לא מעט אנשים השתתפו במבצע ללכידתו של אדולף אייכמן והעמדתו לדין בישראל. לאחד מהם, ניצול השואה מיכה מאור, היה המבצע הזה סגירת מעגל. אתמול, בגיל 86, הוא הלך לעולמו.
מאור עלה לישראל בשנת 1945 לאחר שהוחזק במחנה ריכוז. הוא שירת כקצין בצנחנים, ובמהלך הקריירה הצבאית שלו עבד גם תחת פיקודו של רפאל איתן (רפול). לאחר שחרורו שירת במוסד.
ההיסטוריון של מג"ב, ד"ר טל משגב, סיפר שהמוסד הטיל על מאור לחדור ללשכתו של תובע כללי בגרמניה ולצלם שם מסמכים הקשורים לאדולף אייכמן. "בעזרת המסמכים ניתן היה להוכיח חד־משמעית את מעורבות אייכמן בתוכנית של הפתרון הסופי", סיפר משגב.
בראיון ל־ynet סיפר מאור בעבר על המבצע: "נסעתי ברכבת לפרנקפורט עם תיק ג'יימס בונד שהיה מצויד במצלמה וציוד תאורה. מכיוון שהייתי מאומן בנשק ובקרב מגע לא פחדתי משום דבר". לדבריו, כשהחל לצלם את המסמכים לא ידע בדיוק מה הוא מצלם, אבל הבחין בתמונתו של אייכמן. "ניצול שואה עם עצבים חלשים יותר היה אולי מתמוטט שם", סיפר. "נתקלתי בהרבה צלבי קרס, בהרבה חתימות של קציני אס־אס מפורסמים. עד כמה שזכור לי היה גם מסמך של אדולף היטלר בעצמו. תארו לכם שאני כיהודי, ניצול שואה, נוגע בנייר אותנטי של היטלר, נוגע ומצלם. רק בלילה, כשפיתחתי את התמונות, הבנתי את גודל המשימה. שבוע־שבועיים לאחר מכן הביאו את אייכמן ארצה, ואז היה ברור שהמסמכים האלה יהיו עדות חיה במשפטו". מאוחר יותר התגייס שוב מאור לצבא. אחר כך עבר לשרת במג"ב והקים את מערך המודיעין שלו. היום יובא מאור ז"ל למנוחות בבית־העלמין במודיעין.