אלפי חרדים מחו בבני־ברק נגד עבודות הרכבת הקלה בשבת, לאחר שבית המשפט קיבל את הטענה כי עצירת העבודות עלולה לסכן חיי אדם. "ההפגנה היא שוב מחלוקת פנים חרדית. הציבור הישראלי הרחב ממהר לקטלג את כל החרדים אותו הדבר, אולם רוב רבני בני־ברק לא השתתפו במחאה ואף יצאו נגדה".
אז הרשויות צריכות לאפשר הפגנות כאלו? "אני בעד שכולם יפגינו. הפגנות זה דבר חשוב, וזכותו של כל ציבור להפגין. צריך לקחת נשימה עמוקה ולראות את המעבר. יש יותר ממיליון חרדים במדינת ישראל, את רובם הציבור לא רואה. שליש מהם כבר השתלבו בהשכלה. לא כולם מפגינים רק נגד חילול שבת".
ההפגנה בליל שישי יצאה מכלל שליטה וההמונים תקפו את שיר פפרברג, צעירה בת 27 מתל־אביב שנסעה באזור ברכב שלה. "זה כבר דבר מזעזע. אלימות נוראית שכזו ודאי שלא מקובלת. מה גם שציר ז'בוטינסקי הוא מאוד מרכזי, ותמיד נוסעות בו מכוניות בשבתות".
איך לדעתך אפשר לפתור את המחלוקות הקשות על רקע העבודות בשבת? "אני מאמינה שהציבור החרדי לא באמת מאוים מהעבודות בשבת. תמיד היו מאבקי שבת. זה סכסוך בין ההנהגות השונות בחברה החרדית".
אבל ההנהגות הן שקובעות. "נכון, ולכן חשוב ליצור שיתוף פעולה בין רשויות הביטחון למארגני ההפגנות. להבטיח שהמחאות יעברו בשלום. גם החברה החילונית צריכה לפתוח את הראש, להכיר ולהבין שהחברה החרדית היא לא מקשה אחת. צריך למצוא את הקולות המתונים שישפיעו על השאר".