פרמיג'אנה היא אחת ממנות הביניים הפופולריות ביותר באיטליה, ובעיקר באזור נאפולי והדרום. אפשר גם לקרוא לה מוסקה איטלקית, וכפי שתראו במכון אפשר גם לחבר אותה למצות, ולשלב אותה באופן מושלם בין מאכלי החג הכשרים. מתחילים? אנחנו בחרנו להשתמש במצות הכוסמין האורגניות של "מצות אביב". אתם יכולים לבחור בכל סוג אחר של מצות.
החומרים ל־8 מנות:
1/2 חבילת מצות קטנה
אופציות: מצת קרקר ותפוח אדמה / מצת ביצים / מצה אורגנית מקמח כוסמין
1 שקית קמח כשר לפסח
1 כוס שמן זית
200 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת.
1 ליטר עגבניות מרוסקות (2 פחיות)
4 שיני שום פרוסות.
1 חופן עלי בזיליקום.
1 כף סוכר.
מלח ופלפל.
להכנת החצילים:
1. לקלוף חצילים, לפרוס לאורכם במנדולינה או בסכין לפרוסות דקות.
2. לקמח בשכבה דקה של קמח כשר לפסח, ולטגן בשמן זית כשתי דקות מכל צד, עד שמתקבל צבע חום זהוב, להעביר לנייר סופג (אפשר גם לשמן פרוסות חציל בשמן זית ולהכניס לתנור בחום של 200 מעלות ל־10 דקות).
להכנת רוטב עגבניות:
בסיר עם 2 כפות שמן זית להזהיב שום, להוסיף עגבניות מרוסקות, להביא לרתיחה, להוסיף עלי בזיליקום, סוכר, מלח ופלפל, להנמיך אש, לבשל כ־10 דקות נוספות, לצנן ולטחון במעבד מזון לקרם חלק.
להכנת המנה:
בתבנית פיירקס שמתאימה לתנור, להניח שכבה צפופה של חצילים ומעליה שכבה של מצות שהרטבנו במים, לצקת עד כיסוי רוטב עגבניות ולפזר מעל גבינת פרמז'ן.
ככה לבנות 4 שכבות אחת על השנייה בתבנית.
להכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.