• כשאיטליה נראית כמו חלום רחוק, כל מסעדה חדשה שמנגישה לנו את הקולינריה של ארץ המגף היא יוזמה ברוכה. "בר איטליה", בראסרי איטלקי בבעלות המסעדן הוותיק שימי שוורץ והשף שחר ברנע, היא כזו. זוהי המסעדה האיטלקית השנייה שלהם, בנוסף ל"פומו" המצליחה ברמת החייל. הפעם הלוקיישן הוא מול הים בנתניה, סמוך למלון ווסט לגון.
כמו אצל האחות הגדולה, גם כאן העיצוב מוקפד ביותר, והאוכל לא פחות. יש בר, פינות שקטות שמתאימות לזוגות, וגם שולחנות אבירים לארוחה משפחתית. זה מקום שנותן הרבה כבוד לבצקים, ובהתאם עמדת הפיציולו מוגבהת על במה המדומה לעמדת די־ג'יי ונותנת תחושה של הופעה תמידית, עם טאבון פתוח שמפיץ ניחוחות של מאפים ללא הפסקה. ועוד פרט שיכול ללמד על החשיבות שמעניקים פה למלך של המטבח האיטלקי — בצק הפיצה עובר טיפול מסור וקפדני של תפיחה איטית במשך שלושה ימים.
באגף הפיצות המעניינות כדאי לשים לב לפיצה פורמאג'י עם שמנת, פרמז'ן, גבינת פרובולונה, גבינת בושה, קונפי עגבניות שרי ורוזמרין (71 שקל); ולפיצה קלבריה עם קרם פרמז'ן, מוצרלה, חזה אווז, אספרגוס, אפונה וביצה חצי קשה (74 שקל). יש, כמובן, מבחר גדול של פסטות (למשל פומודוריני ג'אלי ריגטוני ברוטב עגבניות צהובות וחמאה, בזיליקום ופרמז'ן (64 שקל); ניוקי ריקוטה, מחית כמהין, ערמונים, פורצ'יני, פורטובלו, צ'ינזאנו ושמנת (78 שקל); רוטולו גלילי פסטה ממולאים בדלעת ערמונים, ראגו סיצליאני ופרמז'ן (79 שקל). ויש גם עיקריות כבדות יותר, מעולמות הדגים והבשרים.
בקינוחים אין להחמיץ את זה שנקרא בפשטות כדור שוקולד — קרמו שוקולד מריר עם פיננסייר וניל ואגוזי לוז מקורמלים (51 שקל). השם אולי פשוט, אבל הביצוע לגמרי וואו.
• בר איטליה, קהילת צפת 1, נתניה, 09-7421113, א'-שבת, 12:00 עד אחרון הלקוחות