רשת סמארט־פארם של האחים ניסנוב, שהוקמה לפני שנתיים בעקבות מכירת ניו־פארם לשופרסל, הגישה אתמול לבית המשפט המחוזי בקשת פירוק לאחר שצברה חובות של כ־11 מיליון שקל.
כבר בפברואר האחרון חשף "ידיעות אחרונות" שהרשת סגרה את רוב סניפיה, ומבקשת הפירוק עולה שהיא למעשה סגרה את כל פעילותה בשנת 2019 ונותרה רק עם חובות לעובדים ולנושים. בקשת הפירוק הוגשה באמצעות עוה"ד עמית לדרמן, דורית קרני ופארס ג'בילי, ונטען בה שיש לפרק את הרשת בשל היותה חדלת פירעון.
הרשת הוקמה רק בשנת 2017, אז החליטה הממונה על התחרות שלנוכח מכירת ניו־פארם לשופרסל יש צורך ביצירת רשת פארם נוספת כדי להגביר את התחרות בענף. הממונה חייבה את ניו־פארם למכור לחברה תשעה סניפים ואת שופרסל שני סניפים נוספים. הרשת שנולדה עסקה במכירת מוצרי פארמה וקוסמטיקה ופעלו בסניפיה גם בתי מרקחת. בשיאה הפעילה הרשת 11 סניפים ברחבי הארץ.
בבקשה נטען שעל אף הרצון והחזון לפתח ולהגדיל את היקף הפעילות של הרשת, ובכך להגביר את התחרות בענף, במהרה התברר שהוצאותיה השוטפות עולות על הכנסותיה וכי היא יוצרת הפסדים הולכים וגדלים. בעקבות הקשיים התזרימיים נאלצה החברה לסגור בזה אחר זה את כל סניפיה, לפטר את עובדיה ובסופו של יום להפסיק לחלוטין את פעילותה כדי להקטין את נזקיה ואת נזקי הנושים.
מהבקשה עולה שלרשת חוב של חצי מיליון שקל לעובדים. החוב לנושים בדין קדימה (למשל רשות המסים) עומד על כ־3.9 מיליון שקל. מעבר לכך, לחברה חוב לנושים שונים בסך כ־6.7 מיליון שקל. החברה טוענת בבקשה שאין מנוס מפירוקה, בין השאר כדי לאפשר לעובדיה להיפרע מהמוסד לביטוח לאומי.
"משהפסיקה את פעילותה, אין בידי החברה נכסים או הכנסות שבאמצעותם תוכל לפרוע את חובותיה ולעמוד בהתחייבויותיה כלפי הנושים השונים", נטען, "משכך, ולאחר שניסיונות החברה בחודשים האחרונים להסדיר את חובותיה כשלו, לא נותר לחברה אלא לקבל החלטה לעתור לפירוקה".
בבקשה מתוארת בעיה נוספת שנבעה מסגירת הסניפים ונוגעת להיעדר רישיון עסק בחלק מסניפי החברה: "בשל ההבנה שפעילות החברה הפסדית ושעליה להביא לסגירת הסניפים, הפסיקה החברה לקדם בקשתה לקבלת רישיון עסק בסניפים שבהם טרם ניתן. כתוצאה מכך, על אף שהסניפים נסגרו והסוגיה חדלה להיות רלוונטית, במאי האחרון הגישה עיריית חיפה נגד החברה ובעל מניותיה יצחק ניסנוב כתב אישום בחשד להפעלת עסק ללא רשיון. הליך זה עודו תלוי ועומד".
500 אלף ש' עובדי החברה
3.9 מיליון ש' נושים בדין קדימה (למשל, רשות המסים)
6.7 מיליון ש' נושים אחרים