WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: שאטרסטוק

פטרייה בריאה

שיר־לי גולן
30.10.19

הסתיו מתקרב ואיתו החשק למאכלים חמימים וטעימים. כדאי להוסיף למשוואה גם בריאות בצורת פטריות, שזו תחילת העונה שלהן. אפשר להכין מהן מרקים ופשטידות, לשלב בסלטים חמים וקרים, למלא או לאכול אותן צרובות. ערכן הקלורי של הפטריות לסוגיהן נמוך מאוד (40־20 קלוריות בלבד ל־100 גרם), והן עשירות באשלגן, במגנזיום, בסידן, בברזל ובמנגן. פורטבלו, שימג'י, שמפיניון ומלך היער מכילות חומרים אנטי־דלקתיים ונוגדי חמצון, ועשירות בסיבים.

 

"עדיף להשתמש בפטריות אחרי בישול קצר, כדי למנוע זיהומים וחשיפה לחומרים מזיקים אחרים", אומרת הדיאטנית ד"ר רלי אבל משירותי בריאות כללית. "יש לקנות אותן ולהשתמש בהן מהר ככל האפשר, ולהימנע מפטריות פגומות או כמושות. רוצים לצאת ללקט פטריות? עשו את זה רק בעזרת גורם מוסמך ובקיא בצמחי בר בכלל ובפטריות בפרט. יש לאחסן אותן במקום קריר ויבש".