WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: שחף הבר

האווירה דיסקו האוכל פחות

מסעדת דיסקו־טוקיו של קבוצת R2M מציגה פרשנות מקורית למטבח האסיאתי, אבל למרות האיכות, המאמץ וההקפדה, המנות לא ממריאות

יקיר אלקריב
26.12.18

המקום: דיסקו טוקיו (השוכנת בחלל הכניסה לבניין ההיסטורי בהרצל 16, שהיה הראשון בתל־אביב שפעלה בו מעלית). הוותק: חצי שנה. הסגנון: יפאני־אסיאתי־עכשווי. במטבח: השף עידו לב.

הרקע: המקום שייך ל־R2M, הנחשבת לקבוצה ההסעדה המצליחה בישראל, בהובלת מתי ורותי ברודו. בין שאר נכסיה רשומים מקומות כמו הקופי בר, הבראסרי, הוטל מונטיפיורי, דליקטסן ועד לא מזמן גם רוטשילד 12 - שחלקים גדולים ממטבחו עברו לכאן אחרי שנסגר. בחלל המסוגנן מאוד פועלים בר ומסעדה, עם שני תפריטים שונים. אנחנו התיישבנו במסעדה.

מה בתפריט? הוא משתנה כאן מדי יום, אך עקרונית מחולק לפתיחים, למנות ביניים ולמנות גדולות יותר. בין הפתיחים, מנות כסלט עגבניות עם ויניגרט יוזו (46 שקל). בין מנות הביניים ארטישוק בחמאת מיסו (44 שקל) ובין העיקריות, מנה כמו פילה בר ים בסאקה ודאשי (129 שקל).

 

מה אכלנו: פתחנו דווקא במנת ביניים שהגיעה ראשונה: דמפלינגס של זנב שור בקונסומה בשר ובצל ירוק (54 שקל) - מנה עדינה ומורכבת מאוד, שכל אחד מחלקיה - מהבצק הנימוח, הכמעט שקוף, של הכיסונים, ועד לציר שהתפרץ בפה בטעם ובניחוח בשרי עמוק - טופל והוגש בשלמות. ספק אם בטוקיו עצמה היינו מוצאים כיסונים טובים מאלה. רק בדיעבד הבנו שהייתה זו המנה הטובה ביותר שאכלנו פה.

אחריה הגיעה מנה של פטריות שיטאקי ויער ביוזו סויה עם חלמון כבוש במיסו (52 שקל) - הרבה מילים לתיאור של מה שהתגלה בסך הכל כמנת פטריות גדולה מדי, שאחרי ביס אחד או שניים התחילה לחזור על עצמה ולשעמם. גם השומאי - כיסוני עוף מאודים עם סויה ושמן ראיו (48 שקל) - היו בסדר, ולא הרבה יותר.

 

מנת טרטר של אינטיאס אוניגירי, פונזו וקרם גזר וגינג'ר (52 שקל) סבלה מעודף מרכיבים שכיסו, יחד עם בסיס של אורז, על טעמו של הדג המעולה הזה. אחת המכשלות הידועות של המטבח האסיאתי היא דווקא בעושר המרכיבים והרטבים שהוא מציע. שפים שאינם מחויבים לייצור סדרתי של מנות קלאסיות, חייבים להישמר כדי לא ללכת לאיבוד בסופרמרקט הזה.

 

סיימנו במנת ברווז צלוי עם אטריות סובה ורוטב אגדאשי (98 שקל). את אטריות הסובה מכינים מכוסמת, אבל כדי שלא יתפרקו מערבבים בהן גם חיטה. כאן המטבח עמד בכבוד במשימה הזאת, אבל האכזבה נמצאה בטעמו ובמרקמו של הברווז, שבישראל אינו מזכיר כלל את אחיו האירופי או האסיאתי. הייתה זו מנה שנכנסה מראש לסמטה ללא מוצא, ונתקעה בה כצפוי.

קינחנו בפנקוטה של תה יסמין, עם קולי הדרים וטוויל שומשום, ובקרמל מלוח עם קרם ווסאבי וטוויל קקאו. שתי מנות חביבות, אך בשתיהן הטווילים היו מיותרים לגמרי.

המחיר: יכול לנוע מ־100 שקל לאדם, עד 800 שקל לזוג. הכל תלוי בהרכב הארוחה ובכמות המשקאות.

 

לסיכום: המטבח האסיאתי גדול ורחב מספיק כדי להכיל כל גחמה או וריאציה. כמו במסעדות רבות אחרות, שבהן השפים מייצרים גרסאות אישיות לנושאים הלקוחים ממנו, המנות בדיסקו טוקיו מורכבות מאוד, מבוססות על חומרי גלם מעולים, מטופלות בקפידה ומוגשות לעיתים בחרדת קודש ממש. ולמרות כל אלה, ספק אם מישהו יחזור לכאן בפעם השנייה רק כדי לאכול מנה כזאת או אחרת. לסיכום הסיכום: האוכל לא ממריא. מה כן? כמקום בילוי, מדובר בחלל עם אנרגיות סופר־מדליקות, בעיקר בסופי שבוע.

• דיסקו טוקיו. הרצל 16, טל. 03-554-4300