WhatsApp FaceBook send e mail
צילום: תהל בלומנפלד

בת שלמה: גבינות עם מסורת

תהל בלומנפלד
23.11.20

• הקורונה אולי סגרה בפנינו את חו"ל, אבל היא שולחת אותנו לחפש – ולמצוא – מקומות קטנים ונהדרים ברחבי ישראל. מחלבת שוורצמן ביישוב בת שלמה, לא רחוק מזכרון יעקב, היא מקום שכזה. המקום פועל כבר כמאה שנה, וההיצמדות לשיטות ייצור מסורתית, ובעיקר משהו באווירה הביתית והחמה, הופכים אותו לנהדר.

 

כבר ארבעה דורות שמשפחת שוורצמן, מראשוני בת שלמה, מייצרת באהבה ובמסירות גבינות עיזים, כבשים ובקר משובחות. התוצרת נמכרת לציבור בחדרון קטן, בו עומד זיו שוורצמן מאחורי דלפק, חותך חריצי גבינות מתוך שורת גושים ארומטיים, ומתבל את המכירה בשמחת חיים שהופכת עד מהרה למופע סטנד־אפ שלם.

 

בני המשפחה מסרבים כמעט באדיקות לעבור לשיטות ייצור מודרניות, והתוצאה מרשימה וטעימה במיוחד. זה מתחיל רגוע, עם כדורי גבינת לבנה בשמן, וממשיך אל גבינות עזות טעם, עם עקבות של פטריות כמהין, יין מרלו ועוד ועוד. לצידן נמכרים גם שמן זית, זיתים, דבש, סילאן, תבלינים, ריבות, פיתה עם זעתר – הכל בייצור עצמי.

 

החדרון שבו הכל קורה הוא מבנה אבן בן 120 שנה, שגם הוא בעצמו סוג של חוויה. המבנה משמש כמוזיאון פרטי וחושף בפני מבקריו מיצגים וחפצים שונים, כלים, תמונות ומסמכים המתעדים ומתארים את חיי המשק בעבר ואת הימים של הקמת המושבה. במקום מוצגות גם מכונות שונות וציוד חקלאי שבו השתמשו בימיה המוקדמים של המחלבה.

 

• מחלבת שוורצמן, בת שלמה, פתוח כל השבוע בשעות 20:00־08:00, 04-6390809