זו כבר הפכה למגמה: מספר הנשים המכהנות כראשי נציגויות בחו"ל, כסמנכ"ליות וכראשי חטיבה במשרד החוץ גבוה מבעבר, ובקורס הצוערים הנוכחי עולה מספר הנשים על מספר הגברים.
בשבוע שבו צוין יום האישה הבינלאומי, ארבע שגרירויות ישראליות בעולם יכולות להתגאות בעובדה שהן מנוהלות על טהרת הנשים ‑ שגם משמשות כשגרירות בעצמן: שגרירות ישראל בסרביה, שגרירות ישראל בגאנה, שגרירות ישראל בלטביה והקונסוליה הכללית של ישראל בהונג־קונג.
כאשר אורלי גיל, שגרירת ישראל בלטביה, הגישה לנשיא לטביה את כתב האמנה - המסמך הרשמי שמגיש שגריר לראש המדינה (מאותו רגע הוא מתחיל את שליחותו הרשמית) ‑ לצידה עמדו סגניתה וקצינת המנהלה. הנשיא היה הגבר היחיד. בראשות שגרירות ישראל בהודו אמנם עומד שגריר, ד"ר רון מלכא, אבל סגניתו, הציר המדיני מאיה קדוש, ושלוש מהיועצות המדיניות הן נשים. מלכא הוא הגבר היחיד, דבר מרשים ומשמעותי במדינה כה חשובה כמו הודו.
נכון להיום מכהנות בחו"ל 16 נשים כראשות נציגויות (שגרירה או קונסולית כללית), חמש צִירוֹת (סגניות שגריר/ה בשגרירויות גדולות) ושש נשים שמשמשות סמנכ"ליות (מתוך 19 שיש במשרד החוץ). במשרד החוץ מדגישים כי אין ספק שהדרך לשוויון מגדרי ולייצוג הולם לנשים בדיפלומטיה הישראלית עוד ארוכה, אך המגמה בהחלט חיובית.
שגרירת ישראל בסרביה, אלונה פישר־קם, מספרת: "נשים מביאות לעולם הדיפלומטיה גישה שונה לפתרון בעיות וניהול. מניסיוני האישי, נשים קשובות יותר לצרכים ולאינטרסים של אחרים, בעלות ראייה ארוכת טווח עם פחות ניסיונות לקיצורי דרך, ומתנהלות טוב יותר באזורים אפורים. מיומנויות אלו נותנות להן יתרון בניהול משא ומתן, שהוא כלי בסיסי בעבודה הדיפלומטית. ניהול צוות נשי מתאפיין בענייניות, הבנה הדדית ושיתוף פעולה עם פחות משחקי אגו. זה אולי לא מדעי, אבל אין ספק שהשוני והגיוון בכל ארגון הם לא רק ערך חברתי, אלא מקנים יתרונות כלכליים ואחרים".
שגרירת ישראל בגאנה, שני קופר: "לעבוד בשגרירות עם רוב נשי זו חוויה בפני עצמה. אני חושבת שאנחנו מצליחות לפתור אתגרים בדרך מבינה ומקדמת יותר, ומבינות שבסופו של דבר שיתוף משרת את המטרה של כולנו. אני נעזרת מאוד בנשים שגרירות בכירות וצעירות בעלות ניסיון - ואולי זה הבדל נוסף שאני רואה בעבודה עם נשים: אנחנו לא פוחדות לבקש עצה. זה הופך את התקשורת בינינו ליותר פתוחה וטובה".