מין פולש נוסף הגיע לים התיכון: לפני כשבוע הקפיץ דייג מקומי את פקחי היחידה הימית של רשות הטבע והגנים, לאחר שהעלה בחכתו דקר ברוד בראש הנקרה. הדג הטורף מצטרף לזהרון ההדור, שהפך למטרד של ממש ולאיום על המגוון הביולוגי בים התיכון, ועל פי ההערכות נראה כי מדובר בעוד מין שמתחיל להתבסס פה.
ד"ר שבי רוטמן, מנהלת אוסף הדגים במוזיאון הטבע על שם שטיינהרדט, מציינת כי "הדגים שפולשים הם תופעה ייחודית לים התיכון בגלל תעלת סואץ. היא ייחודית למזרח הים התיכון, שכן אנחנו קרובים יותר לפתח התעלה". ד"ר רוטמן מוסיפה כי "העובדה שנתפס דג אחד אומר שיש הרבה יותר".
אז מה תהיה ההשפעה של המין הפולש החדש? "מדובר בדג טורף שיכול להגיע לממדים של עד חצי מטר", מסבירה ד"ר רוטמן. "הוא קטן יותר מהדקרים המקומיים אבל הוא עדיין דג טורף שיכול להתחרות עם המינים המקומיים". בשל גודלו הקטן של הדג שנתפס נראה כי הוא נולד בים התיכון. כלומר, יש אוכלוסייה מקומית שלו שכבר החלה להתבסס. במידה שהאוכלוסייה שלו בים תיכון תגדל הוא יכול להתחרות במיני הדקר המקומי כמו דקר סלעים, דקרנית אדומה ודקר אלכסנדרוני.
"אוכלוסיית הדגים במזרח הים התיכון משתנה במהירות רבה", אומרת ד"ר רותי יהל, אקולוגית ים רשות הטבע והגנים, "זאת עקב הגירתם של מיני דגים מים סוף דרך תעלת סואץ. ההגירה החלה עם פתיחת התעלה לפני כ־150 שנה, נמשכת בקצב מהיר עד היום והופכת את הסביבה הימית של מזרח הים התיכון לאזור דינמי המשתנה בקצב מהיר למול עינינו. דגים נפוצים הולכים ומתמעטים, בעוד שמינים אחרים שלא היו קיימים כאן כלל הופכים תוך מספר שנים לנפוצים מאוד. חלק מהמינים הפולשים עלולים לפגוע במארג המזון הימי בעוד מינים אחרים תופסים מקום חשוב בשלל הדיג המקומי. אלה וגם אלה הופכים את שמירת הטבע הים־תיכוני למשימה מאתגרת במיוחד, הדורשת מעקב רציף אחר המתרחש בים התיכון, הקצאת שטחים גדולים לשמורות טבע, הגנה על מינים בסכנה וסילוקם של מינים שעלולים לפגוע במארג הימי".