הגירעון שהוא משאיר לשר האוצר הבא אמנם עצום וכך גם הביקורת על התנהלותו - אבל משה כחלון יכול היה אמש להתגאות בנתון אחד: בשנת 2018 ירדו מחירי הדיור בשיעור משמעותי יחסית של 2.3%. מי שגם ההוזלה הזו לא סייעה לו לרכוש דירה, פחות ישמע לשמוע ששכר הדירה התייקר השנה ב־1.9%. גם מדד המחירים לצרכן שוב חרג מהיעד שקבעה הממשלה.
לפי נתוני הלמ"ס, מחירי הדירות החדשות ירדו באוקטובר־נובמבר ב־0.1%, כשאחוז העסקאות בתמיכה או סבסוד ממשלתיים היה 33.6%. עם פרסום המדד הגיב שר האוצר כחלון בטוויטר כי "גם במחירי הדיור, ממשיכים לנצח בשביל עם ישראל".
בחודשים אוקטובר ונובמבר רשמו מחירי הדירות בישראל ירידה נוספת של 0.4% (בהשוואה לממוצע מחירי העיסקאות בספטמבר־אוקטובר). במחוז ירושלים נרשמה ירידה בשיעור של 1.4%, בצפון ירדו המחירים ב־0.75%, בחיפה המחירים דווקא עלו ב־0.9% - ובמחוז הדרום נרשמה עליית שיא של 1.1%. בתל־אביב ירדו מחירי הדירות ב־1.1% במרכז הארץ ירדו המחירים בשיעור מזערי של 0.1%.
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה אתמול גם את נתוני האינפלציה השנתית. באופן מפתיע ובניגוד לתחזיות, האינפלציה שוב חרגה מהיעד שקבעה הממשלה (1%־3% בשנה) — זאת השנה החמישית ברציפות - והסתיימה באינפלציה שנתית של 0.8% בלבד. המשמעות היא שבכל שנות כהונת הנגידה ד"ר קרנית פלוג, ובכל שנות כהונת שר האוצר כחלון — לא הושג בישראל יעד האינפלציה.
בדצמבר ירד מדד המחירים לצרכן ב־0.3%, בהשפעת ירידה משמעותית במחירי הדלק והשמנים (7.1%) בשל הוזלת מחירי הנפט בעולם. גם מחירי ההארחה, הנופש והטיולים צנחו בדצמבר ב־9.9%. עם זאת, כן נרשמו גם עליות מחירים בדצמבר, העיקרית היא במחירי ההלבשה (4.3%).
מחירי הירקות הטריים הוזלו בדצמבר ב־1.2%, אך במבט על המדד השנתי - המחירים זינקו ב־15%. גם מחירי הפירות הטריים התייקרו ב־2018 בשיעור שיא של 18%. בהשוואה למאי 2017, הארטישוק התייקר בלא פחות מ־109%.
נוסף להם, התייקרו הנסיעות לחו"ל וטיסות בארץ (4.7%). בירידות הבולטות: שירותי תקשורת (4.1%), מוצרי חשמל (5.4%) ומכוניות (5.3%).
על סמך המדד נראה שנגיד בנק ישראל החדש, פרופ' אמיר ירון, לא יעלה את הריבית בישראל בקרוב, בניגוד אולי לחלק מההערכות.