המקום: ג'סמינו. במטבח: שאול טבת. על הגריל: קולג'יט סינג. הרקע: מדובר בגלגול שלישי של מסעדת סטפן בראון המיתולוגית שנסגרה ב־2015 אחרי 18 שנות פעילות. אחר כך נעשה עוד ניסיון להחיותה, אך גם הוא כשל. אז הוקמה מזללת ג'סמינו שלקחה משני המקומות את גריל הפחמים, שהיה סימן ההיכר שלהם, והתפריט צומצם לארבע מנות בפיתה: קבב (30 שקל), נקניקיות חריפות (29 שקל), פרגיות (30 שקל) ולב עגל חריף (28 שקל).
מה אכלנו? אחרי כמה ביקורים במקום, בסופו של דבר אכלנו הכל; הקבב מעולה, אם כי מעט יבשושי לטעמי. הנקניקיות החריפות הן מסוג המנות שאתה חי למענן, והפרגיות רכות ונפלאות. המנה המאתגרת מכולן היא לב העגל החריף, אולי מפני שבניגוד לשאר הבשרים, הלב קשה יחסית. ובכלל, מדובר בעניין מסתורי; מצד אחד זהו הנתח העשיר ביותר בברזל, במינרלים ובוויטמינים, אבל הוא גם זול מאוד - ומחירו פחות ממחיר כרעי עוף. בדרך כלל מכינים אותו על האש או על גריל חשמלי. וכשהוא יוצא מוצלח, הוא נפלא ומזכיר מעט בטעמו את נתח הקצבים המפורסם.
הבעיה היא שלרשות האוכל בפיתה, לא עומדים סכין ומזלג, אלא רק שיניו. ואם הנתח אינו מתמסר בנגיסה ראשונה, אין דרך להשתלט עליו. ייתכן שהשריה במרינדה לריכוך הנתחים האלה הייתה עושה את העבודה, וגם הפיתה הזאת, כאחיותיה, הייתה נושקת לשלמות.
מעבר לבשרים, התוספות המשובחות כאן גונבות את ההצגה. ראשית, רובן מגיעות לוהטות מהגריל: עגבניות חתוכות וצלויות, בצל קלוי, פלפל ירוק חריף שרוף וקצוץ דק, טחינה מעולה וכמובן עמבה וסלט ירקות. השילוב של כל אלה עובד היטב גם במנות נטולות בשר, כמו סביח או פלאפל.
שתי מגרעות בולטות לג'סמינו: ראשית, התור שיכול להיות ארוך, או ארוך מאוד - ולא משנה כמה אנשים חרוצים עמלים מצידו השני של הדלפק, זמני ההמתנה שלי נעו בין 20 דקות לחצי שעה. פעם גם עברתי שם ביום חמישי הרבה אחרי חצות והתור שראיתי היה כל כך ארוך וצפוף, שפשוט ויתרתי על הרעיון.
מגרעתו השנייה של המקום היא שלמעשה אין איפה לאכול שם. זאת אומרת, מרגע שקיבלת סוף־סוף את המנה שלך ונחלצת מהתור הצפוף, אתה מגלה שבהיעדר כיסאות, שולחנות או ספסלים, ואם אינך גר במקרה במרחק הליכה - אתה צריך למצוא לך מקום לאכול אותה. אולי על ספסל בשדרות רוטשילד או במקום אחר.
לסיכום: ג'סמינו מציעה מנות מעולות במחיר סביר מאוד, ונותנת פייט לדוכנים עתירי תור אחרים כמו המזנון של אייל שני, כרמל של האחים קיציס בכניסה לשוק הכרמל, הקוסם או הוויטרינה. ובאשר לבעיות שנוצרות מהאכילה שם, כל אחד צריך לפתור אותן, עם לא מעט תושייה וסבלנות.
• ג'סמינו. אלנבי 97 תל־אביב. שעות פעילות: מ־12 בצהריים עד 2 וחצי בלילה. סגור בשישי־שבת.