WhatsApp FaceBook send e mail
השף צחי בוקששתר מטייל בת...

מדווחים מהשטח: והפעם: השף צחי בוקששתר איפה: תאילנד

נבו זיו
22.10.18

כששף נוסע לטייל עם המשפחה בתאילנד, איך זה נראה?

 

זה נראה איש שמן וקירח ולידו עוד כמה בני משפחה. היינו בבנגקוק כמה ימים בהתחלה וכמה ימים בסוף, ממלאים את כל המשימות כמו תיירים רגילים, לא מדלגים על מקדש אחד. אבל בארצות כמו הודו או תאילנד האוכל כובש אותך. בנגקוק זה הפוד קורט הכי גדול בעולם. אין שם פינה באזורים הכי יוקרתיים והכי עניים שאתה לא רואה משהו שאתה מת לאכול. גם אין שעה שבה אתה לא רואה תאילנדים אוכלים. האנשים הצנומים האלה אוכלים כל הזמן.

 

איך יודעים איפה טוב לאכול?

 

לא צריך מחקר. כל הרעיון הוא שיש דוכנים של אוכל ומי שעושה את האוכל מתמחה במה שהוא עושה. ביום האחרון רצינו לנסוע לשוק הצף המפורסם, אבל כבר לפני 12 שנה הוא היה נטו תיירותי, אז עלה בדעתנו לבדוק שוק בשם Bang Nampeung בבנגקוק. אחרי הרפתקה וקצת ווייז הגענו למזח, ודוגית והעבירה אותנו נהר גדול. הגענו לאזור של שטח ענק שהם משמרים כריאה ירוקה. שוכרים אופניים, נוסעים בין תעלות ומגיעים לשוק הכי תאילנדי בעולם, מאכלים אמיתיים במחירי תאילנד.

 

מה אכלתם?

 

באים ונותנים לך כל מיני תפריטים, ואתה אומר שאתה לא אוהב מסעדות מבולגנות. אבל מסתבר שמאחורי התעלה עומדים דוכנים. מתיישבות לידך תאילנדיות נורא יפות ואתה בוחר והן אומרות לשף ומביאות לך מנה ואתה משלם במקום. היו שם מנות עיקריות שהגיעו ל־40 באט, ארבעה שקלים בדיוק. וכל אחד זה עם אבקת צ'ילי נורא חריפה, צ'ילי חתוך בחומץ עוד יותר חריף, רוטב דגים מסריח וסוכר.

 

מה בחרת?

 

כשר זה לא היה. מן מרק רגל מאוד ג'לטיני. הוא היה חם והיו בו פיסות בשר וחתיכות רגל שמנות. וסלט שרק אני יכולתי לאכול כי הוא היה ברמת חריפות אדירה עם שרימפס קטנטנים פריכים והמון ירקות שאת חלקם אתה לא מזהה. בהתחלת השוק קנינו מרק סרטנים בשקיות. בסוף אמרנו כבר לא נאכל אותו כי יש יותר מדי שפע. בערב חיממנו אותו בבית, טעמתי ואמרתי שלמסעדה שאנחנו הולכים אליה הערב - יהיה קשה לעמוד בסטנדרט הזה. בתאילנד, כמו בהמון ארצות, ככל שאתה יוצא ממסלול התיירות אתה מגלה שלאנשים עצמם יש טעם מדויק מבוסס מסורת וגישה בריאותית גבוהה. אבל אם אתה יוצא מהמסלול המתויר אתה צריך להתרגל לאכול ממש חריף.

 

ואיך זה לחזור פה להמבורגרים שלך?

 

היום ישבתי בבלאק בחיפה, יש דברים שקשה לחזור אליהם בארץ אבל ההמבורגרים שלנו לא כלולים בכך. לפעמים חסר כזה גם בתאילנד, אוכל שאנחנו אוהבים ביומיום, לתקוע שיניים במשהו שאתה יודע מה זה.

 

nevo21@gmail.com