WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: דנה קופל

מתרחבת לא רק בחו"ל: רשת לנדוור תקים רשת מאפיות

יגאל שרון, מנכ"ל לשעבר של הרשתות המתחרות ארומה וארקפה, הצטרף לקבוצת לנדוור כשותף ומנהל במאפייה שרכשה בבאר־שבע

מאת נווית זומר
22.08.19

רשת לנדוור רכשה לראשונה מאפייה שתספק את כל מוצרי הבצק לבתי הקפה שלה ומגייסת לשורותיה את מי שהיה מנכ"ל הרשתות המתחרות, ארומה ישראל וארקפה. כך נודע ל"ידיעות אחרונות".

 

יגאל שרון, אל"מ במיל', הצטרף לקבוצת לנדוור כשותף ומנהל במאפייה שרכשה. מדובר במאפיית "הראשונים" מבאר־שבע שנקלעה לקשיים ונרכשה על ידי הקבוצה מידי כונס הנכסים תמורת 2 מיליון שקל. מאז הרכישה השקיעה הקבוצה מיליוני שקלים בחידוש ציוד.

 

רכישת המאפייה היא צעד ראשון שעושה לנדוור כדי להשתלט על שרשרת המזון ולייצר לעצמה את המוצרים. בהמשך מתוכננת הקמת רשת דוכנים לממכר מאפים כדוגמת הבייקרי של ארקפה. רשת לנדוור מונה 76 סניפים ועד כה רכשה את מוצרי הבצק שלה מידי ספקים חיצוניים.

 

המאפייה בבאר־שבע החלה בפיילוט וכבר מייצרת חלק מהמוצרים עבור 15 סניפים ברשת, כאשר המטרה תוך חצי שנה לספק לכל הרשת את כל מגוון מוצרי המאפה.

 

כפי שנחשף השבוע ב"ממון", ענקית השוקולד מארצות־הברית הרשי, שיש לה מחזור מכירות שנתי של 7.8 מיליארד דולר, נכנסה לשותפות בעסק נוסף של קבוצת לנדוור, "בלו סטרייפס", בר מיצים ומוצרי שוקולד שנפתח במנהטן. בלו סטרייפס נפתח בשותפות עם עודד ברנר, מייסד מקס ברנר, וכל המוצרים הנמכרים בו מופקים מפרי הקקאו. הרשי מתכננת למסחר את המוצרים שפיתח ברנר ולמכור אותם ברשתות שיווק תחת קטגוריית מזון בריא.