WhatsApp FaceBook send e mail
נירה ורותי רוסו

כל ילד יכול

הגיע הזמן להיכנס למטבח עם הילדים שלכם, ולא רק בגלל החופש הגדול. נירה ורותי דואגות לדור ההמשך

נירה ורותי רוסו | צילום וסטיילינג: רותי רוסו
14.08.20

אורח החיים שלנו כיום גורם למלאכת הבישול להרגיש לא אחת כמו בזבוז זמן משווע. כשפרצה הקורונה בסין, הצעירים המקומיים מצאו את עצמם לכודים בדירות קטנות עם מטבחים מצומצמים ואפס ידע איך להכין לעצמם ארוחת ערב שהיא לא קנויה. בישראל עלות הקיום היא כל כך גבוהה, שלמזלנו עדיין זול יותר לאכול בבית מאשר ללכת למסעדה, אבל זה עניין של זמן עד שניישר קו עם חברותינו המגה־קפיטליסטיות ונזלוג למציאות שבה זול ופשוט בהרבה לאכול בחוץ. ראינו את זה קורה עם המשפחה שלנו בארצות־הברית: ככל שהשנים מתקדמות הידע המופלא הזה, שיודע איך להפוך ערימה טרייה של תרד, גבינת פטה ועלי פילו, לבורקס פריך נהדר, פשוט הולך ומתפוגג, ואת מקומו תופסים פמפלטים של פיצריות, מסעדות סיניות, דלי טבעוני, אוכל מקסיקני.

 

אנחנו מאמינות גדולות בכוחה העצום של שליטה במטבח. לא שליטה שמאפשרת לך להכין ארוחת טעימות מצולחתת, אלא כזו שנותנת חופש ועצמאות לאכול את מה שבא לנו, כשבואו נודה, לרוב מדובר בדברים די פשוטים: ירקות צלויים, מנה של פסטה, סלט עם ויניגרט מעולה. נכון שמדובר במטלה שמתווספת לסל הבלתי נגמר של מטלות היומיום, אבל כמו שאוטו לא באמת מחליף את היכולת המופלאה והלא־מספיק מוערכת שלנו ללכת על הרגליים, ככה אטריות אינסטנט סיניות לא באמת מחליפות מיומנויות מטבח.

 

אז כן, אוגוסט, לוהט, אין חו״ל ואין בית ספר, ואולי יהיה שוב סגר מתישהו ואולי לא, אבל בעודכם שוברים את הראש מה לעשות עם הילדים, הבאנו את ההצעה הפרטית שלנו: בואו תבשלו איתם. לא רק משה בתיבה וכדורי שוקולד, אלא בישול ממש. למדו אותם על זהירות וניקיון אבל גם איך להמליח, איך לערבב, איך להפעיל תנור ולהישמר ממנו. בסוף היום תהיה לכם ארוחה משפחתית כיפית ומעוררת גאווה, גם אם היא מלווה בבלגן וכלים בכיור. זמן טוב ללמד את הטף גם איך מעמיסים מדיח ושוטפים כלים, ושאין דבר כזה להתחיל לבשל במטבח מלוכלך או לסיים לבשל במטבח מלוכלך.

 

בנימה אחרת: בואו, אנחנו יודעות שלא לכולם יש ילדים או נכדים בבית, ולא לכולם יש כוח לבשל איתם, ולא כל הילדים רוצים. אבל מתכוני ילדים זה הדבר הכי כיפי במטבח בלי ילדים. כי הם קלים ומהירים וטעימים. תיהנו!

 

פנקייקי גבינה הכי קלים

 

אפשר להמתיק אותם קצת, אבל לא צריך. המתיקות תהיה בתוספות.

 

החומרים (ל־4 נפשות בגודל משתנה):

 

10 כפות גדושות גבינה לבנה 9 אחוזי שומן

 

5 כפות גדושות קמח

 

5 ביצים גדולות

 

מעט שמן או חמאה

 

ההכנה:

 

1. מערבבים את הגבינה עם הקמח והביצים עד שמתקבלת בלילה.

 

2. מחממים מחבת אל־דבק עם מעט שמן או חמאה. יוצקים לתוכה לביבות בגודל הרצוי (קצת פחות מ־1/4 כוס זה אידיאלי), מבשלים במשך 2 דקות, הופכים, דקה או 2 וזהו.

 

3. מגישים עם מה שאוהבים. אפשר גם סתם אבקת סוכר.

 

פשטידת פסטה מוקרמת

 

נו, מי לא מת על זה.

 

החומרים:

 

1/2 חבילה (בערך, לפי העין) פסטה לא ארוכה (250 גרם לפני הבישול)

 

1 כוס יוגורט

 

1 כוס חלב

 

1 כוס שמנת מתוקה

 

1 ביצה גדולה טרופה

 

400 גרם מוצרלה מגוררת/ צהובה/ קשקבל

 

1/2 כפית מלח

 

30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

 

שמן או חמאה לשימון התבנית

 

אפשרות: 100 גרם רסק עגבניות

 

ההכנה:

 

1. מחממים מראש תנור ל־180 מעלות.

 

2. משמנים תבנית מלבנית בגודל 30x25.

 

3. מערבבים בקערה גדולה את היוגורט עם החלב, השמנת, הביצה, המלח ו3/4־ מכמות הגבינה המגוררת. מוסיפים את הפסטה הלא־מבושלת ומערבבים היטב. אם בא לכם - מוסיפים גם רסק עגבניות.

 

4. מכסים את התבנית באלומיניום ואופים 30 דקות. מוציאים מהתנור, ומפזרים את יתר הגבינה מלמעלה.

 

5. מפזרים על הגבינה את קוביות החמאה ומחזירים לתנור ל־30 דקות בלי כיסוי. זהירות - יוצא לוהט ומפתה.

 

עוגת שוקולד מהירה במיקרוגל

 

המתכון הזה ודומיו שוטפים את סרטוני הטיקטוק בימים אלו, ואנחנו למדנו אותו מהדור הבא והוא פשוט גאוני.

 

רוצים להכין אותו לעצמכם באיזה קרייב מטורף לשוקולד? מוזמנים להוסיף קצת קפה לתערובת או אייריש קרים מעל הכל.

 

החומרים (ל־2 כוסות):

 

6 כפות קקאו

 

1כף גדושה קמח תופח

 

4 כפות סוכר

 

קורט מלח

 

30 גרם חמאה נמסה

 

2 ביצים טרופות

 

מעט תמצית וניל

 

4 קוביות שוקולד

 

להגשה:

 

גלידת וניל תהיה אידיאלית

 

ההכנה:

 

1. מערבבים את הקקאו, הקמח, הסוכר והמלח בקערה. מוסיפים את החמאה, הביצים והווניל ומערבבים טוב־טוב.

 

2. יוצקים לספלים גדולים בערך עד חצי הגובה (כדי לשמור מקום לגלידה), ונועצים בכל כוס 2 קוביות שוקולד. מכניסים למיקרו על החום הכי חזק לדקה וחצי.

 

3. מוציאים בזהירות, מוסיפים כדור גלידה וחופרים עם כפית.

 

5 סיבות להיכנס למטבח עם הילדים

 

1. כישורי חיים. בישול הוא מיומנות הישרדותית. הידע איך להכין ביצה, מה קורה לקמח כשמערבבים אותו עם מים ולשים או כיצד משפיעה אבקת אפייה על עוגה, יכול לשמש כל אחד, כשהוא סתם בבית ורעב, בקמפינג או כשיש אפוקליפסה בינלאומית. רעיון לא מופרך כל כך.

2. ערך בריאותי. ילד שיודע לבשל יידע ברגע האמת גם להכין לעצמו ארוחת ערב, ולא יעמוד חסר אונים מול המקרר, מנותב בעל כורחו לאוכל תעשייתי מוכן מראש.

3. ערך עצמי. חוויית הצלחה חשובה לבניית הביטחון העצמי. אין כמו משימה שהצלחנו בה, בעיקר אם מעורבים עבודת כפיים ומגע בלתי אמצעי עם חומרים שונים.

4. טעם נרכש. ילד שמכין לעצמו אוכל יהיה גם מוכן לטעום ולהתנסות בדברים חדשים.

5. זמן איכות. בישול עם ילדים לא רק מחזיר את הפוקוס למטבח, אלא גם מוציא את הילד מהמסכים.

 

קופסא

קחו פותחן ותנו לילד חומוס. לא, לא התבלבלנו. על המדפים יש מוצר חדש של גרגירי חומוס והם מוצלחים יותר מהגרסאות האחרות של גרגירי חומוס קפואים ומשומרים. נכון, גם אלה שבוואקום טובים מאוד, אך עולים פי שלושה.

מדובר במוצר "גרגירי חומוס להכנת חומוס משובח" של חברת יכין (שימו לב לעיצוב הקופסה החדש, כי לחברה מוצרים נוספים דומים). מכיוון שגם נוזל השימור טעים ועשיר, מומלץ לטחון במעבד או בבלנדר את תוכן הקופסה עם נוזליה, עם שלוש־ארבע כפות טחינה טובה, ולדייק את התיבול. לדעתנו, אין צורך להוסיף דבר. מתקבל ממרח חומוס ביתי, פשוט וטעים.

אם מרסקים את הגרגירים עם מעט מנוזלי השימור ועם בצל קטן ושתי ביצים, יתקבלו לביבות קטנות ומהירות שטעמן דומה, איך לא, לפלאפל, והן פתוחות לחופן של כל עדות הירוקים באשר הן.

כאשר אי שם בבית עומדת קערה מלאה גרגירים, מנשנשים ממנה, ולא מאיזה חטיף עתיר סוכר ונתרן.

מחיר לקופסה: 8.90־9.90 שקל.

 

מתוק אבל פחות

אנחנו איננו ידידות של חטיפי "בריאות" עתירי סוכר ועם ניחוח עיפוש קליל של שומן על גג פח לוהט, אבל חטיף 'ילדודס' החדש לילדים ממכר עמוקות, גם אנשים עוטי שיבה וקמט. הוא עשוי תמרים ואגוזים טחונים, אך בניגוד לאחיו מהז'אנר, החטיף אינו מתוק מדי ואינו מכיל סוכר אלא פירות ופיצוחים וחמצמצות. תמרי מג'הול, צימוקים, אגוזי לוז, זרעוני חמניות טחונים ותמצית תות טבעית.

לילדים זו הנאה, ולבוגרים, אנחת כיסופים. אם תצליחו שלא לטרוף בנגיסה אחת, חתכו פיסות קטנות ממנו לתוך יוגורט או לבן, הוסיפו פרי, ו... על המקום תרצו עוד, אז מה הועלנו?

מחיר מארז של חמישה חטיפים: 14.90־19.90 שקל.