WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: יקיר אלקריב

חופים הם לפעמים

למרות ש"קליפסו", של השף עומר מילר נמצאת בלוקיישן מושלם, האוכל המוגש בה לא היה עובר גם בקפיטריה של קניון

יקיר אלקריב
16.04.19

המקום: חלקה החיצוני של מסעדת קליפסו של השף עומר מילר. הוותק: שנתיים. הרקע: המקום מחולק לשני מתחמים - מסעדה סגורה וממוזגת עם תפריט המוגדר כ"קז'ואל פיין דיינינג" ומגישה אוכל שאמור להגיע מהצד הפשוט והמיינסטרימי של המטבח העילי. וביץ'־בר חיצוני שאמור להגיש אוכל חופים פשוט וטעים, בלי יומרות קולינריות מיותרות. מכיוון שהיה יום חורפי נעים התיישבנו בחוץ, על כיסאות כתר פלסטיק לבנים הנטועים בחול הרך.

 

מה בתפריט: מנות כמו קבב (90 שקל), קבב דגים (88 שקל), סלטים שונים (בין 50 ל־70 שקל) ואפילו קערת חומוס ב־50 שקל וסלט קצוץ ישראלי ב־65 שקל (!). כל המנות מתומחרות גבוה מהרגיל - כנראה כדי להזכיר לנו שבכל זאת, כאן מדובר במסעדה של שף מהולל שבוודאי יראה לנו עכשיו איך הוא מתעלה מעל רף הבינוניות הממוסחרת המאפיינת את רוב מסעדות החוף של תל־אביב - ועושה את הדברים ברמה אחרת.

 

מה אכלנו: אחרי טיול ארוך על החוף, היינו רעבים מאוד, אז הזמנו מיד את המנות העיקריות: פיש אנד צ'יפס (89 שקל) סלט קיסר עם נתחי עוף (70 שקל), המבורגר (70 שקל), ושיפודי קבב (90 שקל). השתייה היחידה הייתה כוס של חצי ליטר בירה מהחבית (הנמכרת כאן במחיר שיא של 40 שקל).

 

למרות שהמקום עצום בגודלו ומתפרס על פיסת חוף ענקית, המנות הגיעו כמעט מיד - אבל היו איומות, כל אחת בתורה, והזכירו ברמתן מנות המוגשות בקפיטריה של קניון או אוניברסיטה: מנת הפיש אנד צ'יפס למשל, שיכולה להיות מעדן אמיתי, כללה ארבעה נתחים לא גדולים של דג שטוגן במעטה נוקשה והוגש לצד ערימה גדולה הום פרייז; קוביות קטנות ורכות של תפוחי אדמה - בלי שום קשר למה שהום פרייז יכולים וצריכים להיות. הרטבים, מיונז ורוטב צ'ילי, הוגשו בקעריות פלסטיק זעירות. לצד המנה הוגש סלט ירקות קטן שהיה ללא ספק החלק הכי טוב שלה.

 

בסלט הקיסר היה הרבה חסה, אבל לא הושקע בו מספיק רוטב ולכן הוא היה יבש. המעט שבכל זאת היה בו לא היה רוטב קיסר, אלא לכל היותר מיונז שתובל מעט במלח ובפלפל, ואפילו בלי התוספת המקובלת והמתבקשת של פרמז'ן. נתחי חזה העוף שהוגשו עימו היו סיביים, יבשים וקרים.

 

לבשר בשיפודי הקבב היה טעם עז של ציפורן. זה תמיד עסק חשוד כשבשר טחון מתובל יתר על המידה, במיוחד בתבלין כה ארומטי כמו ציפורן, כאילו מישהו ניסה להסתיר באמצעותו משהו. הסלט "המרוקאי" שהוגש לצידו הורכב מבצל ומעגבנייה שנחרכו על האש עד שכמעט איבדו את צורתם ומרקמם.

 

המנה היחידה שעברה את הרף הייתה ההמבורגר, שהוכן בסגנון עדות סוסו אנד סאנס - אימפריית ההמבורגרים המתפתחת של מילר. הוא היה קטן, אבל הבשר היה טוב והוכן כהלכה, למרות שהלחמנייה הייתה רכה וקרה וניכר בה שלא עברה על הפלנצ'ה או על הגריל, כפי שנדרש לפני קבלת הקציצה.

 

לסיכום: אם עומר מילר הכריז כשפתח את קליפסו שהוא מתכוון להוכיח שאפשר להגיש אוכל טוב גם במסעדת חוף, באה המציאות וכנראה הוכיחה את ההפך: זאת אומרת - שאי־אפשר. וגם אם השירות בקליפסו סביר והנוף מהמם, האוכל המוגש בה כרגע גרוע, וגם אינו זול. אנחנו היינו ארבעה והשארנו 400 שקל כולל שירות על ארוחה שכללה סלט אחד, בירה ושלוש מנות עיקריות, בלי קינוחים או קפה.

 

קליפסו, חוף פרישמן, שלמה להט 17, ת"א.

 

03-678-4524. לא כשר