אם חשבנו וקיווינו שהשסע, הפילוג והשנאה בישראל לא יכולים היו להידרדר עוד, אז ההפגנה המבישה של תומכי ראש הממשלה שהתקיימה שלשום בלילה בקיסריה, אל מול בית משפחת פרקש, משפחה שכולה, תירשם כנקודת שפל חדשה בתולדות התפוררות החברה הישראלית.
"יש אלוהים בשמיים והוא שילם לה, אני מאחל לה עוד אחד כזה, שמאלנית שמקללת את חיילי צה"ל", כך זעק מפגין הליכוד אפרים גרייף לעבר ענת פרקש, אימו של טייס חיל האוויר סרן תם פרקש ז"ל, שנפל במלחמת לבנון השנייה. שעות לאחר שתועד מגדף את המשפחה חזר בו גרייף והביע חרטה: "מה שאמרתי הוא לא במקום, לא הייתי צריך לומר את האמירה הזו, מתנצל בפני המשפחה".
יתר חבריו להפגנה, קבוצה של כ־15 פעילי ליכוד שהתאספו מחוץ לבית משפחת פרקש, המתגוררת בסמוך לבית משפחת נתניהו בקיסריה, לא מיהרו להתנצל על הדברים הקשים שהשמיעו נגד המשפחה, בטענה שהיא מאפשרת למפגינים נגד נתניהו לפעול משטחה. "הם חושבים שהם מחוסנים כי הם משפחה שכולה, שמותר להם להשמיץ את ראש ממשלת ישראל, שהעם בחר בו", צעקה במיקרופון אורלי לב, פעילת ליכוד בולטת המקורבת לבכירי המפלגה. "לא, זה לא יקרה יותר. כי כל מוצאי שבת גם אנחנו נגיע, אנחנו נהיה כאן ונשמיץ אתכם בדיוק כמו שאתם עושים לבנימין נתניהו". כאשר ענת פרקש יצאה מביתה וביקשה מהם להנמיך את הקול — מדובר היה בשעת לילה מאוחרת — החלו המפגינים לגדף את המשפחה והחלה המולה במקום. "זה לא נותן לך את הזכות, גם הוא (נתניהו) אח שכול. לא ניתן לך את חופש הביטוי. תראי באיזה וילה את גרה כאן, אתם בושה לעם", צעקו לעברה המפגינים. "את כלום. תתביישי לך. את צריכה לחבק את ביבי. אם לביבי לא יהיה שקט, לך לא יהיה שקט. אנרכיסטית, זה מה שאת. הבן שלך מתהפך בקבר".
השכנים הזעיקו את המשטרה שהגיעה למקום במהירות. אך מתיעוד האירוע ניתן לראות שבמשך זמן רב השוטרים הפרידו בין המפגינים לבין ענת פרקש, אך לא עשו דבר להרחיקם משטח המשפחה. האב השכול דורון פרקש סיפר כי המשטרה עמדה מנגד "ולא עשתה כלום". "הגיעו אלינו מנפנפים דגלי ליכוד, ובאו לתקוף אותנו, משפחה פרטית, על שאנו מאפשרים לאזרחי מדינת ישראל להשמיע לראש הממשלה את מה שיש להם על הלב. 'בושה' קראו אלינו תומכי נתניהו — 'בושה' שהבן שלנו נתן את חייו בשביל שלהם ולילדיהם ולכל תושבי מדינת ישראל יש חיים בטוחים", אמרה ענת פרקש לאחר התקרית. "לאן הגענו? לאיזה רמה הגעת, בנימין נתניהו? עד כמה אפשר עוד לזרוע שנאה, קנאה ולשסע את העם? ליכודניקים יקרים, אשר עמדו הערב מתחת לחלוננו - אנחנו נאבקים בשביל כל אזרחי ישראל - תם שלנו נהרג גם בשבילכם, מגיע לכולנו יותר טוב". עמית פרקש, אחותו של תם, הגיבה לתקרית וכתבה: "איך הגענו למצב שהמוות של אחי הפך למאבק בין הצדדים? הם בעיניי שפל המין האנושי וקו אדום מסוכן שנחצה. הוא היה מתבייש".
במערכת הפוליטית מיהרו משמאל ומימין, כמעט כולם, לגנות את האירוע. "מה שהתרחש מול בית משפחת פרקש הוא לא מחאה. פשוט הביטו ואמרו בקול רם: זו לא דרכנו ולא נשתוק, כי שקט הוא רפש", אמר הנשיא ריבלין. שר הביטחון גנץ מסר: "אני חש בושה הבוקר. יש גבולות שלא חוצים. השיסוי והקיטוב לא יובילו אותנו לשום מקום". גם שר ירושלים ומורשת רפי פרץ, שהיה מדריך של תם ז"ל בקורס הטיס, גינה את התקרית: "המשפחה שלו איבדה את היקר מכל. ההתנהגות של המפגינים מגונה. שום משפחה שכולה לא צריכה לקבל כאלו קריאות". אלי בן־שם, יו"ר ארגון יד לבנים, יצא בקריאה כי "יש להוציא את השכול מהשיח הפוליטי".
נתניהו גינה את האירוע, תחילה באמצעות הודעה של הליכוד. "כמי שחווה על בשרו את ייסורי השכול, ראש הממשלה נתניהו מקפיד כל חייו לכבד את תחושת האובדן של כל המשפחות השכולות, וכך חייבים לנהוג כולם - מימין ומשמאל", נמסר. הודעת הגינוי לא הסתיימה בכך, והתייחסה גם לפסיקת בג"ץ לפיה אסור להפגין במרחק של פחות מ־300 מטר מבית איש ציבור. "בלי קשר, כולם חייבים לכבד את פסיקת בג"ץ, פסיקה שמופרת בשיטתיות מול בית ראש הממשלה בקיסריה". אמש, כמעט יממה לאחר התקרית, העלה נתניהו סרטון שבו גינה את התקרית בעצמו. "כאח שכול אני מתקשה לשמוע את האמירות. אחי יוני, שנפל במערכות ישראל, היה מתבייש בך, יוני היה מתהפך בקברו, ולכן כשאני שומע אמירות כאלה מכוונות לאחרים כמו שנעשה בקיסריה אני מגנה את זה בכל תוקף".