WhatsApp FaceBook send e mail
מארק סופר, השגריר באוסטר...

דיפלומטיה של נדבות

הם אמורים לייצג את ישראל בעולם, אבל למשרד החוץ אין תקציב למימון נסיעות השגרירים • מה הם עושים? משנוררים מהקהילות היהודיות • משרד החוץ: "לפעמים המארח נושא בעלות הנסיעה"

איתמר אייכנר
03.09.19

מה עושים שגרירים ישראלים שמשרד החוץ מתקשה לממן להם ביקורים מקצועיים בחו"ל? משנוררים מקהילות יהודיות.

 

אחד מהם הוא אייל סלע, שגריר ישראל (לא תושב) בסלובניה. הוא מוצב בירושלים, ואחת לכמה חודשים עליו לצאת לביקור בסלובניה. אבל בגלל הקיצוצים בתקציב משרד החוץ הוא בקושי טס לארץ השירות שלו. בקרוב הוא יטוס לסלובניה כדי להשתתף בפגישות מדיניות ובשורת אירועים. ומי סיפק לו את המימון לנסיעה? הקהילה היהודית בסלובניה.

 

שגריר ישראל באוסטרליה מארק סופר יצא באחרונה לביקור בעיר פרת', וגם הוא עשה זאת במימון הקהילה היהודית המקומית.

 

דן אוריין, שגריר ישראל (לא תושב) בצפון מקדוניה, יצא באחרונה לביקור בארץ השירות שלו. את נסיעתו מימנה עמותה לקידום אנשים עם מוגבלויות. איך היא קשורה? במהלך ביקורו פתח אוריין את תערוכת "קופצים ביחד" שמקדמת הכלה של אנשים עם מוגבלויות. נוסף לכך נפגש עם נשיא צפון מקדוניה ועם ראש הממשלה וארבעה שרים - וקידם פרויקט בריאות ישראלי.

 

דן אוריין, השגריר בצפון מקדוניה

 

המצוקה הכספית במשרד החוץ מקשה על העובדים. כל מי שצריך לנסוע לחו"ל למטרת עבודה צריך לקבל אישור ממטה המשרד. בהיעדר תקציב הוקפאו כמעט כל נסיעות השגרירים, וביקורי המטה של אנשי המשרד בחו"ל בוטלו. הדרך היחידה לעקוף את הבעיה הזו היא במימון חיצוני. במילים אחרות: שנור, או קיבוץ נדבות.

 

גורמים במשרד החוץ אומרים שהשימוש בשיטת המימון החיצוני הולך ומתרחב. דיפלומטים במשרד מתוסכלים: "זה מביש. לאן הגענו שאנחנו צריכים להתחנן למימון כמו עניים בפתח?".

 

נזאר עאמר, ממלא מקום דובר משרד החוץ, מסר בתגובה: "נציגים דיפלומטיים מוזמנים מדי פעם להשתתף באירועים מחוץ למקום מושבם, כאשר בחלק מהמקרים ובהתאם לנהלים המארח נושא בעלויות הנסיעה".