WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: דנה קופל

מלקקים דבש

שבוע של מצות, חופש וטיולים מגיע לסיומו בסוף שבוע ארוך שכולל חג שני של פסח, שבת ומימונה. בחוץ יהיה מזג אוויר חם ויבש, בפנים יהיה מתוק וטעים. תרבחו ותסעדו

25.04.19

מרכז המימונה

המימונה המרכזית של פדרציית יהודי מרוקו תיערך השנה בהיכל התרבות בלוד, אחרי צאת השבת. למימונה צפויים להגיע בין היתר שרים וחברי כנסת רבים, יו"ר הפדרציה סם בן־שטרית, וכמובן הציבור הרחב. החגיגה תכלול את המטעמים המסורתיים, כולל כוכבת הערב - המופלטה. "העיר לוד שמחה וגאה לארח השנה את חגיגות המימונה המרכזיות, המאחדות את העם כולו בערכים של הכנסת אורחים, מאור פנים, אהבת האדם וקירוב לבבות", אמר ראש העירייה יאיר רביבו. "החג הנפלא הזה הפך עם השנים לחג לאומי כלל־ישראלי". בתמונה: רביבו עם רעייתו יקירה והוריו יעקב ואסתר | כתב: מאיר תורג'מן

 

בית פתוח לרווחה

ארבעה דורות יחגגו בבית משפחתה של רחל רווח בעכו. הכפתנים והתרבושים כבר מוכנים, וכך גם הכלים החגיגיים בהם יוגשו המאכלים המתוקים: מהמופלטה ושלל הריבות ועד העוגיות והמרציפנים. בחגיגה ישתתפו שמונת האחים והאחיות של המשפחה, עם ילדיהם, נכדיהם וניניהם של סוליקה ומשה סבג. רחל, הבכורה, מנהלת את ההיערכות. "בעלי יהודה ז"ל היה מוביל את החגיגה מדי שנה ואני ממשיכה את המסורת שלו", סיפרה. "הילדים והנכדים עוזרים בקבלת האורחים בברכת תרבחו ותסעדו, ואני מריצה את המופלטות. העיקר שנתברך באושר ובשפע" | כתב: גואל בנו

 

 

צילום: גיל נחושתן

 

 

פסח ייגמר מחר, החמץ יחכה למוצ"ש

לוח השנה העברי סיפק השנה עוד יום בלי חמץ, וחגיגות המימונה יחלו ברחבי הארץ לאחר צאת השבת.

 

החג השני של פסח, "שביעי של פסח", חל השנה ביום שישי, כך שמוצאי החג הוא למעשה בשבת ושומרי הכשרות נדרשים להימנע מאכילת חמץ מסיבות טכניות. אם בדרך כלל במוצאי הפסח המאפיות כבר מלאות בקונים שאכלו מצות כל השבוע ורוצים לנגוס שוב בפיתה או בלחמנייה, הרי ששומרי שבת יצטרכו להמשיך עם המצות עוד יום ‑ גם בסעודות השבת.

 

הרב הראשי, דוד לאו, אמר ל"ידיעות אחרונות", כי "הבונוס" היחיד הוא לאשכנזים שנמנעים מאכילת קטניות בפסח ויוכלו בשבת לאכול אורז למשל ולא להסתפק בתפוחי אדמה בלבד. | כתב: קובי נחשוני

 

זמן מופלטה

המתכון של דינה בובליל מתל מונד, שעלתה ממרוקו לפני 58 שנים

 

המצרכים

 

חצי ק"ג קמח

 

1 כף שמרים

 

1 כף סוכר

 

חצי כפית מלח

 

1.5־1 כוס מים

 

שמן לטיגון

 

 

הוראות הכנה

 

• מערבבים במיקסר את הקמח, השמרים, המלח והסוכר.

 

• מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, את המים.

 

• נותנים לבצק לנוח בקערה 20 דק'.

 

• משמנים בנדיבות את השיש. יוצרים עליו צורות עיגול בגודל כדור פינג־פונג.

 

• לוקחים כדור ופותחים אותו על המשטח המשומן. משטחים אותו עד שהוא הופך לשכבת בצק דקה.

 

• מחממים מחבת על אש בינונית. מניחים את הבצק השטוח על המחבת ובינתיים משטחים כדור בצק נוסף. הופכים את הבצק שעל המחבת ומוסיפים לו שכבת בצק נוספת. בכל פעם שהופכים צד מוסיפים מופלטה חדשה, עד שמתקבלת ערימת מופלטות על המחבת.

 

• מגלגלים את המופלטות בדבש.

 

בתיאבון!

 

המתכון באדיבות "פאנקי סיסיליה" הוד־השרון. הביאה לדפוס: איריס ליפשיץ־קליגר