זמן קצר אחרי שעבר לגור בבוורלי הילס, יחד עם אשתו, אושיית הדיגיטל טל נברו, מצא את עצמו יואב שוורד, שף פרטי וכוכב הריאליטי הציוני הראשון "קחי אותי שרון", בריאליטי מסוג אחר - “רוקדים עם כוכבים". רק שהפעם איש לא תיעד את האירוע, ובמקום שרון אילון, בת הזוג שהכיר בתוכנית השידוכים ההיא – פיזזו לצידו כוכבים בינלאומיים כמו מדונה, ג'סטין טימברלייק וג'ניפר אניסטון.
זה קרה במארס 2016, אחרי שהשחקן לייב שרייבר ("ריי דונובן”), חבר של בני הזוג, הגיע עם הנהג לאסוף אותם למסיבת אפטר־אוסקר בביתו של גיא עוזרי, המנהל האישי של מדונה. אחד האירועים הנחשקים והמפורסמים בהוליווד. "הגענו לבית מדהים בהוליווד הילס, ואיך שנכנסתי המבט שלי הצטלב עם זה של אדוארד נורטון", משחזרת נברו. "כולם, חוץ מאיתנו, היו שם איי־ליסט. רקדתי עם בראדלי קופר ההורס בטירוף, מדונה התחילה עם יואב, עשתה לו עיניים. אף אחד לא צילם, אף אחד לא הוציא טלפון וזה הרגיש מאוד נעים. באיזשהו שלב יואב אומר לי: 'טל, אני לא יודע איך להסביר לך, אבל זה לא כל כך מרגש אותי שג'ניפר אניסטון התיישבה לידי, כי מיק ג'אגר עומד מולי ומנהל שיחה עם ג'סטין טימברלייק, כשאלן דג'נרס מאחוריהם'. בינתיים, אני מצאתי את עצמי משיקה כוס עם ליאונרדו דיקפריו, מפזזת לצד הזמרת קייטי פרי, מתחבקת עם השחקן טובי מגווייר המתוק ורוקדת סלסה עם ריקי מרטין, כשלידנו הדוגמניות אדריאנה לימה ואלסנדרה אמברוזיו מ'ויקטוריה'ס סיקרט'. בשש בבוקר, אחרי שחילקו לאורחים משקפי שמש של גוצ׳י במתנה, הזמינו לכולם לימוזינות שהחזירו אותנו הביתה".
מאז בילו שוורד ונברו בהרבה אירועים נחשקים, אבל הזמן שחלף וההתחככות המתמדת בסלבס הפכו אותם לדיסקרטיים יותר. כל ניסיון להוציא מהם מילה על התמונה שהעלתה נברו השבוע, לצד ניקול קידמן, או החתונה של דניאלה פיק וקוונטין טרנטינו, למשל, נתקל בחומה בצורה. "על זה אני לא מדברת", פוסקת נברו, בטון קר יותר מדג לוקוס, שבעלה אוהב כל כך לבשל.
העדות היחידה לנוכחותם באירוע האינטימי היא התמונה שהעלתה נברו באינסטגרם, לצד ברכה חמה: "בייב יפה שלי", כתבה לדניאלה, "הייתי מאושרת לחגוג איתכם את הרגעים המרגשים. מי ייתן ותישארו לנצח יפים ומאושרים".
"אנחנו לא אוהבים לעשות ניים דרופינג", מנסה נברו לתקן את הרושם הראשוני. "מאז שעברתי ללוס־אנג’לס ירד לי גם החשק לשתף הרבה ברשתות החברתיות. אני מניחה שזה סוג של תהליך התבגרות. עם הזמן מתרגלים ומבינים שהסלבס הם אנשים בדיוק כמונו. אם פעם הגעתי למסעדה וקלטתי את ברוס וויליס יושב מאחוריי, ומיד הרמתי את הטלפון ועשיתי סרטון וידיאו כדי לשלוח לאחותי ‑ היום זה נראה לי טיפשי".
"אנחנו חיים בבוורלי הילס ונתקלים במפורסמים כל הזמן", מסכים שוורד. "כמו שבתל־אביב יש את 'טורקיז' ו'קנטינה', ששם יושבים הסלבס, ככה גם פה. כשהגענו מאוד התרגשנו מכל מפורסם שראינו. פעם טל חזרה ממליבו וסיפרה איך היא פגשה את הקרדשיאנס, עם כל הפמליה".
הקרדשיאנס?
"כן", היא נכנעת לסקרנות הפרובינציאלית. "ישבתי במסעדה, ואז נכנס בריון עם תיק קטן ואחריו עוד בריון ואחריהם עוד שלושה והתפזרו במסעדה. לכולם היו תיקים ביד. ואז נכנסה הקרדשיאן, נו, קים, עם אמא שלה, והבנתי שהבריונים הם שומרי הראש שלהן".
"ואפרופו קרדשיאנס", מוסיף שוורד, "פעם בישלתי ארוחה לקייטלין ג'נר (לשעבר ברוס ג'נר, הגרוש של קריס ג'נר, אמא של קים קרדשיאן — א”א), והמאורסת הטרייה שלה, סופיה האצ'ינס".
מה הן ביקשו לארוחה?
"הן לא ביקשו, אני מבשל מה שאני מחליט. האוכל שלי מאוד clean, מאוד בריא. לסתום עורקים זה לא בבית ספרי".
ספטמבר 2015, חוף קרלטון, תל־אביב. נברו – שהתגוררה בקריביים עם בעלה הקודם בתקופה שבה שודרה "קחי אותי שרון" – לא מזהה את הגבר הנאה שמבקש ממנה לשמור לו על הכפכפים. "היא הייתה הבחורה הכי יפה בחוף", הוא מתפייט. "בואי", מתערבת בת זוגו, "הייתי הבחורה היחידה בחוף".
"זה גם נכון", הוא מודה, "אבל היא באמת הייתה מהממת, ולא היה לי משהו יותר חכם להגיד באותו רגע".
אחרי יומיים התקשר להזמין אותה לדייט על החוף. "הוא הגיע עם צידנית”, היא נזכרת. "הוציא קרש חיתוך ודג, פילט אותו והכין לי על המקום סביצה עם אבוקדו, כולל שתי כוסות יין, הכי מתוקתק. פתאום מכלום נהייתה לנו ארוחה רומנטית".
מתי הבנת שמדובר ברווק מפורסם?
"כשסיפרתי לחברה שהכרתי בחור נחמד בשם יואב שוורד, והיא אמרה לי מיד: 'מה, את לא מכירה אותו, תעשי גוגל'. מהתמונות בגוגל זיהיתי דווקא את שרון אילון שהכרתי קודם מהשקות ומהתעשייה. בכלל לא ידעתי שהם היו יחד".
הרבה זמן עבר מאז תוכנית השידוכים ההיא, והפעם שוורד היה בשל יותר. "המפגש הראשון עם טל עורר בי משהו שהיה כמעט כבוי אצלי. הייתי רווק תל־אביבי שכבר לא יוצא לדייטים, כמעט התייאשתי מזוגיות, אבל משהו בה הרגיש לי נכון".
שוורד, 41, היה דוגמן אלמוני וסטודנט למשפטים ולמדע המדינה מראשון־לציון ב־2003, כשעלתה התוכנית ששינתה את חייו. "רגע לפני, קשת שלחו מישהי להורים שלי, להכין אותם לכך שזו הולכת להיות תוכנית הדגל של הקיץ, אבל אף אחד בסלון לא הקשיב לה. הגעתי לתוכנית כי שלחו אותי מסוכנות הדוגמנות להופיע בטלוויזיה כדי שהמחיר שלי יעלה".
אתה ושרון אילון עדיין בקשר?
"כן, יוצא לי לפגוש אותה מדי פעם, ואנחנו מדברים מדי פעם בטלפון. הכל בסדר בינינו".
הבשורה שהיא מתגרשת הפתיעה אותך?
"לא נכנס לזה. אנשים מתגרשים, זה קורה, ואסור לשכוח שמאחורי הכותרות יש גם אנשים עם רגשות".
טל, כבר פגשת אותה?
"חלום שלי. אני אוהבת את שרון ומזמינה אותה כל הזמן לבוא אלינו לביקור עם הילדים".
יואב, כשאתה רואה אותה עם שלושה ילדים זה לא קצת צובט בלב, מה יכולת אולי להספיק?
"אין לי מקום בלב לצביטות או קנאה, למרות שאני לא בטוח שיהיו לנו שלושה ילדים".
"רגע, רגע", מתערבת טל, "אנחנו לא שוללים שום דבר".
יואב: "אם יש דבר אחד טוב שקרה לי בחיים, זה שפגשתי את אשתי, בדיוק בגיל שבו פגשתי אותה. יש בזה גם חסרונות, אבל בעיקר יתרונות".
מאז ומעולם, הוא מספר, נמשך לעולם הבישול. "למדתי לנקות דג, לפני שלמדתי לקרוא. כילד הייתי מכין סנדוויצ'ים ומחלק בבית הספר, למי שלא הביאו. עוד לפני 'קחי אותי שרון' עבדתי בתוכניות בישול מאחורי הקלעים, כמי שמכין את ה'הכינותי מראש'. אחר כך עשיתי סטאז'ים קצרים אצל אביב משה ממסה, ורונן דברת בלוך שהייתה לו מסעדה באילת".
בהמשך נכנס כשותף למיזם מזון איטלקי, פתח את הפיק־אפ בר ווינשטוק וב־2015 את פיש, מסעדת דגים בראשון־לציון. במקביל, העביר סדנאות בישול והכין ארוחות פרטיות.
לא הציעו לך להתמודד באחת מאינספור ריאליטי'ז הבישול בטלוויזיה?
"לא, תודה, אני מתמודד רק מול אשתי, בבית".
ומה עם להופיע בריאליטי יחד, כזוג?
"היו פה ושם הצעות, אבל זה לא מעניין אותנו כרגע. אנחנו מאוד עסוקים".
כבוגר ריאליטי שידוכים, יש לך טיפ לאנה ארונוב ובן הזוג שהכירה בתוכנית דומה, איל אלגבי?
"קטונתי. אולי רק שיקפידו על כמה שפחות מצלמות וכמה שיותר חיים".
גם נברו, 37, נחשבת לאחת החלוצות בתחומה בארץ, אחרי שהייתה מהראשונות לזהות את הפוטנציאל הגלום ברשתות החברתיות. בקרוב אף יעלה סרטון פרסומת לג'יפ קומפאס בכיכובה, במכונית אדומה, על רקע כיכר המדינה, לצד מובילי דעת קהל נוספים כמו אנדי רם, ילנה ראלף והשחיין האולימפי גיא ברנע.
כיום היא הבעלים של סוכנות לשיווק דיגיטלי, המעסיקה שמונה עובדים ומסייעת לחברות, טאלנטים ודמויות מפתח לעצב את הנוכחות שלהם ברשת. חוץ מזה, חשוב לה לציין, היא מתפעלת שני בלוגים למעלה מעשור, ניוזלטר וליין של הרצאות וסדנאות, שהיא מעבירה בארץ ובעולם. "יש לי 121 אלף עוקבים באינסטגרם, ו־35 אלף בפייסבוק, אבל זה לא כל כך משנה לי. היום אני יותר ממוקדת בעשייה אישית ובצמיחה של הלקוחות שלי".
בין לקוחותיה היא גאה לציין את ג'וליאן גולד, ראש עיריית בוורלי הילס, שאף הודיע לאחרונה לחברת אייר בי־אנד־בי שאם לא יבטלו את החרם על דירות נופש מעבר לקו הירוק בישראל - יגיב בחרם משלו. זה קרה זמן קצר לפני שהחברה הודיעה שחזרה בה מכוונת החרם שלה. "ההחלטה הסופית על האייר בי־אנד־בי נפלה בחדרי־חדרים עם בכירי העירייה", מספרת נברו, "אבל מובן שאני מעלה במסגרת תפקידי את המודעות ליהדות ולמדינה".
נברו נולדה בארצות־הברית בסוג של מיזם. אביה החליט להעניק לבתו הבכורה מתנה נחשקת, וההורים עברו לגור לפני הלידה בניו־יורק, כדי שהילדה תזכה לאזרחות אמריקאית. לאחר כשנה חזרה המשפחה לקריות, שם נולדו שתי אחיותיה הצעירות. לאחר השירות הצבאי שבה לעיר הולדתה ניו־יורק, עברה לחיות בקריביים והתחתנה עם גבר צרפתי שפגשה שם. אחרי שעברו לגור בפלורידה, התבשרה נברו שאמה חלתה בסרטן, חזרה לארץ וטיפלה בה עד מותה ב־2010.
"עולמי התהפך פתאום", היא אומרת. "התגרשתי גירושים עצובים וקשים, ובגיל 30 מצאתי עצמי בדירה קטנה בתל־אביב, בלי אמא, בלי בעל, בלי פרנסה ובלי להכיר כמעט אף אחד בישראל. כחלק מתהליך ההחלמה התחלתי לכתוב בפייסבוק, ולשתף את התובנות ואת המשברים שלי".
נברו הפכה לאושיית רשת, תוך שהיא נלחמת בדעות קדומות. "אנשים זילזלו בי כשהעליתי תמונות מחופים בקריביים או תמונות משפחתיות, טענו שהרשתות החברתיות הן טרנד חולף, אבל אני הגעתי משום מקום לחשיפה תקשורתית אדירה".
בהמשך הצטרפה למחלקת המדיה הדיגיטלית הראשונה במשרד פרסום ידוע, אבל פרשה אחרי שנה. "התגעגעתי לעצמאות שלי”, היא אומרת היום. עם זאת, בכתבה ב"ליידי גלובס" ב־2012, שבה כונתה "פיית הפייסבוק", אמרה: "זה היה ‘מד מן’ ממש. לא ייאמן כמה שיחות מנהלים שם ביום על ‘מי אמר’ ו’מי פיטר’, ‘מי עשה את זה’ ו’למי מגיע הקרדיט’".
ב־2016 קיבל שוורד הצעת עבודה בתחום המזון בלוס־אנג'לס. "ובתוך פחות מחודש סגרנו הכל בארץ ונחתנו בבוורלי הילס", מספרת נברו. זמן קצר אחר כך גם התחתנו, בסוג של ספונטניות, בפסטיבל ברנינג מן. “ההצעה הייתה בסנטה־מוניקה”, משחזרת נברו, “היה ים מדהים, שקיעה מדהימה, והוא כרע ברך ושלף טבעת שעיצב בעצמו. ואז החלטנו שהטקס יתקיים בברנינג מן, שבועיים אחר כך. כשהגענו למדבר לא ידענו כלום. אפילו לא מי יחתן אותנו, הבאנו רק צדפים שחתמנו עליהם לחלק לאורחים. אפילו את החופה יואב שידרג ממשהו, הכל היה מאולתר”.
השניים הצטרפו לקהילה הישראלית בעיר, ובין חבריהם נמנים היום כאמור דניאלה פיק, מורן אטיאס ואחותה שני, והבמאי אריאל ורומן ("אייסמן"). העסקה המקורית אמנם לא יצאה לפועל, אבל אז קיבל שוורד טלפון אחר, מהסוג שפותח דלתות. "מישהו מווניס ביץ' פנה אליי באינסטגרם וביקש תפריט. זו הייתה הפעם הראשונה שבה נתקלתי בתרבות התשלומים הטובה שיש פה. אדם אכל ביס שהכנתי ונתן לי מיד צ'ק. שמן".
ובארץ?
"בארץ זה שוטף פלוס 120/90/60. אתה גם קצת מתבאס לבקש הרבה, כי זה נשמע לא בסדר. כאן יותר קל להגיד 'המחיר שלי הוא כזה וכזה'. נכון שיש גם בישראל אנשים עם הרבה כסף, אבל פה העשירים יותר נגישים לנו, ואני יקר, זו המציאות. חבר שלי, שף מישראל, שאל אותי לאחרונה אם לא מזלזלים בי. הוא זוכר שהוא עשה את זה בארץ כמה פעמים, והתחושה שבעל הבית נתן לו לא הייתה נעימה. עניתי שלהפך. ככל שהאנשים כאן חזקים ועשירים יותר, כך הם גם מעריכים אותך יותר. יש לי לקוח שמארח הרבה אנשי טלוויזיה ועסקים וכשאורח מגיע, הוא ניגש איתו למטבח, מציג אותי בפניו וקורא לי 'דה שף' ולא 'מיי שף'. נותנים פה הרבה כבוד למה שאתה עושה, וגם משלמים בהתאם".
בעקבות הלקוח הראשון החלו לזרום נוספים, כשנברו דואגת במקביל לפרסם אותו ברשתות החברתיות ולתמחר בהתאם. "לפעמים אתה חושב על עצמך באופן יותר צנוע, וצריך מישהו שיגיד לך: 'לא, תעלה את המחיר'", היא מסבירה.
בין לקוחותיו כיום נמנים ג'יי לנו, הזמרת אבריל לאבין הכדורגלן הבינלאומי אלסנדרו דל פיירו, מגדולי השחקנים האיטלקים, "שנהיה חבר ממש קרוב שלי".
קשה לעבוד עם סלבס?
"אנשים מפורסמים, הם לקוחות ככל הלקוחות, אבל צריך לדעת להכיל אותם, את הלו״ז הלא פשוט שלהם, ואת מצבי הרוח. גם להם יש צרות, אבל מסוג אחר. הסלב אולי לא לוקח את האוטו למוסך או הולך לסופר, בשביל זה יש לו עוזר אישי, אבל כשהוא עצוב אז הוא עצוב, כשהוא בודד הוא בודד, וכשליבו נחמץ הוא נחמץ".
לקוח מפורסם נוסף שלו הוא השחקן פירס ברוסנן, לשעבר ג'יימס בונד. "הקשר בינינו התחיל בחג ההודיה, כשברגע האחרון הזמינו אותי לבשל לו".
מה קרה, השף הקבוע הבריז?
"לא, ברגע האחרון הוא החליט שלא לטוס להוואי. יש לו בית פה ובית שם".
"זו הייתה אמורה להיות ארוחה משפחתית", מוסיפה נברו, "רק הוא אשתו והילדים, ויואב ביקש שאבוא לעזור. הגעתי למיני־אחוזה, על החוף במליבו, שער ענק, ואני מזמזמת, הדלת נפתחת ואני נכנסת לשביל שכולו קיר זכוכית ענק. את רואה את כל פנים הבית, עד הים מהצד השני. משהו מטורף. ואז מישהו יוצא לכיווני. ואני אומרת לעצמי: בטח שלחו להביא אותי, וכשהוא מתקדם אני מבינה שזה פירס בעצמו. והוא מחבק אותי: 'הלו טל, אז את האישה של השף החתיך. בואי תיכנסי, אכיר לך את כולם'".
שוורד: "הוא מקסים ולא נתן לנו ללכת הביתה בלי בקבוק שמפניה יקר במתנה. שנה אחרי הוא שוב קרא לי לבשל את ארוחת חג ההודיה – והתעקש שאזמין את טל ואת החברים שלי".
את סגנון הבישול שלו הוא מגדיר כ־"clean food, בלי 200 תבלינים, עם הרבה עשבי תיבול. אם מבקשים ממני להכין משהו ספציפי, אכין אותו, כולל בשר והכל, כשר ולא כשר ‑ אבל הפורטה שלי זה דגים וסי פוד. לא סתם פתחתי מסעדה בשם 'פיש', לא סתם מצויר לנו דג בטבעת הנישואים, לא סתם נפגשנו בים".
מה לא תבשל לאנשים?
"כלבים, חתולים, ארנבות. אבל פה זה לא ממש העניין. הדרישות של האנשים שאני עובד איתם לא קשורות במה לבשל ומה לא, אלא מתי ואיך. אתה למשל מתכוון להגיש לאנץ' בשעה אחת בצהריים לארבעה אנשים, ובעשרים לאחת אומרים לך: 'בעצם, יגיעו תשעה אנשים', ובאחת ועשרה: 'ואחת טבעונית, ואחד לא אוכל דגים בכלל', ואתה בנית על ארוחת דגים לארבעה. מזל שאני לא רע באלתורים".
איפה אתה קונה חומרי גלם?
"ללקוחות שלי מבוורלי הילס צפונה אני קונה במקומות הכי־הכי. הכי יקר, הכי אורגני. כל ההתנהלות כאן היא מופרזת. לארוחה של שלושה אנשים מביאים שף, סו שף שני מלצרים וברמן".
מה הטרנד הקולינרי הכי חזק באל־איי היום?
"אוכל ים־תיכוני. חומוס. לא מזמן הכנתי למישהו חומוס־סלק וסלט קצוץ, ואשתו לא הפסיקה להתלהב. באיזשהו שלב עצרתי אותה ואמרתי לה: בישראל מדובר בארוחת בוקר רגילה".
מה הארוחה הכי מוזרה שהכנת?
"מישהי מפורסמת, מהמבוגרות, באה למתיחת פנים ואסור היה לה להזיז שום דבר אחרי, או ללעוס, אז בישלתי לה שבוע שלם ארוחות גרבר – הכל טחון".
לאיזו מנה אתה הכי מתגעגע בארץ?
"בישראל יש שפים טובים, כמו יוסי שטרית, אבי ביטון ועומר מילר, ואוכל טעים. כשאני מזמין סלט בבית קפה בתל־אביב, יהיה לי בפה שילוב טוב של טעמים. בארה"ב האוכל פחות טעים, ולכן תמיד מוסיפים לו רטבים, ודיפים ושמיפים".
אתם מתכוונים להישאר בארה"ב?
"נסענו בלי תאריך חזרה".
נברו: "לא כזה חשוב לי לגדל את הילדים שלי בישראל. בכל מקרה הם יגדלו על התרבות הישראלית ויבקרו בארץ המון. בינתיים אני בונה את עצמי פה אבל החיים מלאים בהפתעות".
יואב, לא מדגדג לך לפתוח כאן מסעדה?
"מדגדג לי מאוד לא לפתוח מסעדה, זה עסק עם מגמה התאבדותית, ואני לא בקטע. גם כאן אם תבוא לבנק ותגיד שאתה רוצה לפתוח מסעדה, יזרקו אותך החוצה. בגלל זה אני מביא לפה עכשיו את החבר'ה של 'סוסו אנד סאנ'ס', לפתוח שני סניפים של המבורגר שף".
יש מישהו שלא היית מבשל לו?
"רוג'ר ווטרס, למרות תרומתו לחיי עם הפינק פלויד. בעצם, הייתי אולי שמח לבשל לו ולהוכיח לו שהעולם הוא לא שחור־לבן ממה שהוא חושב".