איך מגישים בקשה לפשיטת רגל? חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי נכנס לתוקף ב־15 בספטמבר 2019 והוא מסדיר הליכי חדלות פירעון בחקיקה עדכנית.
לגבי חייב שהוא יחיד ולא תאגיד, מחליפים הליכי חדלות פירעון את הליכי פשיטת רגל שהתנהלו עד כה בבתי המשפט המחוזיים. החוק מבטא מעבר מגישה של ענישת חייבים לשאיפה לשיקום שלהם, וכן מנסה להגדיל את חלקם של הנושים הקטנים בחלוקת החובות.
עד אמצע ספטמבר 2019 בקשות לפשיטות רגל (מצד החייב או הנושה של החייב) התנהלו במחוזי, אך מאז מי שמבקש להכריז על עצמו פושט רגל צריך להגיש את בקשתו בהתאם לחוב להוצאה לפועל או לכנ"ר (הממונה על חדלות פירעון). מערכת ההוצאה לפועל מטפלת בהליכי חדלות פירעון של יחיד שחייב עד 150,000 שקל. הכנ"ר מטפל בהליכי חדלות פירעון של יחיד בעל חוב גבוה מזה. בתיקים שהוגשו לכנ"ר, כעבור כשנה התיק יעבור לבית משפט השלום להמשך ניהול והכרעות.
לבתי משפט השלום מוגשות מספטמבר 2019 בקשות להכריז על חייב כפושט רגל מצד נושה של החייב. בתי המשפט המחוזיים חדלו לטפל בבקשות פשיטות רגל חדשות וממשיכים לטפל בבקשות קיימות, וכן לשפוט בהליכי חדלות פירעון של חברות: פירוקים, כינוסים והקפאות הליכים.