WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: יריב כץ

בגרות גורמה

פותחים את התיאבון: המסלול של תלמידי "אורט דן גורמה" בתל־אביב לתעודת הבגרות ובה 8 יחידות במקצועות הקולינריה, עובר בהשתלמות בעמק הלואר בצרפת

תמר טרבלסי חדד
19.01.20

סיור קולינרי וסדנאות בישול ואפייה, קטיף פטריות, חביצת גבינות מקומיות וביקור בשווקים בעמק הלואר בצרפת הם חלק מתוכנית הלימודים של תלמידי בית הספר התיכון לקולינריה "אורט דן גורמה" בתל־אביב שנפתח בתחילת שנת הלימודים.

 

תלמידי המחזור הראשון בבית הספר המשלב חמש יחידות בגרות במתמטיקה, חמש יחידות באנגלית, שמונה יחידות בגרות במקצועות הקולינריה ותעודת שף מוסמך, התבשרו בימים אלו על הפרק הלימודי הייחודי שיתקיים בצרפת.

 

פתיחת התיכון לקולינריה מאפשר לראשונה לתלמידים ללמוד את מקצועות הקולינריה, בישול ואפייה לצד לימודים עיוניים לתעודת בגרות הכוללת היבחנות ברמות גבוהות באנגלית ובמתמטיקה. מדובר בבית ספר שבו לומדים התלמידים בליווי מקצועי של שפים מובילים ובראשם השף חיים כהן. השף מלווה את התוכנית בפן הפדגוגי ומגיע לבשל עם התלמידים במטרה לייצר זיקה ישראלית וחיבור לאוכל מקומי בקרב דור השפים הבא. במהלך השנה יפגשו תלמידים גם טבחים צבאיים ובסוף השנה יתבקשו להציג פרויקט גמר.

 

מנכ"ל רשת אורט ישראל צביקה פלג אמר, כי "אנו מאפשרים לתלמידים להביא לידי ביטוי את האהבה שלהם ללימודים לתכנות, למדעים וגם למטבח, גם אם זה דורש לשנות את פני בית הספר כמו לשבור קירות ובמקרה זה לבנות מטבחים משוכללים".