WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: יחסי ציבור

פותחים את 2019

המסעדות והברים מצחצחים כלים ותפריטים ומציעים שילובים מנצנצים, מושקעים (וגם יקרים!) לערב השנה החדשה: חאפלה ורקדנית בטן בירושלים, משתה חושך ביפו, סילבסטר בסגנון פריזאי, מסיבת וויסקי במוזיאון ואפילו ארוחה בסגנון פסטיבל רוחני בהודו. רק תבחרו ותכינו את הארנקים

שיר-לי גולן
30.12.18

חאפלה ורקדנית בטן

 

במסעדת הלינק המיתולוגית בירושלים תקבל החגיגה אופי של חפלה אוריינטלית, כולל הלהקה ורקדנית הבטן. בתפריט: לבבות ארטישוק במילוי גבינות ושקדים ברוטב שמנת ופלפל (55 שקל), שווארמה דג מוקפץ במחבת עם בצל בסומאק, לימון כבוש, וטחינה בתוך מיני פיתה וחמוצים (86 שקל) ועוד.

 

משתה סילבסטר בחושך במרכז "נא לגעת" | צילום: אורן יצחקי

 

משתה בחושך

 

משתה הסילבסטר במרכז "נא לגעת" ביפו יתקיים, כמו כל הארוחות כאן, בחושך. תמורת 250 שקל לסועד תיהנו כאן ממנה ראשונה, מנה עיקרית, הפתעה מתוקה, קינוח ושני משקאות. כדי לא לקלקל לכם את חוויית הניחוש, שהיא חלק מהחוויה במקום הזה, נספר רק שבמנות הראשונות יהיו בין השאר קרפצ'יו דג עם אבוקדו, אננס וצ'ילי ופולנטה צרובה על עדשים שחורות, ובעיקריות תיתקלו גם באורז בקרם קוקוס או בפילה לברק עטוף בעלי מנגולד.

 

אויסטרים וקציפת פופקורן

 

במסעדת מסה בתל־אביב יציע השף אביב משה אויסטרים עם גרניטה לימון, ריזוטו תירס עם קציפת פופקורן, כבד אווז אלפחורס, רביולי מרוקאי, טורטליני סרטנים ועוד. תאכלו מה שתאכלו, מחיר המינימום לסועד בסבב הראשון עומד על 375 שקל ובסבב השני – על 450 שקל.

 

מסעדת אנדלוסיה בירושלים | צילום: אסף קרלה

 

אכול כפי יכולתך בירושלים

 

בבר הטאפאס (הכשר) אנדלוסיה בבירה יחגגו את ערב השנה החדשה עם דיג'יי שי דניאל באווירת אכול כפי יכולתך. בתפריט המוצלח: סביצ'ה פרואני, פסטייה, מיני בורגרים, סופריטו וכמובן הקוקטיילים הטובים שנרקחים במקום. והמחיר? 95 שקל לסועד, לא כולל שתייה.

 

כבד אווז מול החומות

 

מלון אמריקן קולוני בירושלים מציע ארוחה בת שש מנות ושמפניה חופשית. תמורת 700 שקל (!!) לסועד תתענגו (חסר לכם שלא, במחיר הזה) על כבד אווז, לובסטרים על להבה של רוזמרין וסלט מרווה צמחים, פילה טלה, קנלוני חציל ועוד.

 

מנות בסטודיו אוכל בבוסתן הגליל | צילום: סטודיו אוכל

 

מחמצת גלילית

 

מי פותח שנה חדשה עם מחמצת? ככה זה בסטודיו אוכל בבוסתן הגליל, שמציע ארוחת בר המבוססת על לחמניות מחמצת עם עשבי תיבול, סלט סתיו אנדיב ושומר בר, רביולי סלק, אוסובוקו טלה מפורק לצד טורטליני ארטישוק ירושלמי בציר בקר, וכמובן יין וקאווה. 300 שקל לאדם.

 

מנות בסטודיו אוכל בבוסתן הגליל | צילום: סטודיו אוכל

 

קפיצה להודו

 

במא פאו התל־אביבית מלבישים את הסילבסטר ברוח הפסטיבלים שנערכים בהודו, מה שאומר מגוון מאכלים כמו פלאפל משעועית מש, קיצ'רי צבעוני מאורז ומעדשים, אטריות מוקפצות בתוספת גבינת פניר או נתחי סלמון ומשקה לימון ומנגו. 150 שקל לאדם.

 

גורמה בגדרה

 

מסעדת אברטו של השף אסף שטרן בגדרה מציעה ארוחות גורמה בשלושה מסלולים – 200, 250, ו־300 שקל (בהתאם לעיקרית הנבחרת) הכוללות למשל ניוקי שקדי עגל, דניס פרפר על תבשיל פריקי עם קציפת יוגורט, פיסטוקים וקרם חמציץ, ביף וולינגטון ברוטב יין, בר ים על ריזוטו שחור, מחבת פירות ים או צלעות טלה.

 

50 גוונים של אדום

 

בטיביס בחוות ורד הגליל רקח השף חיים טיבי את "50 גוונים של אדום" עם קינוח בצבע הנועז, וכמובן תפריט שכולל את בין השאר טונה על כדורי אורז ברוטב יפני, שקדי עגל צלויים בגריל עם תרד קלוי, קונפי שום, רוטב יין וציר בקר על קרם שעועית, טארט טאטן כבד אווז, פילה בקר בגריל לצד גראטן ואספרגוס צלוי ועוד. 300 שקל לסועד כוס יין מבעבע.

 

דואט פילה וכבד

 

במלגו ומלבר התל־אביבית מוצע לכבוד החג תפריט ספיישלים מבטיח: מרק ארטישוק ירושלמי, פטריות פורצ'יני וגבינת בושה שרופה (44 שקל), זוג אויסטרים ג'ילרדו גרניטה מנגו (64 שקל), דואט פילה בקר וכבד אווז עם גזרים גמדיים, בצלי שאלוט מזוגגים, כרוב שחור ותפוח אדמה ראטה (238 שקל), פילה לוקוס לצד לבבות ארטישוק, כרישה ותרד על קרם ארטישוק ירושלמי (165 שקל) לצד קוקטיילים כמו גולדן דאקירי או ג'ין טוניק פרחוני (52 שקל) וכמובן, יינות איכותיים.

 

מנות מסתובבות

 

מסעדת ליבירה החיפאית, שהיא גם מבשלת בירה, תציע בערב החג מנות מסתובבות למרכז השולחן, פלוס מזנון עיקריות וקינוחים תמורת 250 שקל לסועד. בתפריט: שיפודוני אנטריקוט בזיגוג ברביקיו, בליני עם סלמון כבוש, לשון כבושה ברוטב צלפים, רוסטביף שייטל וצ'ימיצ'ורי, כתף חזיר ממולאת ערמונים, מחבת פירות ים ועוד.

 

ארוחת טעימות מול החומות

 

במסעדת רופטופ שבמלון ממילא הירושלמי הצופה אל חומות העיר העתיקה, מוצעת ארוחת טעימות כשרה הכוללת סשימי פלמידה, טורטליני שורט ריב, מילפיי כבד אווז, טארט שורשים מפורק, פילה בקר בגריל פחמים ועוד. 400 שקל לאדם, כולל הנוף.

 

סושיאל קלאב בתל־אביב | צילום: אפיק גבאי

 

מסיבה בסושיאל

 

בסושיאל קלאב בתל־אביב הערב יתחיל בשני סבבי ארוחה חגיגית, ויימשך במסיבה עליזה. בין המנות – ניוקי עם פטריות ופרמזן (82 שקל), פילה בקר וירקות צלויים (88 שקל) ושלל קוקטיילים משובחים.

 

מבעבעים ללא הגבלה

 

בכפרה שבבאר־שבע תפריט טעימות הכולל סשימי לוקוס וקמפרי, רביולי גבינת שמנת ותרד, פילה בקר בבירה ועוד. 240 שקלים לסועד. אם תוסיפו 60 שקל תוכלו לשתות ללא הגבלה (מתוך מבחר בירות ומבעבעים).

 

מסיבת אלכוהול

 

בוויסקי בר מוזיאון בשרונה מרקט בתל־אביב יתקיימו שני אירועים: במתחם W מסיבת אלכוהול ומוזיקה (120 שקלים לאדם) ובמתחם הוויסקי בר ארוחה הכוללת בין השאר פולנטה (48 שקל), פילה בקר עם כבד אווז בזיגוג ויסקי (154 שקל) ועוד.

 

סינטה נוסח פריז

 

במסעדת חדר האוכל התל־אביבית יכלול התפריט המיוחד לסילבסטר ראגו פורצ'יני ופטריות חורף (64 שקל), פילה וסינטה נוסח פריז (148 שקל) ועוד.

 

מסעדת דיינינגס במלון נורמן | צילום: אנטולי מיכאלו

 

חצות בנורמן

 

מסעדת דיינינגס במלון נורמן בתל־אביב מציעה תפריט יקר – 750 שקל לאדם. אם מעניין אתכם להמשיך לקרוא נספר שמגישים כאן אורז פריך עם טרטר טונה חריפה וקוויאר, רפרפת אצות ודאשי עם קציפת כמהין וכמהין לבנות גלופות, ריזוטו כמהין לבנות עם קרם סויה ניגירי ומקרון טחינה ושומשום שחור. בחצות תוכלו להשיק כוסות שמפניה און דה האוס.

 

איטלקית על הדק

 

מסעדת UPPER DECK במלון הרודס בהרצליה מציעה לכבוד השנה החדשה תפריט טעימות גורמה בסגנון איטלקי. בין המנות שתקבלו (תמורת 500 שקל לסועד, כולל קוקטייל, כוס יין ומים מינרלים): סלקים מקורמלים במחבת, פילה חציל שרוף וקרם גספצ'ו שרי, המבורגר מגבינת חלומי עם פיסטוק וכמהין ופילה דג ים בקראסט עשבי תיבול.

 

מסיבה עברית

 

במלון אלמא תוכלו ליהנות הערב מהופעה של עברי לידר ודי ג'יי תומר מייזנר ומארוחה חגיגית תמורת 600 שקל לאדם. הארוחה כוללת טרטר אינטיאס, טורטליני ארטישוק, טאג'ין כתף טלה, פילה בקר עם קרם ארטישוק ולקינוח סורבה שוקולד ומקרון. 

 

מפרום או לחי

 

במסעדת אדום בירושלים תצטרכו להתלבט בין מפרום טלה (220 שקל), קדירת לחי ביין אדום (230 שקל) או פילה פלמידה לבנה (230 שקל). לארוחה יתווספו ראשונות וקינוחים, והתשלום? לפי מחיר העיקרית הנבחרת.

 

סילבסטר פריזאי

 

הסילבסטר בהוטל דה ויל בתל־אביב מבטיח להיות פריזאי: תמורת 260 או 320 שקל לאדם (תלוי בשעה) יוגשו קוקי סן ז'אק, סטייק טרטר, פאטה כבדי ברווז ועוף או רטטוי לראשונות, ולעיקריות פילה בר ים, מולים, בויאבז ופרנו, שוק ברווז עם חסה צרובה בגסטריק תפוז וקינוחים צרפתיים.

 

בקבוק שמפניה לשולחן

 

מסעדת הולה התל־אביבית מציעה לכבוד הסילבסטר ארוחה חגיגית הכוללת טרטר דג ים, פואה גרה, טלה ספרדי בבאן, פילה בר ים על הפלנצ'ה, פאייה פירות ים וקינוחים. והמחיר? 350 שקל. לאדם. שלמו עוד 350 שקל ותחגגו גם על בקבוק שמפניה לורן פרייה ברוט.

 

הכל זה מלמעלה

 

במסעדת הקומה ה־11 שבמלון קראון פלזה בעזריאלי חגיגות השנה החדשה מבטיחות קודם כל תצפית מרהיבה על הכרך התל־אביבי. תמורת 470 שקל לזוג מגישים כאן פטה כבד, קרפצ'יו דג לבן, פסטה שחורה וחריפה לצד נתח דג או חזה מולארד ותקנחו בוופל בלגי מושחת.

 

נשף מסכות

 

חגיגות ראש השנה האזרחית במסעדת TYO בתל־אביב יתקיימו בסגנון נשף מסכות קולינרי, בהשראת "עיניים עצומות לרווחה". השתתפות בסבב הראשון תעלה 290 שקל לסועד והשתתפות בסבב השני תעלה 390 שקל, תמורתם תוכלו לזלול סשימי מיקס, סלט קלמארי, מיקס טטאקי, קרפצ'יו רול, טרטר טונה אדומה וסלמון, סלט אצות ים, בלק קוד, פילה בקר, קומבינציית סושי ועוד, וגם קינוחים (סודיים).

 

אולד פאשן

 

בר הקוקטיילים התל־אביבי דאבל סטנדרט המתין עד לערב השנה החדשה כדי להשיק את תפריט החורף שלו, במחירים שבין 24 ל־66 שקל, אבל העיקר כאן הם הקוקטיילים המעולים כמו בוהמיין (בקרדי לבן, בקרדי 8, ליקר אגוזי לוז, תות וקוקוס), כריסטמס אולד פאשן (בוכא בוקובזה, ויסקי שיפון, קרם דה מינט ופרנה ברנקה) וסינדרום פריז (טקילה בהשריית קמומיל, תפוח אדום וג'ינג'ר אגבה), במחירים שנעים בין 44 ל־52 שקל.

 

נכנסים לפלייליסט

 

בבר הקוקטיילים 223 ברחוב הכי תל־אביבי ־ דיזנגוף כמובן' יוצעו שלל מנות מיוחדות וקוקטיילים שווים שישתלבו היטב בפלייליסט המרים.