WhatsApp FaceBook send e mail

התקשרו לאריאלה

נתקעתם בסבך הביורוקרטיה הרפואית? כתבתנו תנסה לעזור לכם. והפעם: ביררנו עבור חולים רביםמתי תחודש אספקת תרופה לאיזון בלוטת התריס

אריאלה איילון
01.07.20

הפנייה של אורנה גלס: "אני, כמו חולים רבים נוספים, משתמשת בתרופה סינתרואיד לאיזון פעילות בלוטת התריס. לאחרונה נודע לי דרך הרשתות החברתיות על הפסקה זמנית בשיווק התרופה בארץ. פניתי למשרד ולבית המרקחת של הקופה, אבל לצערי לא קיבלתי תשובה ברורה אם זה נכון. חשוב לציין שאני צורכת את התרופה הזו כבר מ־2012 ומאוד מרוצה ממנה. עד כמה שאני יודעת זו התרופה היחידה שמתאימה למצבי. מה לעשות?"

 

על מה התרגזנו? על קופת החולים, שגם לא טרחה לעדכן את מבוטחיה על מחסור זמני של התרופה וגם לא טרחה לתדרך את הרוקחים כיצד לענות למטופלים שרוצים לדעת מה קורה.

 

למי פנינו? לקופת חולים מאוחדת, משם נמסר: "חברת 'אבוט' אכן הודיעה באתר התרופה על שינוי שנעשה בה, דבר שיצר חוסר בחלק מבתי המרקחת. אתמול התבשרנו שבימים הקרובים, עוד לפני סוף יוני, יגיע מלאי זמין לארץ וכמובן שגם למאוחדת".

 

 

הפנייה של נירה כץ: "לפני מספר שנים התגלתה אצל בעלי, דובי, מחלת שחמת הכבד. מאז הוא מטופל ועובר ביקורות סדירות וקבועות. לאחרונה עידכן אותו הרופא שחלה החמרה קלה במצבו, אם כי אין עדיין צורך בהשתלת כבד. אבל בכל זאת, מחשש שמצבו יידרדר בפתאומיות, אנחנו כבר רוצים להיערך ליום שיזדקק להשתלה. הבעיה היא שאנחנו תושבי עוטף עזה ואין כאן מי שידריך או ייעץ לנו האם כדאי לחפש תרומה גם בחו"ל, האם הקופה מממנת את ההשתלה וסוגיות נוספות. למי עלינו לפנות?"

 

על מה התרגזנו? איזה קשר יש בין מקום המגורים לבין החובה לספק לכל אזרח לא רק רפואה זמינה, אלא גם מידע? מדוע הרופא המלווה אותו לא ידע להשיב, או לפחות להפנות אותו לגורם המתאים?

 

למי פנינו? למרכז הלאומי להשתלות, משם נמסר: "בכל שנה מתבצעות בישראל בממוצע כ־100 השתלות כבד. בתור להשתלה יש כיום כ־150 חולים. כמו בכל השתלה, רשימת המועמדים מורכבת לפי סרגל דחיפות ונתונים נוספים. נשמח להשיב בפירוט ובאופן אישי לפונים בטלפון: 6261*".