WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: יריב כץ

"בור כספי עמוק": מיכל נגרין סוגרת את רשת התכשיטים

אחרי כשלושה עשורים הודיעה מעצבת־העל, שבשיאה התרחבה גם לחו"ל, לעובדים: "הגענו לשקל האחרון, ואין מוצא אלא בסיום דרכה של החברה" • העובדים: חייבים לנו כ־5 מיליון שקל

מאת ליטל דוברוביצקי ואורנה יפת
25.09.19

לאחר כשלושים שנות פעילות, מעצבת התכשיטים מיכל נגרין סוגרת את רשת החנויות שלה בגלל קשיים כלכליים. אתמול בישרה נגרין ל־120 עובדי החברה על הפסקת פעילות הרשת כשיסתיימו המלאים הקיימים.

 

העובדים, המיוצגים על ידי עו"ד ליזה חדש ולא צפויים לקבל את משכורת אוגוסט, הגישו בקשת פירוק נגד הרשת כדי לאפשר להם לקבל את כספם מהביטוח הלאומי. בארץ יש לרשת 13 סניפים, 6 מופעלים באמצעות זכיינים ו־7 בבעלות. בעולם יש לה 22 סניפים בזכיינות, בין היתר ברוסיה, קרואטיה, רומניה, הולנד, הונגריה, צרפת, יפן, מקסיקו, ארה"ב, אוסטרליה וסין. מפעל החברה נמצא בבת־ים.

 

קראו עוד: הפורמט המשפחתי לא השכיל להתעדכן בזמן | שושנה חן

 

אתמול פנו 79 עובדים ברשת לבית המשפט המחוזי בת"א בבקשה למנות נאמן זמני לחברת מיכל נגרין עיצובים ולחברה־הבת מיכל נגרין ישראל. לטענתם, הרשת חייבת להם יותר מ־5 מיליון שקל. הבקשה הוגשה לאחר כניסת חוק חדלות הפירעון החדש ומוגדרת כבקשה דחופה למתן צו לפתיחת הליכים. העובדים ביקשו למנות כנאמן זמני את עו"ד שאול קוטלר. בבקשה נכתב כי "ככל הידוע למבקשים, לקבוצה חובות נוספים לספקים ונושים שונים במיליוני שקלים". השופט איתן אורנשטיין החליט שלא להוציא צו למינוי נאמן זמני במעמד צד אחד והורה על דיון נוסף היום. "על מנת למנוע פגיעה בזכויות ובכל רכוש אחר של החברה, ניתן בזאת צו ארעי האוסר כניסה למשרדי החברות או לקיחת נכס מנכסיהן", קבע אורנשטיין.

 

נגרין כתבה אתמול לעובדים: "בצער רב ובכאב גדול אנחנו נאלצים לומר לכם שהדרך שלנו הסתיימה, ואנחנו נאלצים לסגור את מפעל חיינו שהשקענו בו את הלב, הנשמה וכל כספנו. כולכם, אני מניחה, הבנתם שקורה משהו: נאלצנו להצטמצם לבניין אחד, פיטרנו עובדים, חשבנו שנוכל לעשות שינויים בעסק ולהוביל אותו למקום טוב יותר, לקחנו יועצים חיצוניים שנכנסו לעובי הקורה, התחלנו תהליך שנראה מבטיח ונכון, אך לצערנו בשבוע האחרון הבנו שהבור הכספי עמוק בהרבה ממה שחשבנו, ואין לנו את הכסף והיכולת להמשיך להפעיל את כל המערך הזה".

 

נגרין הוסיפה כי "כל הכסף הפרטי שצברנו לאורך השנים, עשרות מיליוני שקלים, הושקע בעסק שלנו כדי להמשיך לגלגל אותו, מתוך אמונה ותקווה במפעל החיים שלנו ובהמשך העשייה שלנו כאן בארץ. עכשיו הגענו לשקל האחרון, ואנחנו מבינים שאין לנו ברירה, ואין מוצא אלא בסיום דרכה של החברה. כמו שעצוב לי על עצמי, עצוב לי עליכם על שאתם מאבדים את מקום עבודתכם. אני מבקשת סליחה מכולכם שניסיתי ללכת עם החלום שלי ונכשלתי. הלב שלי בוכה והנשמה לא מוצאת מנוחה".

 

גורמים בענף המסחר אמרו אתמול כי כבר במהלך 2018 הורגשה האטה בחנויות של נגרין, אך דווקא בתחילת 2019 הפידיונות היו טובים יחסית.

 

נגרין מפעילה שתי חנויות בנתב"ג שבשלב זה ממשיכות לעבוד.

 

בהתאחדות התעשיינים אמרו אתמול כי "זה יום עצוב לתעשייה בישראל. עלויות הייצור הגבוהות שלא מאפשרות להתחרות בשוק הבינלאומי, התערבות הממשלה שרק מכבידה והמחסור בעובדים מיומנים מביאים לכך שמיכל נגרין היא לא החברה האחרונה שתיסגר בקרוב. אנחנו בקשר רציף עם המפעל כדי לבדוק את דרכי הסיוע האפשריות".