חברת הטלוויזיה בכבלים HOT הצטרפה אתמול ליריבתה, חברת הלוויין YES, והודיעה על היערכות לקראת מעבר לשירותי טלוויזיה בטכנולוגיית האינטרנט. בשלב ראשון תקיים החברה פיילוט ראשוני בקרב חלק ממנויי הטריפל שלה, ותאפשר להם לצפות בשירות, על כל ערוציו, ללא ממיר כבלים.
השירות האינטרנטי יתאפשר בכמה דרכים: מנויים שהם בעלי טלוויזיות חכמות מתוצרת הייסנס ו־LG או טלוויזיות עם מערכת ההפעלה אנדרואיד TV מובנית, כמו סוני, יוכלו לגשת אליו ישירות מהטלוויזיה ולא יידרשו אפילו לסטרימר. בעלי טלוויזיות סמסונג ייאלצו לחכות לעדכון גרסה. עד אז הם והאחרים יוכלו ליהנות מהשירות בעזרת סטרימר תומך "אנדרואיד TV". החברה מבטיחה בעתיד גם תאימות לסטרימר "אפל TV" (שגם YES אמורה לשדר דרכו). לא צפוי שינוי במחיר השירות.
בפועל, HOT תציע את השירות החדש כהעתק מלא של השירות הקיים שלה, כולל הערוצים הליניאריים וקטלוג ה־VOD, וכולל שירותי החזרה לאחור, הקפאת השידור, ועוד. עם זאת, בשלב ראשון לא ניתן עדיין לבצע בו הקלטה, ויחול גם שינוי מסוים בממשק כדי להתאימו לפורמט אפליקציה. לקוחות טריפל שהם לפחות בעלי ממיר אחד בבית יכולים כבר להזמין את השירות ולבצע התקנה מהירה שלו בעצמם בלי להמתין לטכנאי. לא ניתן יהיה לקלוט את השידורים מחוץ לבית, למשל בסמארטפונים.
טכנולוגיית השידור באינטרנט זולה משמעותית לניהול ולתחזוקה, ומאפשרת שירותים אינטראקטיביים חדשים. עם זאת, איכות ויציבות השידורים נחשבת כיום נמוכה יותר מאשר איכות הכבלים והלוויין, בשל העומסים המשתנים ברשת האינטרנט ומגבלות רוחב הפס.
אף שמבחינה כלכלית היא הזולה ביותר, קליטה בטלוויזיה חכמה נחשבת בינתיים עוד פחות איכותית אפילו מקליטה בסיוע סטרימר, מפני שהסטרימר כולל בדרך כלל מעבד חזק וזיכרון משמעותי. בשני המקרים, חובבי ספורט המכורים לשידורים חיים מכירים גם את תופעת ה"דיליי" (השהיה) בשידורים אינטרנטיים, שבהם התמונה על המסך מאחרת את המציאות בפועל לעיתים בעשרות שניות.
עם זאת, על פי ההערכות, הטכנולוגיה תקבל תאוצה באיכות וביציבות כאשר תשתית הסיבים האופטיים בישראל תופעל סוף־סוף ותגיע להיקפים רחבים. רק אז גם HOT וגם YES, על מיליוני המנויים שלהן, יוכלו לעבור לשידורים אינטרנטיים מלאים. YES, לפחות, בונה על רשת הסיבים הכמעט מוכנה להפעלה של החברה־האם שלה, בזק.
המערכת החדשה של HOT פותחה על ידי אגף פיתוח המוצרים של החברה, בשיתוף חברות המובילות את התחום בעולם. לפי מנכ"לית HOT, טל גרנות־גולדשטיין, מדובר במהלך אסטרטגי, אבל בטווח הנראה לעין הוא לא אמור להחליף לגמרי את טכנולוגיית הכבלים והממירים: "בסופו של הפיילוט המוצר יוצע כפתרון נוסף לצד מגוון הפתרונות של החברה".
HOT כבר מריצה שירות אחר, חלקי ומוזל, מבוסס אינטרנט, בשם NEXT+, שהקימה בזמנו בעקבות עלייתם של שירותי הטלוויזיה של סלקום ופרטנר. השירות, שגם YES יצרה לו מקבילה משלה, בשם "סטינג TV", לא אמור להיפגע.
המהלך של HOT בא אחרי הכרזה דומה של חברת הלוויין YES מחודש מארס האחרון. YES הודיעה אז בגלוי כי מדובר במהלך "הדרגתי" שייקח כמה שנים. לפי מומחים, מדובר בין 6 ל־7 שנים. לפי הערכות שנשמעו אז בשוק מדובר בצעד שעלותו מאות מיליוני שקלים. שתי החברות מתאימות עצמן למגמה העולמית: גם חברות כבלים ולוויין מקבילות להן בעולם החלו באחרונה להציע שירותים אינטרנטיים: חברת הלוויין הוותיקה SKY, למשל, מפעילה פלטפורמת־בת אינטרנטית בשם NOW, וחברת הכבלים AT&T מפעילה באותה מתכונת את "דיירקט TV".
למהלכים של HOT ו־YES עשויות להיות השלכות גם על שוק המדיה והפרסום בישראל: בניגוד לשידורים דרך הכבלים והלוויין, המפוקחים על ידי המדינה ולא ניתן לשלב בהם, למשל, פרסומות, שידורים בטכנולוגיית האינטרנט אינם מפוקחים בינתיים. עקרונית, שתי החברות יוכלו ללכת בקרוב בעקבות "פרטנר TV" ולשלב בשידורים האינטרנטיים שלהן פרסומות מכניסות ככל שירצו. שתי החברות גם מחויבות כיום בהקצאת אחוזים ניכרים מתקציבן להפקות מקור ישראליות, מה שלא יתחייב אם יעברו, תיאורטית, לשידורים על טוהרת האינטרנט.