WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: מיכה לובטון

"הדרך היחידה להצליח בארץ במסעדנות זה ריאליטי"

עמוס חיון פתח דוכן לסנדוויצ'ים בשרונה ופשט את הרגל אחרי שהלקוחות דילגו עליו ונהרו למקומות של השפים מהטלוויזיה כמו שגב משה. אז הוא הבין שכדי להצליח חייבים להיות מפורסמים והלך לריאליטי. עכשיו רק נשאר לו לנצח בגמר "משחקי השף קונדיטור" שיתקיים הערב

שחף פרנקל
27.11.18

בתחילת העונה של "משחקי השף קונדיטור" עמוס חיון חטף על הראש מאסף גרניט בגלל הביטחון העצמי הגדול שלו. לא שזה מנע מגרניט לצרף אותו לנבחרת שלו. מאז חיון הוכיח שהוא לא רק חזק בדיבורים אלא גם בבישולים. עובדה: הוא הגיע לגמר התוכנית שישודר הערב (21:00) ברשת 13. "בעבר מאוד קינאתי באסף ובהצלחה שלו, והיום אני מודה לפורמט על ההיכרות בינינו. זכיתי", הוא אומר.

 

חיון, 38, חולק בארבע השנים האחרונות את חייו עם בן זוגו אורן אנקווה — שהתמודד בעונה האחרונה של "משחקי השף" ונפצע רגע לפני הכניסה לנבחרת — ומגדל את בנו עמית בן החמש בהורות משותפת. "אנחנו מנהלים סטודיו בהוד־השרון, שבו אני מעביר סדנאות בישול ואפייה. לפני כחצי שנה פתחנו גם, יחד עם אייל מאיה, שאותו הכרתי בתוכנית, קייטרינג שבו אנחנו מביאים את המטבח לפרונט. אנחנו עושים אירועים — מקבוצות קטנות ועד אירועי ענק של אלף איש". בשאר הזמן חיון מעניק ייעוץ קולינרי למסעדות.

 

לאודישן הוא הגיע לבדו. חשש לאכזב את הקרובים אליו. "אני תמיד מגיע למבחנים, ראיונות ונקודות ציון חשובות בחיים ללא מלווים", הוא אומר. "גם כשהתגייסתי, הזמנתי מונית שתיקח אותי לתל השומר. אם לא הייתי עובר את האודישן, הפרצוף המאוכזב של אורן ועמית היה שובר לי את הלב".

 

חלק גדול מהידע שלו רכש בארצות־הברית. "יום אחד החלטתי שאני רוצה לנסות להגשים את עצמי, ובלי להודיע לאף אחד עברתי לניו־יורק", הוא מספר. בניו־יורק התגלגל מעבודה לעבודה, ולבסוף גם שיחק אותה בתוכנית הריאליטי "גאון הקינוחים" שבה זכה במקום הראשון. "הייתי אז בין עבודות, ושלחתי קורות חיים לכל מיני מקומות, אבל אף אחד לא חזר אליי", הוא מספר. "מסתבר שבטעות שלחתי קורות חיים גם לאודישן לתוכנית ריאליטי. סכום הזכייה היה 10,000 שקל, ובשביל אדם שהיו לו רק שלושה דולרים בארנק זה היה הרבה מאוד".

 

אחרי שבע שנים חזר לארץ ופתח במתחם "שרונה" את העסק הראשון שלו. "זה היה עסק לכריכים. שמתי שם את כל הכסף שהיה לי וגם את מה שלא היה לי. בעיקר שמתי בו את הלב. בהתחלה זה רץ מהמם, אבל אז החלו להיפתח מסעדות רבות במתחם. ראיתי איך שגב משה פותח עסק דומה מאוד לשלי, וביום אחד כל העבודה שהייתה לי עברה אליו ופשטתי את הרגל. למה שלקוח יבחר לאכול אצלי בעוד שמולי יש מקום של שף מוכר. ואז נפל לי האסימון שהדרך היחידה להצליח בארץ במסעדנות זה ריאליטי".

 

הפרסום עוזר כמובן.

 

"לא הגעתי לתוכנית כדי להוכיח לעצמי או למישהו אחר מה אני שווה. רציתי שיכירו אותי. ראיתי איך אנשים נוהרים לדוכן של אהרוני ולעסק של רושפלד, והבנתי שזאת הדרך היחידה לקבל כרטיס כניסה לתחום".

 

את האהבה למטבח גילה בתיכון. "עזבתי את הבית בגיל 13 ועברתי לפנימייה", מספר חיון. "בכיתה י"ב היה בפנימייה מנהג שבו השכבה העליונה מכינה סנדוויצ'ים ומוכרת אותם, וההכנות הולכות למסיבת הסיום. כל כך התלהבתי מהכנת הסנדוויצ'ים, ופשוט התאהבתי במטבח. מאז לא יצאתי ממנו".

 

למה בחרת דווקא ב"משחקי השף קונדיטור"?

 

"אנשים עושים השוואה בין 'בייק אופ' ל'משחקי השף', אבל איך אפשר להשוות?! לא עשינו רק עוגות בגובה מטר וחצי בצבעי מצעד הגאווה. עשינו קונדיטוריה ברמה הכי גבוהה. בשונה מתוכניות אחרות המעורבות של ההפקה מינורית. בכל משימה שמתי את עצמי על הצלחת, ניסיתי לתת לשופטים אותי בביס אחד".