WhatsApp FaceBook send e mail
|

לחמניות וכן להיות

אם מתעלמים משיקולי בריאות, משקל, מצפון וערך תזונתי, לחמניות החלב הממולאות של מזללת נונונו הן כנראה המנה המושלמת

יקיר אלקריב
26.03.19

המקום: דוכן נונונו ברחוב הרצל בתל־אביב. הוותק: בקושי שנה. הסגנון: כל מה שאסור מכל הטעמים הידועים אבל טעים, פחות או יותר מאותן סיבות.

 

מה בתפריט: הכוכבת המרכזית כאן היא לחמניית החלב המפורסמת של השף גיא גמזו, שנוצרה במסעדת אריא שלו, ובעקבות הצלחתה הן במסעדה והן בשווקים ובדוכני רחוב מזדמנים, זכתה למזללה משלה. כאן היא מוגשת בשלל מילויים מפתים: שמנת, בצל מוחמץ ודג הרינג שלם (42 שקל), לחמנייה עם שרימפס קצוץ וקרם לימון יפני (45 שקל) ועוד. יש גם תוספות צפויות כמו צ'יפס, טבעות בצל, כדורי גבינה, סלט קולסלואו וסלט עלים.

 

מה אכלנו: הגענו למקום בהרכב תאוותני למדי של זכר בוגר מורעב (להלן: עבדכם) ושני ילדים. רק בדיעבד התברר לי שהם מכירים את המקום היטב מביקורים קודמים והביאו אותי על תקן הארנק. בכל מקרה הוזמנו שלוש מנות: לחמנייה שיקגו סטייל עם נקניקיית עוף, רליש, כרוב כבוש וחרדל אמריקאי (28 שקל); לחמנייה עם חזה בקר מפורק (38 שקל) שהוגשה עם קורנישון מאוד משכנע. ולחמניית מק אנד צ'יז עם פסטה ושפע של רוטב צ'דר (35 שקל). וגם: צ'יפס וקולה (בשיטת שתה כפי יכולתך, שהילדים לא היו מסוגלים להירגע ממנה).

 

כצפוי, הכוכבת הגדולה של המנות האלה היא לחמניית החלב. במונחים של לחם, מדובר בחטא האולטימטיבי. מכינים אותה מקמח לבן, עם תועפות של חמאה וחלב - כך שהתוצאה המתקבלת היא משהו בין מאפה בריוש צרפתי לחלה המקומית שלנו. לפני המילוי הלחמנייה הזאת מטוגנת מכל צד בחמאה מזוקקת, ונעשית פריכה מבחוץ אבל אוורירית מבפנים, כך שהיא למעשה ממש מיועדת להכלה של כל מילוי.

 

להגיד שהמנות שאכלנו היו טעימות, זה באמת יהיה האנדרסטייטמנט של השנה. הן היו מטריפות, גם ואולי בגלל שטיפטפו מכל הכיוונים - בעיקר המון קטשופ וחרדל ומיונז. אז נכון שחזה הבקר המפורק היה יכול להתבשל עוד קצת כדי לספוג קצת יותר טעמים ונכון שהשילוב של לחמנייה רכה, פסטה חמה וגבינת צ'דר מותכת הוא סוג של פורנוגרפיה פחמימתית מהסוג שצריך לחנך נגדה בבתי ספר ולהרחיק ממנה את הנוער. אבל כדי ליהנות מהמנות המופרעות האלה עד הסוף, אתה צריך לקבל החלטה מקדמית שלמשך חצי שעה או שעה - פשוט לא אכפת לך מכלום ומה שמשנה זה רק הטעם והמרקם. והם באמת נהדרים. אפילו הצ'יפס, שתובל קלות אחרי הטיגון ולפני ההגשה, היה טוב מהרגיל במזללות מסוג זה.

 

למרבה ההפתעה, אחרי כל הטוב הזה, דווקא הקינוח - לחמנייה במילוי קרם גבינת שמנת מתוק וקולי אוכמניות (26 שקלים) - היה המנה הכי טובה. השילוב של הבצק החמאתי, קרם הגבינה הקריר והאוכמניות החמצמצות - היה מושלם. כל כך מושלם שהזמנו מייד אחר כך עוד אחת כזאת והתחלקנו בה.

 

לסיכום: נונונו מזללה נהדרת, עם מוצר קרוב מאוד לשלמות. אדם סביר שלא יאבד פה את השליטה, יכול לסגור עניין ב־50 עד 70 שקלים.

 

נונונו. הרצל 16, תל־אביב. 03-9453111. ראשון־שבת 02:00־12:00. לא כשר