שוק הכרמל בתל־אביב הפך לאחרונה למעוז קולינרי מרשים. עוד ועוד בסטות מתפנות לטובת דוכני אוכל. לאור ההיצע המגוון, והייצוג למטבחים בינלאומיים מכל קצות הגלובוס, ההתחבטות בהחלט קשה. אחד המקומות שכבר חזרתי אליו מספר פעמים הוא "אומאמי", מסעדה אסיאתית איכותית, סימפטית, לא מתיימרת, שמגישה מאכלים סיניים לצד מטעמים מארץ השמש העולה ויצירות תאילנדיות.
למקום אחראי תאופיק חינאוי, שמבין דבר אחד או שניים בקולינריה של המזרח הרחוק – במשך שלושה עשורים הוא הנהיג את "המכולת הסינית", שייבאה מוצרים ותבלינים מהמזרח. צמוד למכולת הייתה בשעתו גם מסעדה קטנה.
לפני מספר שנים חינאוי סגר את מפעל חייו ולקח פסק זמן. לאחרונה הוא החליט לחזור למחוזות ולטעמים המוכרים לו היטב, ופתח את אומאמי ("הטעם החמישי") בפאתי השוק. במטבח הציב מכר ותיק - טוני וונג, שף יצירתי ועתיר דמיון מהונג־קונג, שחי כבר הרבה שנים בארץ.
בין המנות הבולטות: גיוזה ודאמפלינג מלאי טעם, מרק ראמן בקר מהטובים שלגמתי בישראל, סצ'ואן בקר חריף, מנת עוף נהדרת עם חצילים ומאכלי אטריות טובים. גם אגף הסושי מומלץ, מה גם שהוא חורג משגרת המזללות היפניות בארץ.
בצהריים אפשר ליהנות מעסקית זולה ומספקת: תמורת 60 שקל תקבלו מרק (מיסו או תירס), מנה עיקרית (עוף או בקר) ושתייה קלה. גם בערבים המסעדה פועלת, כולל סושי בר. מלבד הכישרון של וונג, יש סיבה נוספת לבוא: אישיותו המלבבת והחייכנית של חינאוי והאירוח החם והנדיב שלו.
• אומאמי, יחיא קאפח 1, שוק הכרמל, תל־אביב, 03-5105047, 11:00־23:00.