WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: גיא ארליך

דבש מבית המקדש

חקלאים בצפון ים־המלח הצליחו להפיק דבש נדיר מעץ לבונה ששימש לקטורת בבית־המקדש • המחיר: 1,000 דולר לקילו

אלישע בן־קימון
06.09.18

מה זה בהיר, לא סמיך, מתוק מאוד ויש לו ארומה ייחודית? סביר להניח שלא תצליחו לנחש. התשובה היא דבש נדיר וייחודי שמופק מעץ הלבונה.

 

בחוות האפרסמון שבצפון ים־המלח מגדלים בשנים האחרונות עצי לבונת קטורת, שמהם מפיקים שרף איכותי ומבוקש. לבונת הקטורת, המזוהה עם הלבונה ששימשה לעבודת הקודש בבית־המקדש, נחשבת לעץ בסכנת הכחדה, וחוות האפרסמון היא המקום היחיד בעולם שבו מגדלים אותו כגידול חקלאי.

לפני כחודשיים, כשעצי הלבונה החלו לפרוח, הביאו החקלאים לחווה כוורת של דבורים והניחו אותה בין העצים. באחרונה הופתע הדבוראי לגלות שהדבורים עשו את מלאכתן בחריצות יתרה והצליחו לייצר מפרחי העץ ארבעה ק"ג של דבש איכותי. מדובר בדבש שלא יוצר ולא נמכר בארץ עד היום ויש לו טעם וארומה מיוחדים השונים מהדבש הרגיל. חלק מהדבש שהופק נשלח למעבדות לבדיקה, והשאר נמכר באתר האינטרנט של החווה במחיר של כאלף דולר לק"ג.

 

"בגלל האקלים הייחודי של צפון ים־המלח, בזכות העידוד והתמיכה של מועצת מגילות ים־המלח ובעזרת הסיוע והפרגון של השכנים, הצלחנו לעשות מעשה חלוצי ופורץ־דרך ולהיות הראשונים בעולם לגדל את עץ לבונת הקטורת בצורה חקלאית", אומר גיא ארליך, המייסד והבעלים של החווה.