שוק איכרים ברמת הגולן: להצטייד הביתה
מי אמר ששוקי איכרים הם רק פריבילגיה של מתחמי יוקרה באזור המרכז? שוק איכרים חדש ברמת הגולן המבוסס על ירקות ממשק רגב שבו ניתן למצוא ירקות שנקטפו באותו הבוקר, בעלות של 5 שקלים לק"ג. וגם פירות ממשקי הגולן: ענבים, נקטרינות, אפרסקים, אגסים, שזיפים, דובדבן, תפוח, ליצ'י ומנגו - הכל בהתאם למלאי ולעונה. עוד אפשר למצוא פה בשר בקר משובח מעדר שניידר, שגדל ברמה ועופות מעושנים שאפשר לקחת הביתה. מי שרוצה לאכול במקום ימצא דוכן של המבורגרים הנמכרים הישר מהגריל ובירה מהחבית במחירים ידידותיים.
פרטים: השוק מתקיים פעמיים בשבוע, בימי חמישי בחצר של מסעדת מושבוצ ליד מושב רמות, בין השעות 19:00-17:00 (טלפון: 04-6795095). ובימי שישי במשק רגב במושב מעלה גמלא, בין השעות 11:00־14:00 (טלפון: 054-807-0209).
פאי מאי: האסיאתית החדשה בגן הצפון
מכל המסעדות שחסרו עד לאחרונה בצפון, בלטה בחסרונה מסעדה אסיאתית טובה. עכשיו גם הבעיה הזאת באה על פתרונה, עם המסעדה פאי מאי שהוקמה לפני כמה חודשים במתחם גן הצפון. הבעלים כאן הם אנשי האוכל גיא פיגלסון ואייל אלחנתי שבבעלותם לא מעט עסקי אוכל באזור, והאסיאתית החדשה שלהם מציעה אוכל תאילנדי אותנטי. באותו מתחם השניים מפעילים גם את קלומפוס, מזללת המבורגרים, כנפיים ותוספות אחרות שעובדת בהצלחה רבה. בתוכה, הם החליטו לפתוח מקום שיוקדש לאוכל תאילנדי ובמיוחד לאוכל הרחוב הפופולרי כל כך. את מרבית המוצרים הם מביאים מחווה הידרופונית הפועלת בחוקוק הסמוכה, שם גדלים פפאיה ירוקה, חצילים תאילנדיים, בזיליקום תאילנדי, צ'ילי תאילנדי חריף, עלי ברוקולי להקפצה ועוד מוצרים עונתיים. ואם זה לא הספיק, בצמוד למסעדה הם פתחו גם דוכן של בננה לוטי, הקינוח האסיאתי המפורסם שהמטיילים הישראליים זוכרים לטובה מחופיה של תאילנד.
מה בתפריט? מנות כמו פאד תאי עם עוף, שרימפס או טופו (56-48 שקלים), פאד קפאו עם בקר קצוץ, סויה כהה, צ'ילי, שום, בצל, בזיליקום תאילנדי וביצת עין (54 שקלים), אטריות מושחמות עם עוף או בקר, שרימפס או טופו עם ברוקולי, כרובית, בצל ירוק, עלי קאנה, בוקצ'וי, ביצת עין וקריספי שום (56-48 שקלים), סום טאם חריף עם סטיקי רייס (30 שקלים).
אנחנו אכלנו סלט עוף ועשבים עם סטיקי רייס (34 שקלים), סלט בקר צרוב ועשבים ארומאטיים תאילנדיים (38 שקלים) ומרק טום יאם (58 שקלים), שהוא מרק תאילנדי עם אטריות אורז, עוף, נבטים, בצל ירוק, כוסברה, שום, חומץ, צ'ילי, רוטב צדפות, בוטנים וביצת עין (58 שקלים). כל מה שאכלנו היה טעים מאוד ואמיתי מאוד – כנראה בגלל שרוב הצוות במטבח הוא תאילנדי. לא להאמין שאנחנו נמצאים במרחק נסיעה משמורת דן ומהחרמון.
פרטים: פאי מאי, מתחם גן הצפון, הגושרים. 072-2221243. א'-ה': 23:00-12:00, ו': 16:00-12:00. סגור בשבת
פיצקלי: הפיצה משובחת והנהר זורם
כמכור לפיצות, אכלתי בחיים בהרבה פיצריות – מניו־יורק, דרך תל־אביב ועד לפיצריות של נאפולי עצמה - אבל אף פעם לא אכלתי בפיצרייה כשברקע נשמעו צלילי נהר זורם. וזה בדיוק מה שקורה בפיצרייה הקטנה והמקסימה פיצקלי, שהוקמה בפאתי קיבוץ דן על ידי השף בן הקיבוץ גל קרן שעבר שנים במטבחי המרכז והצפון ובמקביל החליט להקים במו ידיו פיצרייה משפחתית. המקום קטן מאוד, אבל יש חצר גדולה לישיבה ואפילו שולחן ביליארד.
את הפיצות קרן מכין מקמח דורום איטלקי, עגבניות טריות, עשבי תיבול טריים הנקטפים היישר מהגינה, ועם גבינת מוצרלה של מחלבות גד. הבצק דק ומוכן בעבודת יד עם מגוון תוספות. מלבד הפיצות, תמצאו פה גם סלטים, כריכים ומנות פסטה משובחות. טעמנו מהכל והעברנו במקום ערב נעים במיוחד. אבל ההפתעה הגדולה באמת חיכתה לסוף - קינוחים איטלקיים משובחים כמו טירמיסו מקצועי לגמרי.
אז לכל מי שמטייל בצפון ומחפש לאכול ארוחת ערב איטלקית מיוחדת שהוכנה ממש בעבודת יד, מומלץ מאוד להגיע לפה לחוויה זוגית או משפחתית שלא תישכח במהרה.
פרטים: פיצריה פיצקלי, קיבוץ דן. 054-2105255. פתוח כל יום בשעות 23:00-12:00. בשבתות פתוח מ־9:00 בבוקר
לחמק'ה: ארוחות בוקר כמו בתל־אביב
מה אתם עושים אם אתם מטיילים בצפון, אבל בא לכם להתפנק בארוחת בוקר בסגנון תל־אביבי, כאילו שיכולתם לרדת מהמלון או מהצימר שלכם לביקור קצר בבראסרי או בכל בית קפה תל־אביבי מעודכן אחר?
ובכן, גם לבעיה הזאת יש מעתה פתרון, בדמות בית הקפה לחמק'ה שהוקם במתחם נופית החרמון ומציע את כל הפינוקים המקובלים בשעות המוקדמות של היום. התפריט כאן מגוון מאוד וכולל כריכים, סלטים וארוחות בוקר, עוגות, מאפים וקפה.
אכלנו פה כמה ארוחות בוקר שכללו ביצת עין על בריוש קלוי עם תרד ופרמז'ן בתוספת סלמון מעושן (45 שקלים). ביצה מקושקשת המוגשת על לחם מחמצת קלוי ופריך ועליה פרוסות ברי, עם סלט טרי (43 שקלים). פרנץ' טוסט מלוח ממולא חזה אווז מעושן וגאודה המוגש לצד ירקות רענניים (45 שקלים). בתפריט תמצאו גם מנות כמו סלט ירקות קט, טוסטוני באגט וקרם פרש (42 שקלים), ושלל כריכים וביניהם: כריך פורטבלו קונפי עם ירקות שורש ופסטו, או כריך אבוקדו עם שום קונפי וירקות טריים. את הכריכים אפשר לקבל ככריך מלא או כחצי כריך (22 או 38 שקלים). גם אגף הקינוחים פה מפותח מאוד וכולל יצירות כמו קרואסון פטל, פרנץ' טוסט, פודינג לחם, בריושים, מאפי בוקר מגוונים ושלל עוגיות. בקיצור, תענוג.
פרטים: לחמק'ה. אזור תעשייה צפוני 44, מתחם נופית חרמון. קריית־שמונה. 04-6441978. א'-ה': 18:00-08:00. ו': 14:00-08:00.
לוקס: מטבח ערבי עילי בחיפה
אם הגעתם לצפון מהמרכז ואתם כבר בדרך חזרה הביתה, תעשו לעצמכם טובה גדולה ותעברו בלוקס, מסעדתו החדשה של השף הערבי עללא מוסא, המוכר ממסעדת אלמרסא בנמל עכו. המסעדה נפתחה ברחוב הנמל בעיר התחתית בחיפה, שהולך ומסתמן כאחד מרחובות האוכל המסקרנים בארץ. לוקס היא החברה החדשה בשכונה ועם הבר הארוך שלה נדמה שהיא באה גם למלא את משבצת הבר הלילי.
מה אוכלים פה? אוכל ערבי, אבל עם טוויסט מודרני מאוד מודגש שאפשר למצוא אותו במנות כמו סביצ'ה מרסא סטייל עם לבנה שנקליש, פלפל חריף ופיסטוק חלבי (46 שקלים), או טרטר של טונה אדומה עם קרם אבוקדו ופריקי (49 שקלים).
אנחנו אכלנו קרפצ'יו דג ים עם קרם חציל שחור, לימון כבוש (46 שקלים), וקרפצ'יו עגל בשמן זית, לימון ופרמז'ן (56 שקלים). אחר כך סלט קלמרי על הפלנצ'ה עם קרם לבנה, סלט גרגיר וצנוברים (58 שקלים) ופילה מוסר ים עם ריזוטו פריקי, תרד בר ושעועית ירוקה (92 שקלים). הכל גדוש וממש עולה על גדותיו מעושר הטעמים, הצורות והצבעים. יש מי שירגישו ויגידו שזה קצת מוגזם, אבל בסופו של דבר הטעם מדבר, וכאן הוא מנצח.
פרטים: לוקס, הנמל 13, חיפה. 077-2060970. פתוח כל יום החל מ־18:30 ועד אחרון הלקוחות.