הספר "ילדים מבשלים" של כוהנת המטבח הישראלית רות סירקיס ראה אור בשנת 1975. מונחי שנות אור מכל בחינה, ועדיין, רבים מאיתנו ממשיכים להכין את אחת מארבע עוגות הביסקוויטים וגרסאות קינוחי הביסקוויטים שמופיעות בספר, שעשה כבוד גדול מאוד לחומר הגלם הזה.
"ביסקוויטים הם בסיס מעולה להכנת קינוחים ביתיים", אומרת הגברת הראשונה של הבישול והאפייה בישראל. "הרי לא צריך לטרוח כדי להכין מהם עוגה, לא צריך ללוש או להתפיח בצק, פשוט צריך לפתוח את האריזה ולעשות בהם שימוש. ולכן, גם בספר שלי יש הרבה עוגות ביסקוויטים. למשל, עוגת שכבות במלית שוקולד, עוגה עם גבינה ושמנת וגם עוגת גבינה שחלקה התחתון ביסקוויטים והעליון הוא גבינה ופירות חתוכים עם ג'לטין אדום, ריבועי שוקולד ללא אפייה בתוך מנג'טים וכמובן, אם כבר ביסקוויטים, אז יש גם את כדורי השוקולד שכל ילד בישראל יודע להכין". כל ילד בישראל זה גם השף אסף גרניט, עם מסעדות בבירות הקולינריה ברחבי הגלובוס, שמכין קינוח שהוא קורא לו בתפריט בסוג של מחווה מרגשת — "עוגת ביסקוויטים של רות סירקיס".
"גרניט נתן לי במתנה את התפריט של מסעדת מחניודה, שם הוא מגיש את העוגה שלי", מגלה סירקיס. "גם בתוכניות משחקי השף הוא הטיל על חברי הקבוצה שלו להכין גרסאות שונות של כדורי ביסקוויטים ושוקולד מ'ילדים מבשלים' שיתאימו להגשה במסעדה עם כוכבי מישלן. הוא הגיש את הכדורים האלה לשופטים כשהם מונחים על צילום של הדף של כדורי שוקולד מתוך הספר, והצוות שלו זכה במקום הראשון".
לדבריה, גם היא זוכרת היטב את עוגות הביסקוויטים מילדותה שלה והכי מתגעגעת לעוגת ביסקוויטים בצורת גג משולש. "מי שהכירו לנו את עוגות הביסקוויטים היו בכלל, הבריטים שהביאו לכאן את הפתי־ברים, עוד לפני קום המדינה ומהימים ההם אני זוכרת את עוגת הביסקוויטים המשולשת, ממש כמו גג של בית, שהיו חותכים ממנה פרוסות". סירקיס מזכירה שגם סתם ככה למרוח שוקולד על ביסקוויט זה כיף, ומהמרת שכיוון שאנשים היום רוצים לעשות דברים מהר, הרי שעוגות הביסקוויטים על הגרסאות השונות שלהן ימשיכו איתנו הלאה.