התחיל לאכול יותר בחוץ. בנוסף, יש משפחות של עולים, בעיקר מצרפת, שמחפשות אוכל כשר. ההמבורגרים הכשרים יהיו באיכות ובטעם שלא נופלים מההמבורגר הרגיל שלנו".
לאגאדיר יש כיום 14 סניפים, וב־1 בספטמבר תשיק בהשקעה של 3 מיליון שקל את הסניף הכשר הראשון במתחם ב.ס.ר בבני־ברק. קהל היעד: אלפי העובדים במתחם במשך היום ושומרי הכשרות בגוש דן בשעות הערב. זכיין הסניף הוא אהרון אגם, לשעבר זכיין של ארומה.
ההמבורגר של "כושר ברגר" מיוצר מ־100% בשר בקר טרי, בהשגחת הרב מחפוד. שף הרשת, רוברט קלוגר, אחראי גם על התפריט של תת־הרשת החדשה. הסניף הוא בשטח 200 מ"ר, וחוזה השכירות נחתם ל־20 שנה. לאחרונה זכתה הרשת בפעם העשירית ברציפות על ידי מגזין "טיים אאוט" בקטגוריית "ההמבורגר הכי טעים בתל־אביב".