WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: אפיק גבאי

תל–אביב: מאפה ואלכוהול

תהל בלומנפלד
11.11.19

• מקומות חדשים בשוק הכרמל הם תענוג שאין לו סוף. נראה שאין גבול למידותיו של השוק המיתולוגי של תל־אביב, ובתי אוכל חדשים ממשיכים לצוץ בלי הפסקה בתוכו ובסמטאות המסתעפות ממנו. הסנונית החדשה והנכונה של הרגע היא "ללה" - מאפייה גרוזינית שעליה מנצחת לילי בן שלום, הבשלנית הגיאורגית המפורסמת בקרב חובבי הז'אנר.

 

עד לפני חודשים אחדים היא הפעילה בנווה צדק את "ראצ'ה", הגלגול התל־אביבי של מסעדה ירושלמית באותו שם. כעת נסגרה המסעדה התל־אביבית, ובן שלום השיקה מקום חדש על טהרת הבצק. ובמטבח הגרוזיני יש הרבה ממנו.

 

המאפייה של בן שלום היא בעצם בר־מאפייה - חלל קטן בסמטת חבשוש, שבמרכזו בר עם מקומות ספורים, וכמה שולחנות. לעומת מיעוט המקומות לסועדים, אווירה יש כאן בשפע, עם מוזיקה גרוזינית רמה ועיצוב מסורתי, כשעל הכל מנצחת בן שלום בעצמה, מגובה בעזרתן של כמה בשלניות ביתיות.

 

אז מה אוכלים כאן? בעיקר פחמימות משמחות: אימרולי - מאפה גרוזיני מסורתי הממולא בארבעה סוגי גבינות, אצ'רולי - מעדן בצק עם גבינות שבמרכזו ביצת עין רוטטת, חינקאלי - כופתאות בצק שנהוג למלא בבשר או בגבינה ומוגשות כאן בגרסה החלבית בלבד, וחצ'פורי - מנת הדגל של הבצקים הגיאורגיים, גם היא ממולאת גבינה מותכת. את מתקפת הבצק אפשר ללוות בצלחת קטנה של סלטים על טהרת החציל, התרד והכרשה. המחירים, שהם בינתיים מחירי הרצה, נעים בין 14 ל־28 שקל למאפה, ומומלץ ללוות אותם באלכוהול - לא משנה באיזו שעה.

 

• מסעדת ללה, חבשוש 42 תל־אביב, ראשון־שלישי 8:00־19:00, רביעי־חמישי 8:00 ועד לקוח אחרון, שישי עד שעה לפני כניסת השבת.