• כאילו שלא די בקציצת בשר לא רזה נתונה בלחמנייה שמנמנה (נכון, יש גם עלה חסה ופרוסת עגבנייה בסיפור הזה), באים פתיינים בדמות תוספות מטורפות, משתלטים על המאכל האמריקאי האהוב במקומותינו ומאתגרים את יכולות השליטה העצמית. הצליח להם.
בלובי של מלון ניקס בתל־אביב נפתחה לאחרונה מסעדת המבורגרים שבה השף ירון גיל אמנם מציע את המנה הקלאסית, אבל האווירה משדלת ללכת על המיוחדים, ובצדק. כל מנה מגיעה בקופסת קרטון שחורה, ולצידה, סקסית לא פחות, קופסת התוספות (נסו את כדורי הפירה המטוגנים). על המגש תמצאו גם כפפות חד־פעמיות שחורות, כי לאכול המבורגר בסכין ומזלג זה לא דקדנטי מספיק.
במקום תפריט יש כאן שאלון לסימון ההעדפות: אפשר לבחור את סוג הקציצה (בקר, בקר וואגיו שנחשב איכותי יותר, טבעוני או תרנגולת; לכל אפשרות המחיר שלה, החל מ־45 שקל לקציצה טבעונית וכלה ב־72 שקל לקציצה מבשר וואגיו. המחיר, נציין, כולל תוספת ושתייה); את סוג הלחמנייה; את התוספת, וכמובן, את סוג השחיתות: בורגר עם כבד קצוץ שמגיע עם רצועות קריספי רייס וחובבי המאכל המזרח־אירופי בוודאי יחבבו מאוד (בתוספת 12 שקל למחיר הארוחה) או הבורגר שחיתות, הכולל גם חמאת בוטנים, בייקון טלה, מייפל ואננס והוא מעקצץ ומענג כמו שזה נשמע (בתוספת 18 שקל). אם יישאר לכם מקום, גביע גלידת הבית הטובה יסגור את הפינה (12 שקל).
• ניקס בורגר, מלון ניקס, הרכבת 29, תל־אביב, ראשון עד חמישי, 16:00־12:00. להזמנת מקומות: 03-5023223.