WhatsApp FaceBook send e mail
|

האינסטלטור מהרצליה שהפך לכוכב של סמסונג

במשך היום יהודה נוני מטפל בבעיות בצנרת ופותח סתימות בביוב • כשהוא חוזר הביתה הוא מתמסר לתחביב הציור שלו — רק שבמקום מברשת צבע ובד קנבס הוא עושה זאת בעט המגע של הטלפון • אחרי שהמנהלים של סמסונג ראו את היצירות המרהיבות שלו, הם הזמינו אותו להשקה הבינלאומית של המכשיר החדש אתמול בניו־יורק • סמארט־אמן

ישראל וולמן
08.08.19

יהודה נוני (50) ישב מול הבמה של אולם ברקליס בניו־יורק, בהשקה הנוצצת שערכה אמש סמסונג לסמארטפון הדגל החדש, גלקסי Note 10 — ולא ידע את נפשו מהתרגשות.

 

נוני, אינסטלטור מהרצליה, בעל ותק של כ־30 שנה בטיפול בבעיות צנרת, הגיע לניו־יורק כאורח VIP של ענקית האלקטרוניקה הקוריאנית. בשעות היום הוא עובד כשרברב, אבל בערבים הוא צייר מחונן, שבמקום במברשות הצבע ובדי הקנבס הוא עושה שימוש וירטואוזי בסמארטפון ה־Note. בזכות עט מגע ייחודי, ה־Note מאפשר לכתוב ולאייר ביד חופשית על המסך הקטן־גדול.

 

נוני נעזר בעבודתו באפליקציית ציור ייעודית של סמסונג הקרויה Penup, ולמעשה הפך למומחה עולמי בשימוש בה. קשה להסיר את המבט מהציורים המרהיבים שלו: הם מתאפיינים בריאליזם נוגה ורב עוצמה ובדמויות דרמטיות. עבודותיו הוצגו בתערוכות בארץ ובעולם וזכו למחמאות.

 

בימים האחרונים ערך נוני סדנאות ציור מיוחדות למעריצי סמסונג שהגיעו לניו־יורק מכל רחבי העולם וחלק איתם את טכניקות הציור שלו. החברה גם תיעזר בעבודותיו לשיווק הסמארטפון החדש.

 

"מעולם לא למדתי לצייר. נולדתי עם המתנה הזו ואני מצייר מילדות. מהרגע שאני זוכר את עצמי הייתי מסתובב עם דף נייר ועיפרון", סיפר נוני אמש. בצבא הוא אייר ספרי הדרכה בחיל הרפואה. "הייתי צייר האנטומיה הראשון בצה"ל. כאשר השתחררתי התקבלתי לבצלאל, אבל בגלל המצב הכספי בבית אבי לא הסכים לממן את הלימודים שם, והציע לי לעבוד איתו באינסטלציה. מאז, מגיל 23, אני במקצוע".

 

הוא מצליח לשלב בין שני העיסוקים המרכזיים של חייו. "אני שקוע כל יום בעבודה עם הצינורות ובשיפוצים, מביא ומנהל פועלים — אבל כל הזמן אני מחכה להגיע הביתה להתחיל ציור חדש, או להמשיך ציור שטרם סיימתי", סיפר אתמול.

 

"המהפך בחיי החל ביום שבו שידרגתי את הסמארטפון שלי למכשיר מדגם Note 8. פתאום נגלה בפניי עולם חדש. התחלתי לצייר בקביעות, ונרשמתי ללימודי Penup. אחרי שנה של התמדה יומיומית השליטה שלי באפליקציה הפכה גבוהה וכך גם רמת הציור והדיוק. כשנחשפתי לציור הדיגיטלי חזרה אליי חדוות היצירה".

 

הקשר עם סמסונג החל לפני כשנה, לאחר שנוני הגיב בפייסבוק על מצגת שבה נחשפו תכונות ה־Note 8. "מה שהוצג שם המעיט בערכו של המכשיר ככלי ציור", הוא אומר. "תיכף העליתי דוגמה משלי למה שה־Note יודע לעשות".

 

ההזמנה מסמסונג העולמית הגיעה לפני כחודש וחצי. באימייל, שבו נדרש השרברב מהרצליה לשמור על סודיות מוחלטת עד להשקה, הזמינה אותו החברה להתארח במלון חמישה כוכבים בניו־יורק, ולהיעזר בו להצגת יכולות ה־Note בפני אורחיה.

 

ה־Note שהושק אמש הוא באופן מסורתי בכיר מכשירי סמסונג והיקר שבהם. הפעם יגיע בשני גדלים: רגיל, 6.3 אינץ', וענק (Note 10 Plus) בגודל 6.8 אינץ'. החברה הציגה גם דגם נוסף המותאם לדור החמישי, שלא יימכר בישראל. מלבד גודלו, דגם ה־Plus יכלול יתרון נוסף: מצלמה ראשית רביעית, שהיא למעשה חיישן עומק.

 

שלושה חידושים מעניינים יש ב־Note החדש. הראשון: מסך "מקצה לקצה" ללא שוליים. כלומר, אף כי לדגם הרגיל אותו גודל צג כמו קודמו, פיזית הוא קטן יותר. החריר במסך, המיועד למצלמת הסלפי, יעבור מהפינה העליונה השמאלית למרכז.

 

החידוש השני: עט המגע (S-Pen) הופך למעין "שרביט הארי פוטר", ויאפשר שליטה במצלמה והעברת מצבי צילום (וידיאו, סלפי, זום) באמצעות תנועות יד באוויר, מוגדרות מראש, בלי לגעת במכשיר.

 

החידוש השלישי: אפשרות לשלוט על ה־Note 10 ישירות מהמחשב האישי (גם מק!) באמצעות חשבון מיקרוסופט. כלומר, בנוסף לאפשרות המוכרת (Dex) לחבר את המכשיר בכבל USB-C למסך כלשהו ולעבוד עליו כאילו היה מחשב עצמאי, נוספה אופציה (Dex Live) מהפכנית, לתפעל את הסמארטפון מתוך חלון רגיל במערכת ווינדוס. אם ל־Note ולמחשב יש רשת WiFi משותפת, מסוף השנה אפשר יהיה גם לשחק במשחקי תלת־ממד של ה־Note מהמחשב.

 

סמסונג שיכללה גם את יכולות זיהוי הטקסט של המכשיר. מעתה אפשר, למשל, לשרבט על הצג רשימת קניות בכתב יד, ובלחיצת כפתור להפוך אותה לטקסט דיגיטלי "חי".

 

לראשונה, המכשיר לא יכלול שקע אוזניות עגול סטנדרטי (3.5 מ"מ), וחיבור האוזניות יתבצע בו דרך שקע הטעינה, או אלחוטית באוזניות בלוטות'. זיהוי טביעת האצבע יהיה מובנה בצג. כל הדגמים יכללו טכנולוגיית טעינה מהירה במיוחד — 45 וואט, שמאפשרת טעינה מלאה בתוך כשעה בלבד.

 

מכירת המכשירים תחל ב־22 באוגוסט גם בישראל. המחיר: 3,700 שקל לדגם הרגיל, 4,200 לדגם Plus.

 

 

|