WhatsApp FaceBook send e mail
חלה ממולאת

לפתוח פה גדול!

חלה ממולאת מטבוחה, שניצלים, חצילים מטוגנים וקונפי שום. וכל מילה מיותרת. הלהיט שמשגע את הרשת, אצלכם במטבח. ואל תגידו שלא הזהרנו שהשילוב הזה ממכר

רחלי קרוט
08.01.20

לפני כמה חודשים קפצתי לשווארמת נורמן בתל־אביב אחרי שציפור קטנה לחשה מכל עבר שמוכרים שם חלה שלמה במילוי שניצלים ומטבוחה. חלה שלמה? שאלתי בתמיהה. מי אוכל חלה שלמה, חזרתי על זה שוב ושוב. ואז הגעתי לשם וגיליתי תור שלא מבייש מפגש מעריצים עם מסי באצטדיון רמת־גן (אני בדיליי אה?). אם נדמה לכם שזה הבריח אותי, אז נהפוכו, זה רק גרם לי להמתין בציפייה ולהבין על מה המהומה. כשהגעתי סוף־סוף לדלפק הבנתי פתאום את ההיגיון כולו. מדובר בעצם ברעיון שהוא לא רק מרהיב ומרשים בשולחן, ולא רק טעים בטירוף (דמיינו חלה רכה שסופגת את המטבוחה ומלאה בדברים טובים), אלא גם חסכוני בזמן ההכנה. ובינינו, גם מדהים מבחינת התוצאה שמתקבלת. ולמה? כי לפרוס חלה אחת גדולה ולמלא, ואז רק לחתוך לפרוסות עבות, כך שנוצר סנדוויץ' חלומות, זה הרבה יותר מהיר מפריסה של עשר לחמניות, מילוי של כל אחת מהן, ואז גם מגלים שהשניצל לא הגיע לכל הקצוות של הלחמנייה. בקיצור, גאונות. אז מה יש בתוך העונג הגדול הזה? זה מתחיל בחלה, עדיף טרייה־טרייה ומתקתקה, ומשם ממשיך לשכבה נדיבה מאוד של מטבוחה, ערמה של שניצלים זהובים, חצילים מטוגנים, שיני שום רכות־רכות וזילוף של טחינה מעל. כמו שנוהג להגיד אהרוני – שלא יחסר. כמובן שאתם יכולים לשחק ולגוון. להוסיף לימונים כבושים, לאפות את השניצל והחצילים במקום לטגן, לקנות מטבוחה מוכנה כדי לקצר תהליכים וגם לוותר על הקונפי שום, במידה ואתם לא שייכים למעריצי השום. מה שכן, אם אתם אוהבים שום, אני מפצירה בכם להכין את הקונפי הזה וכמה שיותר ממנו. מגלה לכם מתכון, שהוא בעצם יותר כמו נוסחה, שמתאימה את עצמה לכמות שיני השום שיש לכם. אתם לא מאמינים כמה טעים זה יוצא וכמה זה משדרג כל תבשיל, סנדוויץ', רוטב או קציצות. ואגב, אל תשכחו גם קצת צ'יפס בצד. אם כבר אז כבר.

 

מטבוחה

 

מה צריך:

 

• 10 עגבניות אדומות ובשלות

 

• 1/3 כוס שמן זית

 

מבט מהצד

 

• 2 פלפלים אדומים (גמבה)

 

• 2 פלפלי צ'ילי אדום

 

• 15 שיני שום, קלופות

 

• 1 כפית מלח

 

• 2 כפיות פפריקה מתוקה

 

כך עושים:

 

1. חורצים בכל עגבנייה איקס עם סכין ומעבירים לסיר עם מים עד כיסוי. מרתיחים במשך 10 דקות ומוציאים לקערה עם מים קרים (עדיף עם קרח).

 

2. מורידים את קליפת העגבניות וקוצצים לקוביות. פורסים את השום לפרוסות ומוציאים את גרעיני הפלפלים וקוצצים לקוביות.

 

3. מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הפפריקה המתוקה במשך 2 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים במשך שעתיים, מקפידים מדי פעם לערבב, עד שנוצרת מטבוחה רכה ועם צבע אדום עז. שומרים בצנצנת במקרר.

 

שניצלים של בית

 

מה צריך:

 

• 10 פרוסות חזה עוף, משוטח לשניצלים

 

• 2 ביצים L

 

• 1/2 כפית חרדל (לא חובה)

 

• 1 כוס קמח לבן

 

• 1 כוס פירורי לחם

 

• 1/2 כפית מלח

 

• שמן לטיגון

 

כך עושים:

 

1. שמים בצלחת רחבה של מרק את הביצים והחרדל וטורפים, בצלחת נוספת שמים קמח עם מלח ומערבבים ובצלחת שלישית שמים את פירורי הלחם.

 

2. מצפים כל חזה עוף בקמח (מקפידים להיפטר מעודפי קמח) ולאחר מכן בביצה טרופה ואז בפירורי לחם.

 

3. מטגנים בשמן בגובה 1 ס"מ עד הזהבה יפה מ־2 הצדדים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.

 

חצילים מטוגנים

 

מה צריך:

 

• 1 חציל גדול ויפה

 

• 3/4 כפית מלח

 

• 1 כפית קורנפלור

 

• שמן לטיגון

 

כך עושים:

 

1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים על נייר סופג. אפשר גם בתוך מסננת.

 

2. ממליחים היטב וממתינים לפחות שעה עד שהחצילים יגירו קצת נוזלים. מייבשים את החצילים עם נייר סופג. מפזרים מעל את הקורנפלור ומערבבים קלות.

 

3. מטגנים מ־2 הצדדים עד הזהבה יפה ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.

 

שום קונפי

 

מה צריך:

 

• שיני שום קלופות לפי הכמות שרוצים

 

• שמן זית עד כיסוי שיני השום

 

• 2 ענפי טימין או רוזמרין

 

• 2 פלפלי צ'ילי

 

• 1/2 כפית מלח

 

על כל כוס שמן זית

 

כך עושים:

 

1. בסיר בינוני שמים כמה שיותר שיני שום. אני אוהבת להכין כמות גדולה כי הקונפי נשמר חודשים במקרר, אבל תלוי כמה יש לכם בבית.

 

2. מכסים בשמן זית עד כיסוי ומוסיפים טימין או רוזמרין, פלפלי צ'ילי שלמים ומלח. על כל כוס שמן זית שהוספתם שמים 1/2 כפית מלח. מבשלים על אש הכי נמוכה במשך 30 דקות או עד ששיני השום רכות.

 

3. חשוב־חשוב: המטרה היא לבשל את השום ולא לטגן אותו, ולכן אם אתם רואים שמתחילות להופיע בועות גדולות של טיגון פשוט מורידים מהגז לכמה דקות ומחזירים אחרי שהשמן קצת מתקרר. אנחנו רוצים פה שום רך ולא מטוגן. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.

 

עוד תצטרכו:

 

• 2 חלות מכל סוג שאוהבים

 

• טחינה גולמית או טחינה מוכנה

 

• פטרוזיליה קצוצה

 

ועכשיו... מרכיבים!

 

1. פורסים את החלה באמצע כמו שחותכים לחמנייה.

 

2. מורחים שכבה נדיבה מאוד של מטבוחה ומעליה מניחים שניצלים, חצילים מטוגנים וקונפי שום.

 

3. סוגרים, מזלפים טחינה ומעטרים בפטרוזיליה.

 

4. חותכים לפרוסות עבות ומגישים.