יש לה חלום

בעשור הקרוב מקווים יוצאי אתיופיה להשיג שוויון חברתי אמיתי: אחת הפעילות הבולטות בזירה הזו תהיה אפרת ירדאי

היא אמא טרייה, אבל הרבה לפני שהיו לה ילדים משלה אפרת ירדאי כבר עסקה בהפיכת מדינת ישראל למקום טוב יותר למען הדור הבא של יוצאי אתיופיה. ירדאי (38), תושבת תל אביב, היא דוקטורנטית לסוציולוגיה באוניברסיטת תל־אביב, מרצה במכללת רופין ויו"ר אגודת יהודי אתיופיה.

 

רשומים על שמה כבר הישגים לא מעטים בתחום החינוך, אבל מבחינת ירדאי הנושא החשוב ביותר כרגע הוא האלימות המשטרתית. "אני מקווה שנצליח להביא להקמת ועדת חקירה ממלכתית שתחקור באופן רציני את שרשרת האכיפה ביחס לצעירים ממוצא אתיופי", היא אומרת. "שמערכת האכיפה תכיר ותתייחס להטיות גזעיות — שהן־הן הגורם המרכזי למוות לא פרופורציונלי של נערים שחורים במדינת ישראל — ולא תעסוק רק בחומרים הפורנזיים והבליסטיים".

 

עם ההתמקדות בציר הביטחון האישי וההתנכלות המשטרתית ממנה סובלים יוצאי אתיופיה, ירדאי ממשיכה לכוון זרקור גם לביצועי משרד החינוך. "אנחנו לא שוכחות כי משרד החינוך הוא גורם מכריע בהסללה של הילדים שלנו לבתי ספר מסוימים ואי אפשר לומר שהוא מקדם שוויון הזדמנויות. המשרד אחראי במידה רבה לעיצוב הזהות של תלמידים והתפיסה העצמית שלהם. אני מקווה שנצליח ללמד גם את התקשורת משהו על הטיה גזעית ועל האופן הלא הוגן בו סיקרה את המחאות של יוצאי אתיופיה בעשור האחרון. בעשור הבא אני מקווה שנצליח להטמיע במערכות השלטוניות נוכחות של יוצאי אתיופיה במוקדי קבלת החלטות".

 

לפנייה לכתב/ת
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב-0 דיונים
 תגובה חדשה
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים