WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: רינה נגילה

תקרת הזכוכית של היקב

תערוכת סומלייה שתיערך ממחר בתל־אביב תציג עשרות יקבים ישראליים לצד יינות מיובאים. המבקר שלנו ממליץ לכם על הכוח הנשי בענף

יין / טל חוטינר
10.02.20

השבוע תיערך בהיכל התרבות בתל־אביב תערוכת היין סומלייה, שמתקיימת זו השנה ה־17. בהחלט רצף מעורר התפעלות שמעיד גם על התפתחות הענף בישראל. כמו בכל שנה, גם הפעם התערוכה מכוונת לענף המקצועי, אבל שעות ביקור ספציפיות מיוחדות לקהל הרחב שמתנפל בערגה על כל פסטיבל יין שנערך במקומותנו. בכל יום בין השעות 18:00 ועד 23:00 ייפתחו השערים לחובבי יין בני 18 ומעלה שיוכלו להסתובב בין הדוכנים, לטעום, להתרשם ולהכיר יינות ישראליים של מיטב היקבים, לצד בקבוקים מיובאים. אנחנו בוחרים הפעם להפנות זרקור לעבר הכוח הנשי בתעשיית היין המקומית, ומכוונים אתכם לטעום יינות של יינניות מקומיות, טובות ומוצלחות. מחקרים שנערכים בענף היין מעידים על כך שבלנדים שמורכבים על ידי פאנל נשי הם בלנדים מסחריים מאוד, כמו גם העובדה שנשים שטועמות או מייצרות יין מתארות באופן מילולי מקיף ומעמיק את אפיוניו השונים של היין, מה שתורם גם לתוצר הסופי וגם להגברת המכירות. אם בעבר הרחוק תחום היין נשלט על ידי הגמוניה גברית בגלל שיקולים פטריארכליים וכלכליים כאלה ואחרים, הרי שבעשורים האחרונים יש בהחלט שינוי פמיניסטי גם ביקבים ונשים סודקות את תקרת הזכוכית של היקב. בצילומים, שלוש יינניות ישראליות שיציגו את היינות שלהן בתערוכת היין - דורית שגב מיקב רמת הגולן, מיכל אקרמן האגרונומית של תבור ונעמה סורקין מיקב אורטל.

 

תערוכת סומלייה, 10 עד 11 בפברואר, כרטיס כניסה 150 שקל כולל טעימה חופשית, כוס יין מתנה ושובר בסך 50 שקל לרכישת יינות המציגים בתערוכה.

 

דורית שגב, יקבי רמת הגולן

הזן שאני הכי אוהבת: מרלו. אוהבת איך שהוא מביא את עצמו לידי ביטוי באזורי גידול שונים.

הזן שהכי מפתיע אותי: פינו נואר. מאתגר מאוד לעבודה, אבל כשעובדים איתו בסבלנות מקבלים יינות מופלאים.

היין שייצרתי שאני הכי אוהבת: את המבעבעים שלנו, וגם הר חרמון אדום שלא מאכזב בשתייה יומיומית.

ארון המשקאות שלי: ג'ין וטוניק וקוקטיילים על בסיס קמפרי או אפרול.

 

 

נעמה סורקין | צילום: חיים יוסף

נעמה סורקין, יקב אורטל

הזן שאני הכי אוהבת: קברנה פרנק. כשהוא טוב הוא יודע להיות נקי מאוד, חומצי וחיוני מאוד.

הזן שהכי מפתיע אותי: סירה. למרות שאני עושה ממנו יין כבר 18 שנה עדיין לא פיצחתי אותו. כל שנה אני מופתעת מהתוצאות ביקב לעומת הכרם ומתקשה לנחש מה אני הולכת לקבל.

היין שייצרתי שאני הכי אוהבת: קברנה פרנק 2017.

ארון המשקאות שלי: חוץ מוויסקי אני גם שותה יין.

 

 
צילום: לירון אראל

מיכל אקרמן, יקב תבור

הזן שאני הכי אוהבת: סוביניון בלאן. זן מאתגר ומורכב אך מלא בנימוסים!

הזן שהכי מפתיע אותי: פטיט סירה. אין שנה דומה אחת לשנייה בזן הזה.

היין שייצרתי שאני הכי אוהבת: רוזה ברברה מסדרת אדמה.

ארון המשקאות שלי: חוץ מיין אני שותה גם ג'ין וטוניק.