WhatsApp FaceBook send e mail
כנרת לבבי (מימין) וסיון ...

קולעות לסל

הן חברות טובות כבר שנים, מתגוררות במושבים סמוכים בהרי ירושלים, שתיהן פסיכולוגיות עסוקות שעובדות מסביב לשעון ויש להן ביחד שישה ילדים. אבל משהו היה חסר לסיון קראוס וכנרת לבבי, אז הן הכניסו לתוך סדר היום המטורף שלהן גם מיזם חדש — Pick&Go — שמספק סלסלות פיקניק מעוצבות, אקולוגיות ומלאות במטעמים שהן מכינות לבד. "לפעמים אנחנו נפגשות להכין סלים בעשר בערב וממשיכות לתוך הלילה. אנחנו פטריוטיות של האזור ורוצות לגרום לכמה שיותר אנשים לסגור את הטלפון ולהתמזג עם הטבע, כדי להרחיב את הנפש"

שושנה חן
24.07.19

מה עושות שתי מושבניקיות מאזור הרי ירושלים, שהן חברות עוד מימי האוניברסיטה, עוסקות בתחום הפסיכולוגיה לילדים, ומרגישות שהן חייבות להוסיף למימד הנפשי והטיפולי גם חיבור אמיתי לאמא אדמה? מקימות ביחד מיזם של אספקת סלי פיקניק למטיילים באזור שלהן. הכירו את סיון קראוס, פסיכותרפיסטית של ילדים ונוער, אם לארבעה ממושב בר גיורא שבהרי יהודה, ואת כנרת לבבי, אמא לשניים, ממושב מטע הסמוך, שהיא דוקטורנטית לפסיכולוגיית ילדים.

 

שתי החברות הטובות הקימו את Pick&Go, מיזם של סלסילות פיקניק. השתיים גם מכינות ביחד את המוצרים שהן משלבות בתוך הסלים, תוך נאמנות גבוהה לאיכות הסביבה, שזה אומר כלים חד־פעמיים OUT, כלי זכוכית IN, ושימוש במוצרים מהאזור בהתאם למגמת 20 המייל הרווחת בארצות־הברית ובאירופה. סיימתם את הפיקניק? לא צריך להחזיר את הכלים, לא את סל הקש בעבודת יד שהכינו נשים כפריות במצרים, וגם לא את השמיכה. המחירים של כל המוצרים כלולים בעלות. השתיים גם מציידות את הלקוחות במפה שהכינו הכוללת אתרי פיקניקים סודיים.

 

אז איך מגיעות שתי פסיכולוגיות להכין סלי פיקניק?

 

"המיזם נולד בעיקר מתוך החברות והחלום לעשות משהו ביחד", עונה כנרת. "יכולנו לשלב כוחות במקצועות המשיקים שלנו — וזה עוד יקרה, אבל יש משהו בהזנה, חיבור לאדמה והאתסטיקה של סלי הפיקניק, שמוציא מאיתנו צדדים אחרים".

 

וכמו תמיד, גם כאן ההכרח היה אבי ההמצאה: "כשהייתי בהיריון הרביעי שלי, חגגנו יום הולדת לאחד מילדיי. לא הייתה לי סבלנות לחגיגה ביתית, פיקניק ביער נראה לי הקונספט הקל, שהוכיח את עצמו. המוזמנים התפעלו מההשקעה, ולכי תסבירי שבטבע הכל נראה הרבה יותר מושקע כי הוא מהמם בפני עצמו. מספיק לפרוס שמיכה וכבר הנפש נפתחת", אומרת סיון.

 

"וחוץ מזה, התאהבנו באזור הזה, אנחנו מטיילים כאן המון, שתי המשפחות ביחד, עם הזמן אספנו המון פינות חמד סודיות ותוך כדי הטיולים והפיקניקים המשותפים עם בני הזוג והילדים, נולד החלום", משלימה כנרת.

 

להתגלגל באוניברסיטה

 

שתיהן ממשפחות שומרות מסורת, והחיבור נוצר כאשר למדו יחד פסיכולוגיה באוניברסיטת בן־גוריון, ומיד הפכו חברות טובות. "יחד גילינו שאנחנו בהיריון, וככה, במסדרונות של אוניברסיטה חילונית, עם הבטן התופחת ומטפחת הראש, היינו מתגלגלות ביחד מאולם הרצאות אחד לשני", אומרת כנרת ומוסיפה: "הילד השני של סיון והילד הראשון שלי נולדו בהפרש של חודש וגם אחרי שסיימנו ללמוד נשארנו בקשר, למרות שהיו תקופות שגרנו רחוק מאוד אחת מהשנייה. אבל העיסוק המשותף שכולל אצל שתינו טיפול בילדים, וגם העובדה שגידלנו את הילדים הפרטיים שלנו במקביל — סייעו לנו להישאר מחוברות".

 

כשהן מציגות בפניי במהלך הראיון את סלי הפיקניק שיצרו, נכנסת איתן רוח של שמחה ואופטימיות, וזה בדיוק מה שהן רוצות להעניק ללקוחותיהן, ואולי הן בכלל זקוקות לאתנחתה האתסטית הזאת לא פחות מהמטיילים שיצאו לפיקניק ורוצים לנקות את הראש. שתיהן מעידות שזה כנראה נכון, בהתחשב בכך שהעיסוק שלהן מעמת אותן עם מצבים לא פשוטים: סיון מטפלת בילדים ובבני נוער בעייתיים בכל אזור הרי ירושלים. כנרת שקועה בעבודת דוקטורט שעוסקת בילדים בכורים שחיים במצבי סטרס וטראומה, והאופן שבו הם מגיבים להצטרפות של ילד שני למשפחה. את המחקר שלה היא עושה בקרב ילדי עוטף עזה.

 

וברור שגם זה סייע להגות את הרעיון של התחברות אל הטבע, למי שחיים ביום־יום את הלחץ ומחפשים את השקט והרוגע, כולל המותרות של לבוא אל המוכן. והמוכן הזה מפנק מאוד: הירקות בייבי, כדי למנוע חיתוך וזריקת חלקים, את כל האביזרים שהסל מכיל, כולל קרש עץ וסכין חיתוך לגבינות, לא צריך להחזיר. המאפים מעשה בית: לחמים. מעמולים. קינוחים. סיון אלופה בפשטידות אישיות. יחד הן חותכות פירות שנסגרים שטופים בכלים סגורים ומצרפות הצעות הגשה.

 

לא להגיע בנעלי עקב

 

סיון וכנרת פתוחות לבקשות מיוחדות, כמו למשל הצפנת טבעת נישואים בין המפיות לשמיכה, למי שרוצה להפתיע ולהציע, שילוב של פרחים ונרות לרומנטיקנים, "לסל משפחתי צירפנו אפילו בלי שביקשו פאזל לילדים ולזוג שהזמין אצלנו סל גבינות ויין לשישי בבוקר הוספנו חבילת קלפים, שיהיה להם מעניין", מספרת סיון. "אכפת לנו שהכל יהיה גם טעים וגם ירחיב את הנפש, כי האסתטיקה היא חלק גדול מחוויית האוכל".

 

ולמה בחרתם להשיק את המיזם שלכם דווקא בקיץ? כשאנחנו חפרפרות מזגנים?

 

כנרת: "כי אנחנו פטריוטיות של האזור שלנו ורוצות להביא אליו כמה שיותר מטיילים. אנחנו מבטיחות שמי שיבחר לצאת כאן לפיקניק בשעות אחר הצהריים המאוחרות יגלה שתענוג כאן, מזג האויר משתנה לחלוטין והנפש כל כך מתענגת על החוץ אחרי שעות במזגנים. בריאות הנפש כחלק מחוויה הייתה אחד הדברים שקסמו לנו במיזם הזה, כשהגינו אותו".

 

ומתי אתן מספיקות, בין ילדים ועבודה?

 

"אנחנו מסוגלות להיפגש בעשר בלילה ולעבוד בהכנת סלים עד שתיים לפנות בוקר, וכשכנרת הייתה בתקופת מבחנים, לקחתי את כל ההתנהלות עליי, כדי לא להפריע לה".

 

איזה לקוחות אתן אוהבות?

 

"את אלו שיודעים ליהנות במקביל לציר החיים העמוס. כמו בני הזוג האנגלו־סקסים מבית־שמש, הורים לילדים שהגיעו לארוחת בוקר של יום שישי, וכשאספו את הפיקניק הראו לנו את דף המטלות שהשאירו לילדים לקראת שבת. רשימה של משימות, ובסופה ההודעה — בשעה אחת יגיע שליח עם הפיצה".

 

מה העצות שלכן לפיקניק מושלם?

 

"נשים ובנות לעולם אל תגיעו בנעלי עקב, בקיץ תכננו פיקניק רק לפני עשר בבוקר, או מהשקיעה ואילך, הביאו שתי כריות מהבית כדי שיהיה על מה להניח את הראש וכמובן עזבו את הסלולרי בצד, כדי שתוכלו ליהנות מקסם הרגע".

 

המחירים בין 420 שקלים לסל גבינות ויין או מתוק, 450 שקלים לסל כפרי ועד 490 שקלים לסל משפחתי לארבעה. כיוון ששתיהן שומרות שבת, ההזמנות מסופקות רק בימים א'־ו'.

 

המקומות הסודיים של סיון וכנרת לפיקניק בהרי יהודה

 

עין קובי: בינות לכרמים המסמלים את השפע והיופי שהקיץ נותן לנו במתנה. מתאים להצעת נישואים.

 

קצה מסלול נחל קטלב בין עין מטע לעין חוד: מתאים לאוהבי טבע ומיטיבי הליכה, שרוצים מסלול נוח, מלא פינות ישיבה נעימות ומאפשר סבב מעיינות.

 

תחילת מסלול נחל המערה: לנסוע לנס הרים, לפנות שמאלה לפני הכניסה, תמצאו ספסל רומנטי הפונה לנוף - לאוהבי רומנטיקה לעת ערב המכורים לשקיעות ולרוח קרירה.

 

שביל נוף נחל שורק: שופע פינות קסומות רק תבחרו - לרוצים פסק זמן מהעבודה, לחובבי בילוי לא שגרתי בבוקר שישי. מובטחים שקט וציוצי ציפורים.

 

פינה קסומה ליד מערת הנטיפים: מעט אחרי הפנייה למערת הנטיפים, לרדת ימינה בשביל העפר. למחפשי פיקניקים משפחתיים, כולל מתקני שעשועים לילדים.

 

 

דושי לייטרסדורף ואנחל בונני | צילום: מוטי לבטון

 

הכל בגלל האופניים: הפיקניק האורבני של דושי ואנחל

 

גם אצל המסעדנית דושי לייטרסדורף, הבעלים של רשת המסעדות ובתי הקפה "דלאל", היציאה של סלי פיקניק נולדה מתוך החיים עצמם. "בעלי (אנחל בונני ש.ח.) ואני רוכבים הרבה על אופניים. לפני היציאות הייתי אורזת לא פעם שמיכה, מיני מאפה, בקבוק יין והיינו מתיישבים בפארק הקרוב, וכך נולד בי הרעיון של פיקניק אורבני", מסבירה לייטסדורף על הרעיון להקים ערכות פיקניק מבית "דלאל". "אנחנו לא קונדיטוריה או מסעדה, אלא ספקי לייף־סטייל שמפתחים רעיונות שעושים כיף לאנשים". הסלסילה מבוססת על מוצרי הבית: דברי מאפה במגוון מלוח ומתוק שיוצאים מהתנור סמוך לאיסוף הסלסילה, ריבה ביתית, מיץ תפוזים שנסחט במקום, מפות שתפרנו מבדי פשתן ועוד. הסלסילות מתאימות לשוחרי פיקניקים באזור תל־אביב בלבד, יש להזמין 24 שעות מראש ולאסוף מסניפי הרשת. 185 שקלים לסל, אותו יש להחזיר ריק בתום השימוש ואפשר גם להוסיף בתשלום בקבוק שמפניה.