ועדה בינלאומית להערכת איכות הכשרת מורים לאנגלית בבתי הספר קובעת בדוח שהגישה למועצה להשכלה גבוהה, כי תנאי הקבלה ללימודי הוראת אנגלית במכללות האקדמיות לחינוך נמוכים והשליטה של בוגרי המסלול בשפה האנגלית נמוכה.
בעקבות הדוח החמור על הרמה הנמוכה של הסטודנטים להוראת אנגלית שמוכשרים ללמד את התלמידים אנגלית ומכינים אותם לבגרות, החליטה ועדה משותפת למשרד החינוך והמועצה להשכלה גבוהה להעלות את רף הקבלה ולחייב לבצע מבחנים נוספים.
ממצאי דוח חריף של מבקר המדינה שפורסם לאחרונה מלמדים כי ל־43 אחוזים מהמורים המלמדים אנגלית אין כלל הכשרה ללמד מקצוע זה. רף הקבלה הנמוך לתוכניות לתעודת הוראה באנגלית מסביר לפחות חלק מהסיבות למשבר באיכות המורים לאנגלית. מתברר, כי כל מכללה קובעת את תנאי הקבלה על דעת עצמה ולא בכולן יש חובת פסיכומטרי. בחלק מהמכללות מסתפקים בארבע יחידות לימוד באנגלית ובתעודת בגרות מלאה כדי להתקבל, באחרות חמש יחידות בגרות ומסתפקים בציון 70־75 וציון פסיכומטרי 475. ויש גם כאלה המוותרים על הפסיכומטרי אם ממוצע הבגרות גבוה מאוד.
בהחלטת המועצה להשכלה גבוהה נאמר, כי לאור הממצאים הוחלט על העלאת תנאי הקבלה: מועמד להוראת אנגלית יהיה חייב להיות בוגר חמש יחידות לימוד באנגלית עם ציון 90 ותתקיים בחינת כניסה הכוללת ראיון אישי. התהליך יושלם תוך חמש שנים.
מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב: "אנחנו נערכים להשביח את איכות ההכשרה של הבאים בשערי המכללות להוראה. אנחנו רוצים לקלוט במערכת מורים בעלי ידע שפתי ותרבותי נרחב ושליטה גבוהה בשפה".